pondělí 8. května 2017

Rufus Teague - Apple Mash

Aby to tu nebyl jen samej burger, je třeba občas napsat recenzi i na nějakou tu blbost jako je omáčka. Jdeme na to.


Rufus Teague, nejspíš už dávno mrtvej týpek z Kansasu, vyrábí pár opravdu zajímavých omáček. Já jich pár ochutnal a ke koupi si vybral tu, která mě přišla opravdu zvláštní a sice Apple Mash. Jde o barbecue omáčku založenou na jablkách. To byste z názvu určitě neuhodli... A čím mě zaujala? Kromě parádního tvaru lahve i složením, který je opravdu super a nenajdete tam žádný chemický zmetky. To je dneska moc příjemný překvapení a u omáček z USA obzvláště.


A chuť? Tak ta je famózní. Opravdu silně ovocná chuť podporovaná worcestrem a tak zvláštně silně pikantní. Ale ne silně jako hodně pikantní. Ale silně jako obhrouble a vulgárně, přitom nevtíravě. Pikantnost za chvíli zmizí a zase cítíte ovoce. A pak jemná pálivost na jazyku. Po ochutnání omáčky vás čeká facka ovocnosti zleva, facka pikantnosti zprava a pak polibek snoubených chutí. Mezitím zacítíte i ty ančovičky. Prostě lahoda. Rufus Teague byl borec a nepochybně dodával omáčky předkům Chucka Norrise. Takovej to musel být kádr.


A co konzistence? Tak ta je taky perfektní. Spíš hustá ovocná kaše než tekutá omáčka na talíři určitě potěší a zůstane tam, kam ji kydnete. Že jsem až moc nadšenej? No i tahle omáčka má svoje mínus. Její opravdu silná a neobvyklá chuť ji předurčuje na jediný použití a to ke grilovanýmu masu. Což o to, na to byla nejspíš stvořená. Ale já patřím k lidem, kteří by si barbecue omáčku lili nejradši na všechno. A třeba k párkům si tuhle omáčku dát opravdu nemůžete. Chuť párku by přejela jak tank mopeda. Do burgeru se taky moc použít nedá, protože by převzala kontrolu nad celkovou chutí. Ale k samotnýmu masu nebo jen tak je prostě boží. A s takovým složením? Oba palce nahoru.

Koupit můžete třeba zde. Za ty prachy určitě stojí. Pokud vám nevadí silný ovocný a pikantní chutě.

Žádné komentáře:

Okomentovat