neděle 18. května 2014

Mexican Beef McWrap, McDonald's

McWrap festival

Že tu dlouho nebyl žádnej pořádnej článek? No není divu. Fast foody mají okurkovou sezónu a všechny z nich se ty okurky ani nebojí použít. I když minimálně dvě skupiny lidí musí skákat radostí. Lidi hlídající si příjem kalorií (ekoteroristi) a výrobci tortil. Těžko říct, jestli za to můžou lobisti v sombrérech, ale ve všech třech klasických fast foodových restauracích v ČR frčí wrapy. To si přímo říká o jejich srovnání. Novinku od KFC už jsem ochutnal. Celkem vyvedená obměna klasiky. Umí to McDonald's nebo Burger King líp? To se uvidí! A kdo o tom rozhodne? Samozřejmě největší gastroexpert na zdravou výživu, já.

U McDonald's jsem si vybral Mexican Beef. K němu si můžete bezplatně nechat naládovat dovnitř ještě jalapeno papričky. Tomu se nedá říct ne. Další wrapy ve festivalu mě moc nezaujaly a jejich ochutnání nejspíš vynechám. Tím spíš, když dva z nich nejsou ani novinky.


Mexican Beef obsahuje grilovaný hovězí, rajče, ledový salát, sýr a pikantní mexickou omáčku. K tomu jalapenos na přání. Pokud nemáte nic proti ostřejší baště, o papričky si řekněte. Podívejme se na jednotlivý suroviny pěkně popořadě. Hovězí maso je šťavnatý a parádně okořeněný. Ucítíte maso a tak akorát pepře. Hovězí ve wrapu má jednu obří výhodu a to je jeho šťavnatost, kterou nezabije houska. Moc dobrá záležitost. Ale co zbytek?


Od zbytku dostanete přesně to, co byste čekali. Pokud jste měli Big Jalapeno, tak asi víte, o čem je řeč. Celej Mexican Beef Wrap je vlastně Big Jalapeno v tortille místo housky. To ovšem neznamená žádný minus. Naopak. Big Jalapeno byl vynikající a s radostí jsem se na něj několikrát vrátil. Omáčka je trochu nad lehce pikantní a silně rajčatová. Salát a rajče nepřekvapí. Co mě překvapilo, bylo menší množství sýra. V Big Jalapenu ho byl kopec a s masem a pikantní omáčkou se krásně snoubil. V Mexican Beef McWrapu na něho narazíte jen občas a chuťově se tak moc neprosadí. Příjemně i nepříjemně pak působí papričky. Příjemný bylo jejich dost velký množství. Nepříjemný jejich posazení dole v tortille, kde se všechny hromadně snažily propálit cestu ven z tortilly. Poslední kousnutí opravdu stály za to. Ovšem pouze pro milovníky pikantních jídel. Použil jsem slovo pikantních a ne pálivých, protože pro milovníky mletýho chilli v řezných ranách očních bulev to rozhodně není žádná výzva. Ale pro obyčejnýho člověka a gastroexperta na zdravou výživu, jako jsem já, to byly opravdu velmi pikantní chvíle. A že jsem na ně zavzpomínal i den poté... Tortilly mají u McDonald's dobrý. Lehce nahřátý s jemnou moučnou chutí. Nerozpadají se a chuťově nepřebíjí ostatní suroviny.


Všehovšudy jsou suroviny dobře zvolený, chuťově jdou spolu a člověk si pochutná. Vyvstává ale jedna otázka. Dát si radši Mexican Beef McWrap nebo Big Jalapeno? Plus oproti Big Jalapenu je šťavnatost a větší chuťová výraznost masa, minus pak všechno ostatní. V Big Jalapenu máte líp rozdělený suroviny a hlavně máte pikantnost i čím zajídat. V tom vám tortilla opravdu nepomůže. S tím souvisí i to, že Big Jalapena se přecejen víc najíte, což je pořád ještě hlavní účel jídla. Cena Mexican Beef McWrapu je 125,- v McMenu, který můžu jenom doporučit. Velký pití se vám bude hodit kvůli pikantnosti a velký hranolky, abyste se vůbec najedli. Koupit? Na zkoušku, proč ne. Neurazí a zachutná. Ale pokud budu příště mít zase chuť na pikantní, asi zvolím Big Jalapena.

2 komentáře:

  1. Já teda určitě doporučuju Honey Mustard Chicken Wrap je moc dobrej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě odrazujou ty okurky. Salátových okurek jsem se letos asi už přejedl. :)

      Vymazat