středa 5. června 2013

Qurrito, KFC

Qurrito, jedna z legend KFC se vrátila. Hned se přiznám, že u mě měla premiéru, protože u KFC sem dlabal těch několik let zásadně jen Hot Wings. Po Qurritu dlouho volali fanoušci KFC. Dokonce na facebooku vznikaly skupiny typu "vraťte Qurrito do KFC" a to nejen v Česku, ale hlavně v Polsku. Tam se totiž pak rozhodli, že udělají lidem radost. No a když je kolem nějakýho  jedlýho výrobku takovej humbuk, tak sem si ho nemohl nechat ujít.


Qurrito je věc nadmíru jednoduchá. Tortilla, do které něco narvete, přeložíte a hodíte pod gril. V Mexiku tomu říkají Quesadilla. V podání KFC je plněná obalovanýma kuřecíma kouskama, strouhaným sýrem cheddar a BBQ omáčkou. To nám říká web samotnýho řetězce. Ale tady KFC trochu mlží. Na první pohled, na obrázku i ve skutečnosti jsou tam sýry dva. Jeden žlutej a jeden bílej. Žlutej bude cheddar, ale ten bílej? Těžko říct. Ale začněme od začátku. Po objednání a docela dlouhým čekání dostanete na tácek plochej papírovoplastovej pytel s přeloženou a zapečenou tortillou. Já jako omluvu za docela dlouhý čekání (tak 5 minut) dostal kyblík hranolek místo normální porce. Potěšilo to, i když sem to stejně nesnědl. Ale chuj do hranolek, tady de o Qurrito.


Po otevřený zapařenýho pytle stačí zatáhnout za podnos Qurrita a máte ho pěkně před sebou. Elegantní řešení. Jen ten pytel se zapařuje jak favorit ve skleníku. To ale vůbec nevadí. Na tortillu to vliv mít nebude. Pokud si ji teda nehodláte nosit někam kilometr daleko. Pak bych si dal pozor. Co na ni vliv ale má, je složení a kvalita surovin. Ty bych probral pěkně jednu po druhé. Asi sami hádáte, že to moc dlouho trvat nebude. Tortilla je dobrá a chuťově hodně vydařená. Maso je super, kvalitní, čerstvý a chuťově výborný jako vždy. Tentokrát se jedná o prsní maso (ne o stehenní jako u Rockera), takže si ho můžou dopřát i lidi s trochou víc gelu na hlavě. S BBQ omáčkou problém samozřejmě taky nemám. BBQ omáčka od KFC je sice trochu víc do rajčatova a trochu pálí, ale to vůbec nevadí. Mě chutná.


S čím mám trochu problém jsou sýr/sýry. Jak už sem psal nahoře, jsou tam druhy dva. Tmavší bude cheddar. Chuťově nic moc, ale pravej uzrálej a pořádně aromatickej cheddar bych ve fast foodu/restauraci vzhledem k jeho ceně stejně nečekal. Trochu mě ale děsí ten bílej "vyplňovací" sýr. Chuťově taky nevýraznej a je tam opravdu jen jako výplň a nejspíš i kvůli barvě. To je problém Qurrita. Suroviny dobrý, ale nějak sem se nemohl zbavit dojmu, že mi chuť sýrů vadí. První sousto bylo fajn, druhý taky dobrý. Pak si ale začnete uvědomovat, že jíte "jenom" kuře s BBQ omáčkou v tortille s podivnou kombinací chutí sýrů. V lepším případě ucítíte jen pikantnost BBQ omáčky.


Je mi jasný, že se na mě sesype hromada komentářů, jakej sem to ale nezbeda, jak si můžu dovolit pomlouvat božské Qurrito a že mám jen jedno varle. Ale je to prostě tak. Ne to varle, ty mám obě. Ale to Qurrito mě nenadchlo. Chuť omáčky se sýrem a kuřetem mi prostě nestačí. Není to špatný, prodeje budou astronomický, ale já si příště dám Twister sýr-slanina. Ten mi přijde jako větší labůžo. Cena Qurrita je 79,- samostatně a 119,- v menu.

PS: Pořád nemůžu uvěřit, že kvůli tomuhle byl takovej rachot. Že by se za těch pár let změnila kvalita surovin? Nebo sem měl špatnej poměr surovin v Qurritu? Nebo sem opravdu jen rozmazlenej vydařenějšíma  produktama? Začínám být zvědavej na Fuller. Kolem toho je taky docela rušno.

21 komentářů:

  1. K těm sýrům - Jedná se o "Cheddar mix" - oba sýry jsou typu cheddar, ale v jednom z nich je barvivo (asi beta karoten, ale to bych lhal). Nejsou nic extra (v porovnání třeba se Scottish Cheddar Mild), ale určitě lepší, než český Eidam.
    K omáčce - do Q se dává "BBQ tomatino", takže jiná, než do Grandera (více rajčatová).
    Já osobně Qurrito řadím k mým TOP 10 a rád si ho zase dám :) Každému chutná něco jinýho. Jen se divím, že ho dali za stejnou cenu jako před 6 lety - má docela vysoké náklady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tenhle cheddar mi přijde skoro jako českej eidam. Minimálně když to člověk porovná se svojí originální předlohou. Kvalitní eidam (edammer) je moc dobrej sýr. S čistým svědomím srovnatelnej s cheddarem.

      Vymazat
  2. Ochutnal jsem ho jednou kdysi a jednou pro kontrolu teď - taky nechápu okolo čeho je ten humbuk, ani mi to nestálo za zmínku. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Bonzaq
    Kdysi mi ten sýr chutnal víc, ale asi to je jen pocit, jako když důchodci říkají, že za komoušů vlastně bylo dobře a líp než teď. Každopádně pro mě to je pořád jeden z top produktů ve fastfoodech, ale upřímně se trošku obávám, že se na stálém lístku neudrží a budeme rádi, když tu s námi vydrží do podzima - rád bych se mýlil a věřím, že by lidé jako já klidně zaplatili za menu 139,-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle polskýho facebooku KFC s náma bude Qurrito 7 týdnů. Ale není to na 100%. Předpokládám, že s velkýma prodejema by se jeho funkční období mohlo prodloužit. :)

      Vymazat
    2. V KFC se mění promo každých 6 týdnů, zpravidla v úterý.

      Vymazat
  4. Je to dobrý, ale žádné aktivity bych kvůli tomu nedělal. Ten samý problém mám i se Swiss Kingem, tam to hype nechápu už vůbec. Ale co už, tisíc lidí, tisíc chutí...bohužel ty nejlepší US chicken řetězce Chick-fil-A a Popeyes tady nemáme a mít asi hned tak nebudeme, tak se dělá humbuk okolo naprosto průměrných produktů z KFC - Dirty Bird:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná budeme mít štěstí a najde se master franchizant pro Church's Chicken. Už si na nás nějakej ten rok brousí zuby. Nebo Broaster Chicken. Ten by se svojí zdravější přípravou jídel u nás i šanci měl si myslím.

      Vymazat
    2. Church's Chicken jsem ještě neměl, za dva měsíce v Dallasu musím zkusit. Zatím je u mě jedničkou Spicy Chicken Sandwich + extra pickles a mayo z Chick-fil-A.

      Vymazat
    3. Koukal sem na Google a o něco podobnýho, jako je ten tvůj Spicy Chicken Sandwich, se tu snažilo KFC s Rockerem. Podle ohlasů tady s tím moc úspěchu nepochytali.

      http://kavoni.blogspot.cz/2013/04/rocker-double-rocker-kfc.html

      Vymazat
    4. To je úplně něco jinýho, třeba Rocker je ze stehenního masa, Spicy verze je odvozena z klasického Chick-fil-A Chicken Sandwich, který je hodnocen jako jedno z nejlepší jídel, co lze v US fast food najit, viz. třeba http://www.grubgrade.com/reviews/fast-food-review-chicken-sandwich-from-chick-fil-a-2/ liší se pouze pouze použitým kořením.

      Vymazat
    5. 9.50/10, kurňa to je na GrubGrade parádní hodnocení. To bych teda rád ochutnal. :)

      Vymazat
  5. Dnes jsem byla s mojí kamaradkou v kfc na Qurritu. Moc jsme se na nej těšily, protože na obrázku vypadá neodolatelně. Nakonec ale přišlo velké zklamání. První kousek mi chutnal ale pak to bylo horší. Udělalo se mi z toho špatně a mojí kamarádce taky. Asi nám nesedla kombinace těch sýrů a omáčky. Snědly jsme každá ze svojí porce sotva půlku. Navíc tortila nešla vůbec chytnout. Všude mi tekla omáčka jen když jsem do toho opatrně kousla. Jedniné co teď vím je, že příšťě si vezmu moje oblíbené twister menu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak a už je qurrito v prdeli... vážně jsem měl radost, že ho vrátili, ale bohužel jen na pár týdnů...

    OdpovědětVymazat
  7. Dneska konečně ochutnáno a velice milé překvapení, akorát se z toho člověk nají a je to lepší než samotné stripsy.. cena 119 v menu je taky paráda..

    OdpovědětVymazat
  8. Před pár týdny jsem jedla poprvé qurrito a nechutnalo mi vůbec, maso bylo dobré, ale omáčka a sýry si spolu nesedly a s tou plackou to vytváří podivnou směs ingrediencí. Nemůžu tvrdit, že by mi z toho bylo vyloženě špatně, ale ten den jsem už neměla chuť jíst nic jiného. Příště radši zůstanu u mini Twisteru.

    OdpovědětVymazat
  9. No nevím co je na tom tak dobrýho ale mě to nechutná třeba vubec.Komlet celý KFC tím zase nemyslím že jsem striktně proti Fast foodu.longer je neskutečný hnus, Twister celkem ujde ale také to není žádná slava.Největší vrchol jsem asijský týden větší sračku jsem nikdy nejedl a to jsem jedl jedacos snad krom samotných sraček.ale ty si možná dám až zase bude asijský týden abych přebil tu hnusnou chuť teriyaki omáčky.no takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a k ničemu bych se nedobral prostě Coronel sender je pedofil v bílém tečka :D

    OdpovědětVymazat
  10. ´ten bílej sýr je mozzarella vole...

    OdpovědětVymazat