pátek 8. prosince 2023

Smoky BBQ Wings, KFC

Limitovaná nabídka

Po limitu. Do včerejška jste si mohli dát Smoky BBQ Wings? Dali jste si? Ne? Hah! Já ano.


Nejspíš se od KFC jedná o jakousi sondu, jak moc jsme ochotni si připlatit za každou hovadinu. S papírovou taškou to zjevně vyšlo, tak je třeba ždímat hadr, dokud je pěkně vlhkej. Ale jak jde o fast food, tak jsem pro každou špatnost a všem muselo být jasný, že tohle si ujít nenechám. Hot Wings jsou dokonalý samy o sobě a jakákoliv jejich variace je vítaná. I když jde jen o hloupý pocákání omáčkou.


Omáčku si k Hot Wings můžete samozřejmě přikoupit i normálně. Ale dostanete ji trochu a v dost nepraktickým kelímku, kdy si tam to křidýlko pořádně nenamočíte. Takže k Hot Wings si většina lidí asi omáčku u KFC jen tak neobjednává. Já párkrát zkusil česnekovou a celkem k pikantnímu kuřeti sedla, ale samotná chuť křidýlek bohatě stačí.

Smoky BBQ Wings se to snaží změnit a KFC vám na křídla nakydá větší množství jejich BBQ omáčky a pak je posype sezamovým semenem. Na první pohled je jasná jedna věc. Tohle se bez ubrousků neobejde. Takže pokud KFC přijde s podobným nápadem i v budoucnu, nezapomeňte si vzít extra ubrousky u pultíku. KFC dává standartně už jen jeden ubrousek a to vám tady stačit nebude.


Věc číslo dvě. BBQ omáčka se k pikantnímu kuřeti moc nehodí. BBQ omáčka od KFC je dobrá. Je chuťově silná, kouřová až běda, krásně nakyslá s velkým sladkým ocasem. Asi tak nějak má BBQ chutnat. Bohužel chuťově totálně přebije jemnou a pikantně kořeněnou chuť křidýlek a to je prostě škoda. K tomu lehce rozmočí křupavej obal, takže z části přijdete i o parádní křupavej zážitek. Sezamový semeno neucítíte vůbec. To nemá šanci.


A to je tak všechno. Hot Wings pokydaný omáčkou byly fajn, ale bez omáčky jsou o chlup lepší. A to hlavní, o velkej chlupatej chlup chlupaté chlupatice levnější. Pět Smoky BBQ Wings mně vyšlo na 139 korun. V menu koupit nešly, takže jste si samozřejmě museli něco přikoupit, aby jste se vůbec najedli. Pět klasických Hot Wings stojí 90 korun... Má pár kydanců omáčky a lehký posyp sezamem hodnotu 49 korun? Odpovězte si sami.

Nápad cením, odvahu inovovat dokonalost taky, ale ta přímočarost vidiny jednoduchýho zisku mě snad až trochu urazila. Příště by to chtělo za tyhle peníze alespoň menu. Pak by to šlo. Takhle jste o nic nepřišli a pokud příští limitka bude podobná, tak ani nepřijdete.

5 komentářů:

  1. To cumim, fakt si vetsina lidi nedava ke kridylkam omacku? Pro me je to teda bez maceni nepredstavitelny.. mam rad cesnekovou. Anketu by to chtelo!
    Joab

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by teda ke kýblu 15 HW koupit omáčku nikdy ani nenapadlo! Ta chuť glutamánu v tom křupavém obalu je natolik výrazná, že už není třeba nic dalšího...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky to tak vidím. Občas si dám ke křídlům/stripsům sladkokyselou, ale jinak omáčku beru jenom kvůli hranolkům. Kéž by někdo dělal dobrý dovozový Buffalo nebo Nashville kuře.

    OdpovědětVymazat
  4. Omáčky Kfc obecne slabota. Drivejsi receptura BBQ, ktera zmizla uz před několika lety za me daleko lepší. Kdysi meli limitku s bazalkovou mayo a ta byla fantastická ( to je min 10let zpět) a rad jsem si k hranolkam objednaval kentucky gold, kdyz sla kouoit samostatne 😊 kridla tlacim zasadne samotný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bazalková mayo mně úplně minula. Ale zní to dobře.

      Vymazat