neděle 6. ledna 2013

Holandský řízek

Klasika, kterou ale bohužel málokde dostanete tak, abyste z ní byli nadšení. Tady je pořádnej recept na pořádnej holandskej řízek, kterej se snad konečně naučí dělat i v restauracích... Goudu můžete nahradit jakýmkoliv kvalitním holandským sýrem. Třeba i dobrým eidamem. Ten ale v supermarketu u nás opravdu nehledejte...

Suroviny:
mletý vepřový maso
gouda
listová petržel
strouhanka
vajíčko
hladká mouka
sůl, pepř
olej

Mletý maso smícháme s nahrubo nastrouhanou goudou. Poměr je na vás. Minimálně 1/4, nebojte se ale jít ani do 1/1. Listovou petržel (čerstvou koupíte už i v Albertu) si nasekejte a pořádnou hrst dejte do směsi. Směs ještě osolte a opepřete. Vytvarujte v řízky podle vaší libosti, obalte v trojobale a osmažte. Toť vše. Jako příloha je super kaše.

1 komentář:

  1. tomuhle říkáš pořádnej holanskej řízek? no tak tohle kdyby mii dali v hospodě tak to ani omylem

    OdpovědětVymazat