neděle 28. srpna 2011

Bavorskej hamburger

To si to takhle brouzdám po internetu a narazil sem na zajímavej hamburger na stránkách rakouskýho McDonaldu. Je z akce "Mein burger". Rakušani (před něma Němci) si mohli na internetové aplikaci poskládat vlastní hamburger a ty nejlepší McDonald's skutečně začal vyrábět a prodávat. Většina z nich vypadá sice dobře, ale ne nijak zvláštně nebo tak. Ale tenhle? No řekněte sami...


Suroviny:
2 plátky bavorské sekané
2 housky
hořčice
strouhanej křen
1 cibule
2 plátky sýru Krolewski (nebo ementálu)


Nejprve si nakrájíme cibuli. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky, zbytek najemno. Tu půlku nasekanou na jemno osmažíme na oleji do zlatova. Osmaženou cibulku si dáme bokem a na oleji osmažíme plátky bavorské sekané. Mezitím si nařízneme housky a dáme zapíct do trouby. Dál si musíme udělat dip. Do hrníčku dáme 5 lžiček hořčice a 3 lžičky křenu. Trochu pepře (nejlíp čerstvě namletýho/podrcenýho) a zamícháme. Případně dochutíme podle svoji chuti. To už by měla být houska pěkně rozpečená a sekaná usmažená. Na housky dáme trošku dipu, na to sekanou, na sekanou sýr, na sýr smaženou a čerstvou cibulku a nakonec to zakryjeme vrchem housky, ale tentokrát s pořádnou vrstvou dipu.


Žádné komentáře:

Okomentovat