sobota 29. dubna 2017

7 Up Cherry a Dr Pepper Ten

Dva komentáře za noc k článku o limonádách? Už to tu je pomalu jak v diskuzi na novinkách. Asi máte málo blbých a zbytečných článků. Inu já vám naložím další. Další recenze na přespolní limonády je tady!


Tentokrát jsem zvolil dvě a sice 7 Up Cherry a Dr Pepper Ten. Na Dr Peppera se snad nedá netěšit, ale když jsem zjistil, že to Ten značí počet kalorií, nadšení lehce opadlo. O to víc jsem začal být zvědavej na 7 Up Cherry. 7 Up patří mezi moje oblíbence a mám ho o chlup radši než Sprite. A mnohem radši než Fantu, Mirindu, Coca-Colu a podobně. Jdeme na to.



Dr Pepper, to nejlepší, co tekutej cukr nabízí, se dal na odtučňovací kůru a přišel s Dr Pepperem Ten. Deset kalorií není moc. To je jako pět Tic Taců. Takže vlastně sakra málo. O to víc překvapí opravdu sladká chuť, hodně podobná klasice. Záměrně píšu podobná a ne shodná. Klasický Dr Pepper má malinko i kyselinku. Dr Pepper Ten jde cítit jen po sladkým a třešních. Chuť to není špatná. Ale něco tomu chybí. Taková ta kulatost a vyváženost. Prostě to není ono. Je to fajn, ale být vedle sebe klasický Dr Pepper a Dr Pepper Ten, klasika je jasná volba. Už kvůli hezčí plechovce. Taky nápis "Partially Produced with Genetic Engineering" na plechovce limonády moc důvěry nepřidá.



7 Up Cherry nebo spíš 7 Up With a Cherry on Top, tak zní celej název. Takže by to měl být klasickej 7 Up s trochou třešní navrch. Mimochodem made in GB, takže bez genetických inženýrů. No důležitá je chuť. A ta se tady moc nepředvedla. Chutná to jako kostka cukru obalená cukrem s cukrem a položená do cukernýho nasycenýho roztoku. Hned jak se vám podaří rozlepit rty, tak začnete uvažovat nad chutěma a horko těžko budete něco identifikovat. Malou chvilku ucítíte ty třešně, ale pak je zase ubije cukr. Tohle se moc nepovedlo. Nekupovat, o nic nepřijdete. Leda tak o cukrovku.

A to jsou všechny pochybný plechovky, co jsem vytáhnul zezadu šuplete v ledničce, kde se úspěšně schovávaly za zeleninou. Dlouho trvalo, než jsem si jich všiml. To byl taky nápad, dávat něco do šuplíku na zeleninu...

2 komentáře:

  1. Díky za obě recenze. Musím to taky sehnat a vyzkoušet.:-)

    OdpovědětVymazat
  2. víc recenzí na nápoje, prosím! :)

    OdpovědětVymazat