pondělí 7. října 2013

Kebab do chleba se sýrem, Arena Kebab

McDonald's? KFC? Burger King? Bageterie Boulevard? Subway? Ne! Arena Kebab! Při posledním rozhodování už podruhé vyhrála tahle neznámá a v ČR opravdu řídce osazená kebabárna. A určitě ne naposled. Proč? Slov snad moc netřeba, fotky v tomhle případě mluví opravdu za vše. No jen ty fotky porovnejte třeba s BOSSem z nedávné recenze... Už máte chuť na kebab? Ne? Tak čtěte dál.


Pokud máte to štěstí a máte kousek od baráku Arena Kebab, máte na výběr z mnoha pochutin, kde všude hraje prim... kebab. Opravdu! Je to taková ta klasika, kebab do chleba, na talíř, do krabice a tak všelijak. Já volil kebab do chleba se sýrem. A volit budu asi i příště. Složení? Vepřovej kebab, tureckej chleba, ovčí sýr, červený a bílý zelí, salát a nejspíš i nějaká ta cibule! K tomu máte na výběr 3 omáčky. Česnekovou, bylinkovou a chilli. Pokud pravidelně čtete můj blog, tak asi víte, že sem si dal česnekovou. Ke kebabu se hodí úžasně. Ale ostatní dvě budou nepochybně taky vynikající.


Tenhle kebab je naprosto olbřímí a pokud si k němu nevezmete vidličku, tak pohoříte. A už vůbec nedoufejte, že si ho vezmete do ruky. V ruce ho asi unesete, ale za chůze se to jíst opravdu nedá. No ale pokusit se o to můžete. Minimálně pobavíte spoustu lidí okolo a nakrmíte pár holubů. Zdá se vám být na fotce hodně masa? Tak vězte, že to je jen jedna vrstva, další najdete úplně dole. Na ní je omáčka, zelenina, ovčí sýr, poslední vrstva masa a další omáčka. Maso je naprosto parádně ochucený. Vypadá trošku prorostlejší, ale díky jeho úpravě se rozpadá a ty tukový žíly akorát nosí chuť. Parádní božskou návykovou chuť. Máte rádi slaninu? Tak si ji představte dobře okořeněnou a opravdu pomaličku opečenou... Hmmm. Ještě furt nemáte chuť na kebab? Tak čtěte dál a dál!

Zelenina je čerstvá, křupavá a taky fajně naložená. Zvlášť zelíčko. A sýr? Další božská mana. Ručně strouhanej (sem tam najdete zbytek po strouhání), dostane se všude a jeho chuť je tak výrazná, že se opravdu neztratí. Jo a taky je tak jemnej, že se vám rozpustí na jazyku. To všechno dohromady si představte na vidličce, zalitý dresingem. A teď si tu vidličku dáte do pusy a kombinace chutí vás polechtá hluboko v mozku, mozečku, mezimozku i míše. A znova a znova a znova a dokud nesníte půlku obsahu. Pak si troufnete kebab vzít do vlastních rukou a otestovat elastičnost vašeho ústního otvoru. V tu chvíli máte v puse úplně novou kombinaci chutí, protože k tomu všemu připočtěte výraznej tureckej, opečenej chleba. Ten, co mě se týče, je nejslabším článkem celýho řetězce, ale řetězce tak silnýho, že i jeho nejslabší článek je z diamantu.


V Ostravě najdete Arena Kebab v zábřežským Avionu. Tenhle kousek stojí 95 korun a za ty prachy stojí. Bez ovčího sýra je dokonce za 80 korun. Prostě ceny super a nabídka pitiva taky není špatná. Třeba bezednej kelímek za 45 korun není tak špatná volba. Pokud bydlíte v Ostravě a nemáte nic proti kebabu, určitě si udělejte výlet. Co mě se týče, parádní zpestření fast foodové ostravské nabídky, která v lecčem porazí i americký velikány. Hamburgery jsou samozřejmě hamburgery. Ale k tomuhle kebabu se moc rád brzo zase vrátím.

9 komentářů:

  1. Dík za recenzi. Dal bych si Kebab, sakra.. jenže tady v centru Prahy mi všichni kebabáři přijdou jako hrozný podvodníci, naslepo do toho jít nechci. Přijeď, tejden se tady živ kebabama a pak napiš megasrovnání, please. Něco jako - http://www.expats.cz/prague/article/restaurant-reviews/brewstas-burgers-2012/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chacha! to bych uvítala, i když kebabárny zrovna útokem neberu, je dobrý vědět kam jít. No škoda, že v Praze Arena neni(nebojo?), do háje mám hlad.

      Vymazat
    2. Jo to kdybych všechno tohle snědl v Praze za týden, tak bych toho za svůj život už moc nenapsal... :)

      Vymazat
    3. I v Praze jsou podobné kebabárny. Buď kebab Lanka na Praze 7 nebo třeba Can Bey na Praze 2. A dvojitý kebab je dokonalý!

      Vymazat
  2. luckapucka: V Praze doporučuji Arslan Kebab :) na Andělu, naprosto famózní

    OdpovědětVymazat
  3. Kebab HAJE NEJLEPSI !!!!!!! V PRAZE, DOPORUCUJI !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. CO MI TO DĚLÁTE? Není dobrý nápad pročítat si to na přednášce na VŠ. Teď asi umřu chutí na kebab a utopím se ve vlastních slinách :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, chtěla bych vědět jména zaměstnanců v Kebab Arena OSTRAVA. jde mi spíše o jméno toho mladíka. díík :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nejlepší kebab mají beztak v Mostě "Next" za parádní cenu dostaneš to nejlepší co si kdy měl ;) škoda že ty nejsou po celé republice. Protože v Ostravě mi tohle fakt chybí. Neříkám že tu není dobrý kebab, ale když má člověk vysoké nároky, tak málo kde je dohledá :D

    OdpovědětVymazat