neděle 4. září 2011

Fajnovky za pár kaček, McDonald's

Chytil sem další kulku za všechny moje (oba dva) čtenáře blogu. Vlastně dvě kulky. Jedné se říká Chickenburger a druhé Baconburger. Normálně tyhle malý, levný hamburgery nekupuju, protože se toho nenajím. Tahle akce taky není zaměřená na dospělý osmdesátikilovníky, ale na mládež. Už podle toho názvu fajnovky. Tím myslím tu mládež, co dostane dvacku do školy na svačinu a cestou domů se občas staví na jejich oblíbenýho "číze".


A jak sem se k nim dostal já? Jednoduše. Chtěl sem se zbavit drobných. Koupil sem si jeden Chickenburger, jeden Baconburger, vypláznul 50 korun a šel vesele domů s teplým papírovým pytlíkem. Měl sem v plánu si to dát jen tak ze srandy před večeří, ale světe div se, docela sem se toho najedl. Hned po dojetí těhle lahůdek sem měl ještě hlad, ale po půl hodince (jak to u mastných, tučných jídlech bývá) mi slehlo a rozhodně sem neměl pomyšlení na další jídlo. Sice sem po třech hodinách zbaštil ještě půlku nakládanýho hermelínu a pár hranolek s ďábelkou, ale to byl spíš už jen dezert... :)


Dost bylo historek a jdeme na recenze. Začneme Chickenburgerem. Ten už je s náma pár měsíců a já s ním za tu dobu měl jednou zkušenost. Takže velikost Chickenburgeru je k smíchu. Takovej malej bobek s malým masem, troškou salátu a sladkou chilli omáčkou. Tenhle hamburger je, jak bych to řekl, asi slovy z jedné pohádky a sice "malej, ale šikovnej". Houska dobrá, maso dobrý, salát dobrej a omáčka vynikající. Hodně připomíná sladkou chilli omáčku z obchodu. Dokonce mám podezření, že je to jedna a ta samá...


Takže pokud máte chuť na něco malýho nebo pokud si jich koupíte víc, určitě můžu doporučit. Chuťově dobrej a teď stojí dvacku. Za dvacku už si ani ve městě hamburger v hladovým oknu nekoupíte. Takže Chickenburger za tyhle prachy je určitě dobrá volba.


A jak je na tom Baconburger? Už ne tak slavně a problém bych viděl hlavně v ceně. Velikostí je stejnej jako Chickenburger, Cheeseburger nebo obyčejnej Hamburger u McDonald's. Je to vlastně Cheeseburger s plátkem slaniny. Na obrázku dole můžete vidět, že slanina tam opravdu je, ale v množství menším než malém. No každopádně Cheeseburger jako takovej není nějak chuťově vyjímečnej, takže i ten kousek slaniny mu hodně pomůže. Jak už sem psal, problém je v ceně. Za ten malej plátek slaniny zaplatíte 10 korun. Zatímco za dva plátky slaniny do Big Tastyho zaplatíte 5 korun. Takže koupit si Baconburger? Klidně, ale jen jednou na ochutnání. Děcka jdoucí ze školy si asi stejně radši koupí svůj Cheeseburger nebo teď i Chickenburger za dvacku.


Závěr téhle akce? Tož dobrá. Pro mě to není, já radši třeba McCountry nebo Big Tasty Bacon, ale na chuť proč ne. Nebo si jich koupit víc, k tomu hranolky, colu a máte oběd jak vyšitej. Problém je v tom, že pak vám to cenově už vyjde stejně, jak výhodný McMenu... A co se týká chuti, tak se dá říct asi jedno. Klasickej McDonald's.

2 komentáře:

  1. Pozor, pozor, do Baconburgeru se dávaly 2 plátky slaniny do křížku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je jedno. Spíš by to chtělo alespoň 4 plátky v Big Tasty Bacon. :)

      Vymazat