neděle 22. října 2023

Smash Cheddar Burger, Retro New Food, Ostrava

Přívozská perla! A ne, nemyslím tím Eržiku ani žádnou z jejich osmi sester. Ani nemyslím nečekaně umístěnou kvalitní restauraci Loft s hotelem. Ale myslím tím novou restauraci, nebo spíš hladový okno (v tomto případě pult) s pár stolama uvnitř. Kousek od nádraží. Hned u nejoblíbenější křižovatky všech ostravských řidičů. Tam, kde nezamčený kola mizí rychleji než Higgsovy bosony. Prostě Přívoz. 

Ale teď vážně. Na rohu tam najdete Retro New Food. Dost zvláštní název, ale ten nemá na jejich menu. Část najdete na jedné stěně, část na druhé stěně. Něco najdete vyfocenýho před restauraci na výloze a když teď koukám na internet, nacházím další položky menu. Od burgerů, přes tortilly, snídaně, hot dogy, gyros až po speciální hranolky. Pokud jste si byli zvyklí přečíst celý menu a pak si vybrat, tak tady na to zapomeňte. Berte první položku, která se vám zalíbí. Nebo tam budete stát dva dny. Já si vybral Smash Cheddar Burger.


Ač fotky na výloze vypadaly dost dobře, nic super extra jsem, vzhledem k lokalitě, nečekal. A o to bylo příjemnější překvapení, když jsem se poprvé zakousnul tady do toho mazlíka. Perfektní houska, spousta omáček a opravdu zvláštní maso. Jedná se o vepřový maso. Na tom by nebylo až tak nic překvapivýho, to už jsem poznal z fotek. Ale bylo perfektně dochucený. Hodně koření, hodně soli a podle těch malých částeček zeleniny uvnitř tam byla snad i nějaká vegeta nebo co. Bylo i trochu pikantní. Prostě život je změna a tenhle podnik mění všechno, co jste si o Přívozu, skladbě menu a masu v burgeru mysleli.


Uvnitř Smash Cheddar Burgeru ještě najdete BBQ omáčku, sýrovou omáčku, slaninu a hranolky. BBQ omáčka byla naprostá klasika. Kouř, trochu pikantnosti, hodně sladkosti, nešetřilo se s ní. K vepřovýmu masu pak sedla snad víc než sedí k hovězímu. Rozteklá cheddar omáčka byla hodně sýrová, dost sýrová a sýrová. Sýr sýr sýr. A sýr. K tomu vypečená slaninka. A jako překvapení hranolky. Prostě proč ne. Kořeněný vepřový, BBQ omáčka, spousta sejra, hrancle. V housce. Ano prosím. Cena 155 korun. Ještě jednou ano prosím.

Burgery tam dělají místní a podle tempa, s kterým tam kmitali, jedou objednávky na dovoz jednu za druhou. A mi nezbývá než zatleskat a držet jim palce. Takhle z toho Přívoza zase něco jednou bude. 
A teď koukám na menu znova a našel jsem další věci. Řízky, placky, karbanátky. Prostě neskutečnej výběr... Ostravákům znuděným hovězím masem můžu jedině doporučit. Zbytek republiky musí bloumat svým vlastním Přívozem a hledat svoje lokální perly jinde.

1 komentář: