pátek 17. října 2025

Buffalo Hot křídla, Uncle Rob's, Ostrava

Máte rádi, když vám něco pořádně popálí trakt pěkně od shora až dolů? Když váš dvanácterník tancuje tango v zápalu ohně, z očí vám žhne láva a svěrač chystá preventivní betonovou zátku? Když křeče prochází každou buňkou vašeho těla a mozek křičí: "Ano! Ještě! Víc, jen víc!"? Je to závislost. Hot Buffalo závislost. A když se objeví nový křidýlkový podnik v centru Ostravy, nelze ho nevyzkoušet. Podnik se jmenuje Uncle Rob's a v hledáčku ho mám už od jeho otevření. Podle všeho se snaží dělat kuřata opravdu poctivě, takže očekávání jsou opravdu vysoký. Jdeme na to.


A tohle jsou ony, Buffalo Hot křídla ve své nejčistší niterní podobě. Krásná, sytá oranžová barva by tam byla. Mrkev a řapíkatý celer by tam taky byl. Omáčku si musíte objednat extra a blue cheese bohužel v nabídce nenajdete. Takže pokud jste zvyklí si chladit oheň modrým sýrem nebo zákyskou, v Uncle Rob's máte smůlu. Ale to je maličkost. Hlavní je kuře.

A kuře je... kuře je fajn. Je to marinovaný kuřátko, obalený ve směsi s kořením, osmažený a pak prohozený v Buffalo omáčce. Kuře a dost možná i omáčka jsou domácí. Nejde o klasickou Frank's Red Hot Buffalo omáčku, na kterou se spolíhá většina restaurací a kterou najdete i u mě v lednici. Buffalo omáčka v podání Uncle Rob's je taková jemnější. Příjemně do kysela, pikantní tak na čtyřku z desíti. Čiže jde spíš o takovej ten všelidovej stupeň pálivosti. A to mě upřímně trochu zklamalo. Já osobně u Buffalo křidýlek chci lávu. Chci cítit bolest i tam, kde ji většina lidí cítit nechce. Chci peklo. Chci Halinu v bombarďákách politou rozdrceným chilli a pocákanou octem. Nu u Uncle Rob's dostanete pikantní omáčku, která je... no pikantní. Prostě pikantní. Žádný mordor, jen pikantnost.

Octovost je ale příjemná. Taková přirozená, zakulacená, nerušící kyselkavost. Kdybych měl možnost do jejich omáčky před prohozením nacákat nějaký to Tabasco, spokojenost by byla úplná. Tak jako tak Buffalo omáčka od Uncle Rob's patří mezi ty povedený a jde poznat, že ví, jak má vypadat a o čem je řeč. Jen vás prostě nechcou zabít, což je taky plus.

Teď k samotnýmu kuřeti. Je naložený, takže krásně křehký. Kousky jsou velký. Co mě ale trochu vadí je chuť samotnýho těstíčka a koření, který se podle mě trochu pere s omáčkou. Pokud dělají jedny univerzální křídla, který pak prodávají buď samostatně nebo vymáchaný v omáčce, tak se tohle prostě muselo stát. Nejde ale o žádný velký minus. Buffalo omáčka chuť koření a bylinek z těsta dost bezpečně překryje. Jen můj mlsnej jazyk hořel dost málo na to, aby si tohodle nevšiml.

Zmínku si zaslouží hranolky. Ty jsou naprosto geniální. Tenký, křupavý, v čerstvým oleji, akorát dosolený. Prostě super. Kdybych měl stupnici od nuly do stovky, tyhle hrancle by dostaly stovku a razítko smajlíka k tomu. Rozhodně si je nenechte ujít.

K zelenině většinou nemám co říct, ale teď musím udělat výjimku. Mrkvička je fajn. Ale hlavně ten řapíkatej celer je naprostá topka. V kuchyni si dávají tu práci a celer loupají, takže zbyde jen ten šťavnatej a vodnatej vnitřek, kterej se krásně kouše a je radost ho baštit. A to říkám já, kterej má na zeleninu stejnej názor jako na opary. Co si myslím o celeru ani slyšet nechcete. Ale tohle byl bezpochyby ten nejlepší řapíkatej celer, kterej jsem kdy jedl. A jeden z mála, kterej bych si dal rád i znova. Velkej palec nahoru.

Ke křídlům jsem si objednal bylinkovou omáčku v domnění, že mi nahradí klasickou blue cheese nebo zákysku, ale bohužel. Prostě to není ono. Bylinková omáčka nebyla špatná. Hodně bylinek, taková svěží, asi s mátou nebo s bazalkou nebo tak s něčím. Bylo jí hodně a měla fajnou konzistenci. Ale nebylo to to, co jsem hledal. Nebyla tam ta surová tučnost s kyselostí, kterou můj mozek vyžadoval k Buffalo. Takže příště buď omáčku oželím úplně a ušetřím, nebo si prostě vyberu jinou.

Cena křídel je 195 korun samostatně nebo 250 v menu s těma fantastickýma hranolkama a plechovkou Pepsi. Omáčka byla za extra 39 korun. Cena odpovídá výsledku.

Závěr? Buffalo Hot křídla od Uncle Rob's rozhodně splnily moje velký očekávání. Kyselkavá omáčka, pikantnost, křehký křídla, zelenina. Přesně tak, jak to má být. Ne úplně tak, aby to schladilo moje vlhký plamenný sny, ale rozhodně jsem si pochutnal.

Dám si je i příště? To je otázka! Upřímně asi ne. Buffalo mi víc sedí ve zpracování od Corleona. Ale rozhodně jsem tam nebyl naposled. Příště bych to viděl na ty klasický křídla, abych ochutnal to jejich těstíčko. A hlavně ty hranolky. Ty mě dostaly. A burgery tam taky vypadají luxusně. No prostě Ostraváci nemusí čekat na Popeyes, nedaleko od Nové Karoliny máme větší bombu. Rozhodně doporučuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat