neděle 17. února 2013

Languedoc, Bageterie Boulevard

Na přetřes se dostal další výrobek od Bageterie Boulevard. Po ne moc vydařené americké bagetě sem se hodně rozmýšlel nad návštěvou BB, ale touha ochutnat tohle dílo zvítězila. Bageta Languedoc je součástí zimního menu od Tituse Eliáše společně s další řepnou a klobáskovou bagetou. Languedoc je hovězí, takže volba byla jasná. A když se do výroby baget pustí někdo se jménem Titus, tak to přece musí být bomba. Nebo ne?


Bageta obsahuje trhané hovězí vařené v demi glace, medovou hořčici, pečená rajčata a cibulku a všechno je to zapečený se sýrem typu Reblochon. To hlásá obří plakát v provozovně. Kombinace surovin opravdu vynikající a kvalita surovin taky není špatná. Hovězí maso vařený v demi glace (vývar) se opravdu rozpadalo a mělo takovou tu silnou slanou masovou chuť, která mi ještě teď vhání sliny do pusy. Bylo ho v bagetě taky celkem dost, takže opravdu bomba. S ostatníma surovinama už to bylo slabší. Sýr sám o sobě chuťově moc výraznej nebyl a ve svojí bagetě sem tam našel jen dva kousky. Z toho jeden byl opravdu pidi oseknutej okraj. Pečený rajčata nebyly chuťově špatný, ale studený a rozbředlý. Pečená cibulka byla super, na té není co zkazit. Hořčici sem ucítil jen trochu na jednom kraji a byla to chuť výborná. Bohužel když sem zkoumal bagetu dál, hořčici už sem tam nikde nenašel. Takhle by šetřit nemuseli. Určitě tam byla, ale v množství menším než malém.


Naštěstí celou bagetu zachraňuje hovězí a zbytek surovin je tam spíš jen tak na okrasu. V puse většinou ucítíte jen hovězí se smaženou cibulkou. Na tom by nebylo nic až tak špatnýho, kdyby za bagetu nechtěli 139,- korun v menu (s ice tea a patatas). To je celkem vysoká cena za trochu hovězího se smaženou cibulkou a průhlednou vrstvou hořčice v bagetě. Pokud máte zrovna dost stravenek a nevíte co s něma, tak se do Languedocu klidně pusťte. Chuťově je vynikající Zajděte si ale do nějaké provozovny, u které víte, že dostanete bagetu nacpanou k prasknutí s pořádnou porcí omáčky a spoustou sýra.


BB má ještě co zlepšovat. Ani ne tak bagety jako takový, jako spíš jejich přípravu. Třeba to zapíkání. Kdyby bageta sem tam nekřupla, tak ani nevím, že ji někdo zapíkal. Rajčata studený, sýr vytáhnutej snad rovnou z ledničky a přidanej až po zapečení, hovězí maso při nejlepším vlažný. U konkurence po rozbalení zapečené bagety vidíte ještě páru a bagetu musíte foukat, nebo si spálíte pusu. U BB ani nepoznáte, jestli vám ji náhodou nezapomněli zapíct. K tomu sem dostal klasicky studený patatas. Studený brambory s tatarkou sou opravdu super (ironie) a už se na ně těším znova (ironie). Když je nedokážu dělat čerstvý nebo udržovat v teple, tak je nedělám vůbec. Kdyby aspoň nebyly k chef menu "povinný". Polívku dne místo věčně studených brambor bych uvítal mnohem víc. Pokud BB něco umí dokonale, tak sou to jejich polívky.

Žádné komentáře:

Okomentovat