sobota 24. února 2024

Frankfurtská, Bageterie Boulevard

LIBOVEJ FRA... ...NKFURTER!

Tady se někdo snaží dělat blbý fóry za mě? Libovej fra... ...nkfurter. Fra... To jako frantík? Libovej frantík? No hahahaha. No nic no. Jdeme si střihnout recenzi na limitku od Bageterie Boulevard.


Bageta s opečeným párkem, plátkovým sýrem, slaninou, opečenou cibulkou, beranními rohy a pikantní omáčkou. Od pohledu, posedu a počtu docela dobrá kombinace, na které nejde snad nic zkazit. Nebo jde?


No nejde. Sice po rozbalení bageta vypadala trochu jak výsledek inkluze na základní škole, případně jako by ji nějaký takový výsledek skládal, ale po pár kousnutí se normalizovala a už se na to dalo dívat. Jako první věc se k prozkoumání nabídla "pikantní omáčka", jak ji vznešeně představuje web BB. Já bych to trochu poupravil. Jedná se o lehce pikantní ajvar s majonézou. Ale kombinace je to slušná a překvapivě to spolu hraje, takže vlastně proč ne.


Pak sem měl tu možnost ochutnat sýr. Sýr je to plátkovej, v bagetě se pěkně rozteče při zapíkání a dá se říct, že byl po celé délce bagety. Tomu nejde co vytknout. Sýr je to buď eidam nebo gouda, taková ta obyčejnější. Chuťově celkem v pohodě.


A jdeme na samotný párky. Frankfurtský párky jsou podle Wikipedie praotcové všech párků. Takovej prapárek. Při čtení uzenářskýho článku na Wikipedii jsem nevěřícně kroutil hlavou, jakou dlouhou a krásnou historií tenhle prapárek má. Já teda frankfurtský vždycky považoval za ty horší a Wikipedie ví proč: "Jejich kvalita se v Česku držela až do počátku 90. let 20. století. Zrušení norem jakosti potravin v roce 1993 uvolnilo sice výrobcům ruce, ale vedlo k destabilizaci jakosti masných výrobků, tedy i frankfurtských párků. V Česku je kvalita těchto párků na nižší úrovni. Lze koupit frankfurtské párky, které obsahují 85 % masa, ale existují i výrobky, kde podíl masa je minimální."

Jak je na tom Bageterie? Má párek destabilizované jakosti nebo originál vepřovej? Já bych to viděl tak někde uprostřed. Když zajdete do Kauflandu a koupíte si párky vídeňský, tak dostanete zrhuba to stejný, co vám Bageterie nacpe do bagety. Teda prve to rozřízne, pak ogriluje a pak nacpe do bagety. Jsou místa, kde párek skutečně chytne chuť grilu a přidá tak do bagety krásnou kouřovou složku. To je za mě určitě super. Párek najdete po celé délce bagety.


Slanina byla vypečená, chuťově taková klasika, ale v bagetovým celku se lehce ztrácela. Mohlo by ji tam být o chlup nebo dva víc. Stejně tak kozích rohů. Byly nakrájený na malý kousky a tam kde byly, tam bagetě dodaly nečekaně nakyslej říz a totálně ozvláštnily daný sousto. Bohužel jich tam bylo dost málo a tak po většinu času Frankfurtská bageta chutnala "jen" jako vytuněnej hot dog.


A co si budeme povídat. To není špatně. Frankfurtská bageta se taky o nic jinýho, než být takovým velkým bráchou hot dogu, ani nesnaží. Prostě párek, slanina, smažená cibulka, sýr, lehce pikantní omáčka a sem tam kozí roh. Povedená kombinace, slušná kvalita surovin, příjemná pikantnost a povětšinou dostatečný množství surovin dělají z Frankfurtské bagety povedenej kousek, kterej se určitě neztratí.


Ani cena není kupodivu nikterak přepálená. Za samostatnou bagetu dáte 99 korun. V menu nevím. K bagetě si většinou brambory nedávám. Jako větší svačina je Frankfurtská bageta ideální a pokud milujete klasický chutě hot dogu a nevadí vám lehká pikantnost (taková dvojka z desíti), tak je tahle bageta přesně pro vás. Nutno podotknout, že je to limitovaná edice, takže tady nebude pořád. Ač podobnou bagetu už nabízeli třeba v roce 2012. Ano, i z doby legendární prohibice si tady na blogu můžete přečíst recenze... Třeba při jedení Frankfurtské bagety. Je dobrá a stojí za ty peníze.

2 komentáře:

  1. Že bych jí taky zkusila? Nějak mě nelákala na první pohled bagetová verze párku v rohlíku, ale recenze mi celkem nasadila brouka do hlavy. Jinak nedávno jsem taky v tramvaji na reklamu koukala a chvilku přemýšlela, co tím libovým fra- chtějí říct... Nakonec jsem došla k závěru, že by to mohl být libový frajer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mě vůbec nenapadlo. Libovej frajer... to se říkalo tak v devadesátkách, když frčelo Beverly Hills 90210 ne? Některý lidi by neměli pouštět ke sloganům. :)

      Vymazat