sobota 22. června 2013

Chicken Favorite, Cheezy sýrové nugetky, Burger King

Letní King Menu

Po severní zeměkouli se sune léto a fast foody mají moc rády letní akce. Na rozdíl ode mě. Letní akce většinou končí tortillama, kuřecíma sendvičema, salátama a vůbec vším, co neobsahuje kýbl sádla a hrst soli. No ale za ty roky sem se s tím už tak nějak vyrovnal a rozhodl se ochutnat jeden z těch zdravých kuřecích sendvičů. A bez mučení řeknu, že sem byl hodně příjemně překvapenej. Chicken Favorite není u BK žádná novinka a třeba v Rakousku ho mají v trvalé nabídce pod názvem Grilled Chicken Classic. Pokud se nepletu, tak zhruba rok dva zpátky byl v trvalé nabídce i u nás. A pokud někoho zajímá, proč sem nedal přednost dalšímu letnímu sendviči od BK a sice Fresh Whopperu, tak odpověď je jednoduchá. Sou v něm SALÁTOVÝ okurky. Do hamburgeru SALÁTOVÁ okurka prostě nepatří. Zvěrstvo. Tak.


Chicken Favorite obsahuje grilovaný kuřecí maso, rajčata, svěží salát a jogurtovo-pepřovou omáčku. Grilovaný "kuřecí" už sem tuhle od Burger Kinga měl. A i když mě nějak extra nenadchlo, tak ani neurazilo. Je to takovej ten klasickej nakřehčenej kuřecí prs, ogrilovanej se spoustou koření, aby měl nějakou chuť. Díky jemným chutím v tomhle sendviči dokonce vynikne i kuřecí chuť plátku. To bych nečekal. První příjemný překvapení. Zeleniny sem tentokrát dostál poskrovnu, ale to mi osobně nevadí. Byla čerstvá a dobrá, ale to překvapení nebylo. To je dneska standard.


Omáčka! Obří příjemný překvapení. Jogurtovo-pepřová omáčka je prostě super. Konzistencí sice připomíná samčí tělní tekutiny, ale chutná po pepři, jogurtu a majonéze. S kořením, který je na mase, omáčka tvoří úžasnou chuťovou kombinaci ozvláštněnou chutí čerstvé zeleniny. Chutě se nepřebíjí a i když hlavní chuťovou základnu tvoří chuť pepře, ucítíte všechno, co je v sendviči. Takže pepřovou omáčku, kuřecí maso, zeleninu a pečivo.


Tenhle sendvič je jednoduchej a jednoduše boží. Konečně kuřecí sendvič, kterej od McD nebo BK není absolutní výsměch do obličeje. Parádně vyladěná kombinace chutí a pro ženský málo kalorií k tomu. Ale nic není růžový jako čerství kuřecí maso. Tenhle sendvič je bohužel šíleně předraženej. Velikostí je to naprostej průměr a přitom stojí 99,- samostatně a 139,- v menu. Ale mě za tyhle prachy stál. Doufám, že zůstane/vrátí se do stále nabídky.


V letní akci si můžete dopřát i sýrový nugetky. Za 54,- dostanete tři válečky s omáčkou k tomu. Cena se může zdát vysoká, ale sýr je halt dneska drahá surovina. Ale bohužel tenhle sýr za moc nestojí. Nugetky chuťově neurazí, ale ani extra nepotěší. Bez omáčky nemají skoro žádnou chuť. Alespoň za tepla. Mě dvě zbyly z oběda a v práci sem je začal dlabat studený a to mě chutnaly mnohem víc. Zajímavý... No každopádně si je příště rozhodně nekoupím. Za ty peníze nestojí.


Burger King svojí letní akcí příjemně překvapil. Sice nepřinesl žádnou novinku (oba sendviče už v ČR byly), ale na druhou stranu nabídnul chutnou kuřecí alternativu hovězího masa a to je něco, co se podařilo málokterýmu fast foodu zaměřenýho na hamburgery.

2 komentáře:

  1. Koukám, že sis dal sladko-kyselou omáčku. Chutná v BK stejně jako v McD?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víc sladká, míň kyselá a mnohem hustší. Mě chutnala víc. A mám takovej dojem, že tahle od Heinz se normálně prodává v obchodech.

      Vymazat