středa 12. března 2014

Whopper s kozím sýrem, Burger King

Další ze sendvičů, kterej se u Burger Kinga objevil zčista jasna na pobočkách (minimálně v Ostravě). Web mlčí. Stejně jako u nedávnýho Anguse. A stejně jako Angus i Whopper s kozím sýrem byl před náma v Polsku a nejspíš se objeví v nějaké z dalších promo akcí. Mimochodem teďka v Polsku mají hamburger se smaženou kotletou v trojobalu a jeden z vepřových žebírek. Třeba se dočkáme v budoucnu i těchhle. Každopádně Whopper s kozím sýrem zní taky fajn a proto jsem nemohl odolat. Dopadl líp než konkurenční Culinaire?


Nejspíš teďka na obrázku výše hledáte kozí sýr. Ano, kozí sýr je v trojobalu! Úplná známka punku. Burger King začíná být prostě rebel a já mu fandím. Netradiční kombinace mám rád a pořád to samý dokola u Burger Kinga začínalo hodně nudit. Recenzovaný sendvič obsahuje se sýrem v trojobalu ještě plátek hovězího, cibuli, rajče, salát a omáčku, to všechno je v klasické Whopper housce. Vezmeme to od těch nejnudnějších surovin, abyste na mým blogu strávili víc času a mohli dýl přemýšlet o tom, jak nesnášíte saláty. Rajčata jsou dobrý. Salát je dobrej. Cibule byla dobrá. Maso chutná jako vždy. Výrazně kouřová chuť masa, která ale nemusí sednout každýmu. Houska je veliká a kulatá. Posypaná sezamovým semenem.


A jakou že úžasnou novou omáčku Burger King pro tenhle sendvič vymyslel? Žádnou. Nemůžu si pomoct, ale tahle mi připomínala tu z Big Kinga. Trošku kyselkavá s náznakem sýra. Do sendviče se teoreticky hodí. Prakticky ji díky menšímu množství budete horko těžko v puse hledat a díky ostatním chutím ji v sendviči moc neucítíte. A co ten úžasnej sýr z koz? Jak vidíte, je v trojobalu a se spoustou koření. Uvnitř se nachází dostatečný množství jemně smetanovýho kozího sýra s typickou kozí chutí. Placka je o kus menší než sendvič samotný, takže kozí sýr vás neprovází celou dobu. Což vůbec nevadí. Ono totiž po zakousnutí do placky cítíte jen a jen kozí sýr. Žádný koření z trojobalu. Když ho okusíte společně se zbytkem sendviče, tak zase skoro cítíte jen kozí sýr. Zlehka se sem tam objeví chuť masa s houskou. Sem tam zlehka cibule. Možná byste mohli namítnout, že kozí sýr vůbec nemusel být v trojobalu. Ale já si myslím opak. Trojobal kozí sýr krásně zjemňuje a dá se říct, že mu přidává další rozměr a zároveň  mu trochu brání v rozletu, aby chuťově nepřeválcoval zbytek sendviče. Podle mě docela dobrej nápad, kterej můžu jenom pochválit. Jen díky tomu sem tam ucítíte i to maso. Ale co si budeme povídat, tenhle sendvič si kvůli kozímu sýru asi dáváte.


Takže pokud vás provází v sendviči kozí sýr, bude dominovat i ve vaší puse. Pokud vás zrovna provázet nebude, sendvič je celkem nudnej, ale můžete si užít chuť masa. Nutno podotknout, že placka se rozprostírá tak po osmdesáti procentech povrchu, což bohatě stačí. Sem tam začne být sendvič sušší. Proti tomu zabojuje zelenina, protože s omáčkou se nepředali. Každopádně pokud máte rádi kozí sýr a hamburgery, tenhle sendvič musíte ochutnat. Zklamaní nebudete. Já si pochutnal a nejspíš si zajdu pochutnat i v budoucnu. Cena je vyšší. 119,- za samotnej sendvič a 159,- za menu. Já si dal sendvič samostatně na oběd a do večera jsem na jídlo nepomyslel. Za ty peníze určitě stojí.

PS: Abych odpověděl na otázku z prvního odstavce. Whopper s kozím sýrem poráží Culinaire od McDonald's. Sendvič od Burger Kinga mi přišel živější a hamburgerovitější.

Žádné komentáře:

Okomentovat