sobota 1. března 2014

Maxi Twist Toskania, Bramborová kaše, KFC

MAXI TWIST

Colonel Sanders vstal z mrtvých a propleskal vedení středoevropskýho KFC. Jinak si nedovedu představit ten obrat, kdy z nehorázných blbostí typu BOSS nebo Rocker konečně vymysleli smysluplnou novinku. I na to Qurrito už lidi kvůli šizení začínají ve velkým nadávat. A co že je to za novinku? Maxi Twisty! Über tortilla přehnutá vejpůl s naplněnýma oběma koncama. Takže s trochou nadsázky takovej dvojitej Twister. Vybrat si můžete mezi Barbecue a Toskania. Barbecue kombinace mi přišla celkem obyčejná a nejspíš by mě nepřekvapila. Čtenáři blogu to pak jen potvrdili. I proto jsem si jako první testovací vzorek zvolil trochu odvážnější Maxi Twist Toskania.


Jak to vypadá už sem tak nějak rozebral, tak se pojďme podívat na složení. Rukola, parmazán, kuře, rajčata, salát a italská majonézová omáčka v tortille. Kombinace to není od pohledu věru zlá. Kuře je klasický Hot & Spicy, čiže pálivý a v parádním křupavým obalu. Pokud něco KFC umělo vždycky, tak to bylo jejich kuře. V sendviči najdete dva kousky. Já měl asi štěstí nebo co, ale můj sendvič byl kuřetem přímo napěchovanej a měl sem kuře od vrchu až po spodek. Vypadalo to skoro jako na fotce. Klobouk dolů. Snad to nebylo jen štěstí a opravdu si na tom dávají záležet všude. Rajčata byly nasekaný na kostičky, chutnaly jako rajčata, ale množstevně to až taková hitparáda nebyla. Já rajčata rád a klidně jich tam mohlo být víc. Salátu pak bylo dost. Ale člověka stejně nejvíc zajímají prémiový suroviny. V tomhle případě rukola, parmazán a italská majonéza.


Rukoly bylo dost, byla nahořklá (jak rukola má být), přišla mi čerstvá a chuťově se dokonce i prosadila. Parmazán byl vynikající. V hojnosti rekordy sice netrhal, ale sem tam se v sendviči o chuť taky přihlásil a přesně o to šlo. A italská majonéza? Snad největší (a jediný) minus tohodle sendviče. Ale nutno poznamenat, že minus malinkatý. Byla to obyčejná řídká majonéza ochucená prapodivnou, i když celkem svěží kombinaci bylinek. Body strhávám za konzistenci a menší množství. Ty bylinky taky mohly být trochu líp volený. Jestli to vůbec byly bylinky a ne jen nějaká chemie.


Takže suroviny dobrý. Ale ladí jim to? Ladí. Super kombinace pálivýho kuřete s náznakem parmazánu, salátu s rukolou a sem tam zajímavé, neznámé a prapodivné majonézy. Co s touhle kombinací má dělat Toskánsko mi ale zůstavá záhadou. Já si tenhle sendvič spíš dokážu představit v rukách Sonnyho z Kmotra. Maxi Twist Toskania je parádně ostrej wrap s italskýma kořenama. Chuť pikantního masa se lehce vyvyšuje nad zeleninu s parmazánem a tomu všemu sem tam zasekunduje majonéza.


Cena 89,- samostatně a 135,- v menu. To je za nabízený množství výborná cena. Ochutnat? Pokud nemáte vyloženě nic proti některé ze surovin v tomhle wrapu, tak určitě. Kdovíkdy zase KFC vydá nějakou novinku, na které si člověk pochutná a bez problémů si ji dá znova...

Hranolky sem vyměnil za kaši a poprvé sem dostal kaši, kterou stojí za to zrecenzovat. Tak jdeme na to. Když si dáte kaši místo hranolek, doplatíte dvě koruny. Proč se mě neptejte, proč to není na ceduli "dejte si místo hranolek" bez jakékoliv informace o doplatku už vůbec ne. Asi spolíhají na to, že o dvě koruny se nebude hádat ani ta největší socka. Což mají samozřejmě pravdu. Ale z principu se mi to moc nelíbí.


Kaše je z prášku (překvapení!) a navrchu najdete kuřecí omáčku (gravy). Dřív kaše s omáčkou chutnala jako poklice na kolo od favorita. Naštěstí doba se mění a KFC začalo používat přírodnější suroviny nebo si sehnalo lepší chemii. Tak jako tak kaše od KFC se stala jedlou, celkem chutnou a stejně tak i omáčka. Kaši pak najdete v kouzelným kelímku, kterej kaši udrží skoro vařící asi deset minut a teplou tak půl hodiny. Kdyby jste si těmahle kelímkama obložili barák a napsali o tom do novin, výrobci polystyrénu zkrachujou (pokud nejsou o krok před náma a nepoužívá se polystyren i při výrobě tohodle kelímku). Verdikt? Kaše mi celkem zachutnala. Ucítíte dokonce i chuť brambor, pak pepře a kuřecí omáčky. Jednou za čas místo hranolek, proč ne...

6 komentářů:

  1. Díky za zmínku o kaši, dřív se opravdu jíst nedala ale jestli se to fakt změnilo tak ji při další návštěvě KFC vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Já měl Toscanii mimochodem taky s kaší - a všechno skvělé. Přítelkyně měla Barbecue Twist a podobal se Granderovi.
    Kavoni jen zapoměl zmínit, že se jedná o stehenní řízky, což někteří dietáři neradi slyší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pročetla jsem už skoro všechny tvoje recenze ještě musim dohnat rok 2013 a ať jsem hledala jak jsem chtěla nenašla jsem nic ze snídaňového menu v Mecdonalds ... samozřejmě nemluvím o různých toustech se sýrem to mi přijde jako naprosto zbytečně utracené peníze ale čeho bych se užrala a staly se mými nejoblíbenějšími burgery v Mcdonalds jsou Vepřový Mcmuffin Fresh a Vepřová bagetka Deluxe opravdu doporučuju ... a těším se na recenzi pokud někdy ochutnáš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel snídani kvůli práci nestíhám a o víkendu nehrozí, že bych takhle brzo vstával. :) Ale pokud někdy bude příležitost, tak určitě něco napíšu. Kdysi sem tam na snídani měl nějaký věpřový sendvič (když ještě snídaně začínaly) a opravdu nebyl špatnej.

      Vymazat
  4. Tak jsem jsem ochutnal Maxi Twist Toskania a nadšený z něj moc nejsem - a to hlavně z důvodu, že jsem tam měl strašně moc majonézy. V článku je napsané že majonézy není moc, tak buď si stěžovalo na malé množství hodně lidí a "polepšili" se, nebo mi tam toho prostě omylem kydli o něco více. Příště zkusím navštívit jinou prodejnu, anebo dám přednost osvědčené kvalitě - Texas Granderu.

    Co se mi taky moc nelíbí, že tam dávají stejné maso jako do Texas Granderu a to řízky ze stehna a ne z prs takže maso není takové "čisté" (nevím jak bych to lépe nazval :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se množství omáček v KFC týče, tak to je vyložená loterie lidí v kuchyni...

      Vymazat