středa 2. ledna 2013

Longer Polo, KFC

Konečně nám skončily svátky a řetězce sypou novinky. Ne, že by mě nový mikrobagety od KFC zaujaly víc než obří burgery od konkurence, ale zrovna byla cesta okolo. Tak proč nezkusit nějakou tu novinku? KFC nabízí dva nový Longery, Marco a Polo. Já se rozhodl pro Polo. U Marca sem se bál, jestli náhodou není kopr v té "řecké" omáčce. Pokud už jste ho měli a víte, tak dejte prosím vědět...


V Polu podle proma najdete šťavnatý kuřecí prsíčko v pikantním obalu, dánskou omáčku a kyselou okurku v sezamové bulce. Já měl za to, že bulky jsou kulatý. Dánská omáčka asi zbyla z šílených twisterů, který tu byly nedávno. Stejně tak tipuju řeckou. Halt originalitě se v polské centrále KFC meze nekladou... Dost keců o blbostech, je čas na kecy o jídle jako takovým.


Longer si sem tam dám v Bsmartu XL a není to až tak špatná záležitost. Jen mě vždycky zarazí jeho velikost. Stejně tak to bylo i u Pola. Malá houstička, ještě menší maso uvnitř, dva průhledný proužky okurky a trocha omáčky. Množstevně nic moc, ale cena odpovídá, takže tady není nad čím moc co spekulovat. Jak je na tom s chutí? Tady už se spekulovat dá. Chuť housky, pikantního masa a okurky asi samostatně komentovat nemusím. Tady jde o omáčku. A ta byla... jak bych to popsal... indická. Nemohl sem si pomoct, ale až na trochu kyselkavosti a nakrájené cibulky sem tam cítil hlavně kurkumu (nebo pět let sušený curry koření). Ta byla nepochybně použitá jako barvivo. Omáčka chutnala skoro jak u Curry Long Chicken od Burger Kinga. Pokud tohle ochutnal nějakej Dán, tak si o nás musí myslet hrozný věci. Každopádně celková chuť pikantního kuřete, kyselkavé "curry" omáčky a okurky není vůbec k zahození. Dokonce bych ji označil za dobrou.


Longer Polo proto hodnotím celkem kladně. Dobrej sendvič za dobrou cenu. Jen to není žádnej odvaz a změnil bych název omáčky. Za ochutnání skoro nic nedáte, takže směle do toho. Cena je 39,- (podle webu, v prodejně sem viděl 29,-) samostatně a nebo můžete využít nějakej z boxů. Tak mi nějak přijde, že na vymýšlení boxů management KFC stráví víc času, než na vymýšlení nových produktů... Ale jestli nás to uchrání před dalším Kebabem... :)

7 komentářů:

  1. Měl jsem ho taky a chutnal mi, doporučuju. V Longeru Marco ta omáčka moc nejde cítit, což je škoda. Měl jsem štěstí na větší stripsy v housce.

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj dneska jsem mela marco a pokud ti neva kopr tak smele do toho ,je tam trosku citit ale takova hruza to neni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopr mi vadí, ale přesto už sem to vyzkoušel. Viz recenze. :)

      http://kavoni.blogspot.cz/2013/01/longer-marco-kfc.html

      Vymazat
  3. Asi nějaká dívná pobočka.. takhle malý kus masa oproti housce mi ještě nikdy nedali :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Sice máme již po promo akci, ale cena 39 Kč byla za B-smart polo/marco - longer + běžné hranolky, samotný longer stál opravdu 29 Kč :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jako Longera si čas od času dám není drahý a je celkem dobrý .. ale to co si tady ukázal ten kousek masa opravdu jsem vykulila oči na obrazovku :-D ..

    OdpovědětVymazat