pátek 8. února 2013

Spicy Grilled Chicken, Burger King

Winter Favorites

Winter Favorites. Jakej to zajímavej a originální název. Stejnou akci mají v Německu, Rakousku nebo třeba ve Švýcarsku. V Německu se jmenuje Alpenglühen (Alpská záře) a v Rakousku třeba Weltmeisterlich (Mistr světa). To stejný ve Švýcarsku, jen tam má "mistr" jinou vlajku. A u nás jsou to zimní oblíbenci. Co mají tyhle názvy společnýho s kuřetem? Tři králové u konkurence nebo Polo curry dánská omáčka u další konkurence na tom nejsou o moc líp. Asi lidem z reklamních agentur zamrzly mozkový buňky. Ale co, aspoň se člověk pobaví. :)


Ale k věci. Akce Winter Favorites v sobě nese Spicy Grilled Chicken, Long Chicken Bacon TS a Mozzarella tyčinky. Po pravdě mě nenadchnul ani jeden. Ale zrovna sem se potřeboval rychle najíst a jako vždy vyhrála touha ochutnat nějakou tu novinku. Pak už si jen stačilo zvolit menší zlo. Nad Long Chicknem sem ani nepřemýšlel, protože na kuřecí molitan sem chuť neměl. Ale je grilovaný kuře u BK vůbec lepší než to namletý?

Spicy Grilled Chicken je plátek grilovanýho kuřecího v housce s rajčetem, salátem, majonézou a pikantní mexickou omáčkou. Nezní to špatně a zhruba tak to dopadlo. Houska dobrá, zelenina čerstvá a chutná, majonéza klasicky dobrá. To hlavní tady bylo kuře a mexická omáčka. Omáčka měla ze začátku docela grády a celkem dost pálila, pak sem si ale zvykl a dokázal pochytit i ostatní chutě. Kuře... jak bych to popsal... kuře prostě ušlo. Kuřecí prsíčko to bylo, i když hodně křehčený a bylo to jak kousat do pěny. Ale chuťově tam kuřecí cítit bylo a koření na něm taky dělalo svoji část. Takže lepší jako mletý kuřecí od BK na sto procent, ale pořád nic extra.


Takže ve výsledku ucítíte hlavně pikantní omáčku s trochou chuti kuřete zjemněnou majonézou. Když zrovna kousnete do zeleniny, tak se chuťově taky příjemně projeví a doplní ostatní zbytek. Ale pořád je to spíš průměr a na kuře rozhodně doporučuju zajít do KFC. Za 130,- v menu a 90,- samostatně dostanete podprůměrný kuře o průměrných chutích který neurazí, ale pokud je hned vedle KFC, tak ani nepotěší. Kupovat? Myslím že ne, Time.

Žádné komentáře:

Okomentovat