úterý 25. června 2013

Krevetová bageta s mangem, Bageterie Boulevard

LETNÍ CHEF MENU 2013

Konečně se nový Letní Chef Menu od BB dostalo i do našeho časovýho pásma (Praha +72 hodin) a i my Moraváci sme dostali možnost ochutnat novinky od Sous Chefa Davida Hlavy. Na rozdíl od jarního Chef Menu mě tohle zaujalo moc a sice netradičníma kombinacema chutí. A proč rovnou nezkusit tu nejujetější, krevetovou bagetu s mangem. Sice nejsem radikální fanoušek mořských potvor, ale krevety si jako každej pažravec jednou za čas rád dopřeju. Stály za to?


Krevetová bageta s mangem obsahuje restovaný krevety se salsou z manga na bylinkovém dresinku. To tvrdí krásnej obrázek na webu. Já tvrdím něco jinýho. Obsahuje ještě salát. A co se krevet týče, tak restovaný byly možná kdesi na půli cesty Evropou, protože v bagetě je dostanete studený jak psí čumák. Ale pěkně popořadě. Velikostí je bageta poloviční, ale nacpaností surovinama se klidně může rovnat velké bagetě, viz obrázek níže. Houska to je nejspíš grahamová, chuťově dobrá. Salát čerstvej, dobrej. Mangová salsa je pak naprosto bombastická. Ani moc sladká, ani moc kyselá a chutná opravdu jako čerstvý mango, z kterýho je nejspíš vyrobená. Bylinkovej dresink je obyčejná kyselkavá majonéza s trochou nasekaných bylinek. Ke krevetám bych pak měl pár výhrad. Podle obrázku by člověk čekal velký krevety, ale nakonec dostanete ty malý cucky, co vypadaj jak mořskej koník. To by takovej problém až nebyl. Malá kreveta, taky kreveta. Ale jejich příprava je nějaká podezřelá. Že prý restovaný krevety. No já (a nejsem sám) je dostal studený a vypadaly jako syrový. Dokonce tak voněly.


Naštěstí nejíte v bagetě jenom studený krevety, ale všechno dohromady. A co se téhle bagetě musí nechat je to, že kombinace chutí je opravdu dobře vymyšlená. Jemná chuť krevet, k tomu salsa a sem tam majonéza. Opravdu vynikající kombinace, která mě hodně zaujala. Kéž by krevety nebyly studený a od pohledu nevypadaly jako syrový. Člověk jí i očima a nosem. Každopádně na jazyku to je celkem labužnickej zážitek. Samozřejmě pokud máte rádi krevety. Pokud ne, tuhle bagetu si rozhodně nedávejte. Ale to vám nejspíš došlo po tom, co jste zahlídli obrázek. Krevetama se tady nešetří a jejich chuť ucítíte každým kousnutím.

Cena je 59,- samostatně a 109,- v menu. Cena odpovídá. Krevety přecejen nepatří mezi nejlevnější suroviny. Poloviční velikost taky moc nevadí. Společně s patatas se člověk na oběd nají. Takže výsledek? Máte rádi krevetový koktejly a podobný mořskokoniny? Pak si dopřejte tuhle kombinaci s mangem. Nemáte rádi mořskokoniny? K téhle bagetě ani nečuchejte. Já si pochutnal, i když znova si ji nedám. Musím ochutnat i ostatní novinky.

PS: Pokud máte zákaznickou kartičku a chtěli byste ji využít, tak máte smůlu. Ona poloviční bageta totiž podle všeho není bageta. :)

3 komentáře:

  1. v Drážďanech jsem si v NordSee koupila něco podobného, ale bez mangové salsy. Byla to mňamka,bohužel u nás v Lípě nic podobného nehrozí :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý, přemejšlela sem nad ní nedávno, ale pak jsem to zavrhla. Každopádně díky recenzi příště zkusím

    OdpovědětVymazat