sobota 19. října 2019

Bacon, Bob's Burger, Frýdek-Místek

Většina stánkových burgerů stojí za vyližkečup. Pak jsou tu pojízdný bistra, který mají burgery celkem fajn, ale jsou pokaždé jinde a jezdit za něma tak nějak ztrácí smysl. Jsou tu i kamenný burgrárny, kde si dáte dobrej burger, ale pořádně si za něj zaplatíte, protože nájem a vytápění halt něco stojí. A pak je tu on. Jedinej stánek v okolí Ostravy, kvůli kterýmu se vyplatí zvednout zadek a zajet do vedlejšího města. Je to tak, od recenze na Bob's Burger vás dělí jen jeden obrázek!


Bobův stánek místním netřeba představovat. Kdo neví, ať se mrkne na web. Já se u stánku ocitl jako slepej u houslí, ale o to víc je recenze autentická. A nebudu to protahovat. Bob's nezklamal. Vybral jsem si jejich burger Bacon. 150 gramů hovězího, sýr cheddar, slanina, domácí BBQ omáčka, okurka, grilovaná cibulka, domácí tatarka a salát. Klasická kombinace, u které člověk pozná pořádnej burger.

Začnu masem. Maso bylo medium. Lehce narůžovělý střed, všude samá šťáva, chuť krávy. Wagyu to nebylo, ale masu nemůžu nic vytknout. Možná bych dal trochu víc soli, ale to je každýho věc. Takže maso pecka. Slanina někde vypečená víc, někde míň, chuťově fantastická. O kvalitě slaniny nemám nejmenších pochyb. Sýr cheddar byl sýr cheddar. Kyselá okurka byla naprosto perfektní. Normálně bych se nad okurkou asi nerozplýval, ale tahle mě hodně zaujala. Akorát sladkokyselá, kořeněná a skoro vůbec koprová. Za mě nemohla být lepší.


Salát byl ve formě polníčku. Nenásilná volba, která neurazí. Grilovaní cibulka byla super. Nejen chuť, ale i umístění. Pod masem ji to nejen slušelo, ale dodala burgeru chuť i zespodu, kde to bývá většinou nuda. Parádní tah. Co tam ještě bylo? Ó áno. Domácí omáčky. Omáčky, který si sami míchají ve stánku. A ty musím pochválit obě. Domácí tatarka je trochu řidší, ale chuťově vyladěná a těžko by mohla být o moc lepší. Domácí BBQ omáčka je trochu míň kouřová, ale o to víc sladově ovocná a svěží. Do burgeru se hodí dokonale.

Houska? Pečivový luxus. Není to taková ta klasická mastná sladká brioška, která dneska frčí, ale je to taková super nadýchaná a vyladěná klasická houska. I přes kopec šťavnatých surovin držela tvar do konce a chutnala tak, jak houska chutnat má, pokud se řekne slovo houska. Jak se jim tohle povedlo netuším, ale klidně bych si tuhle housku dal i jinde, ne-li všude. 

Po zakousnutí do burgeru ucítíte všechno, co máte zrovna v puse. Všechno je vyladěný jak samostatně, tak dohromady. Všechno je to šťavnatý. Omáček je dostatek a tenhle burger do vás spadne jak klíče do kanálu. Fakt pecka. Teď mám dvě možnosti. Buď si konečně koupit auto nebo se přestěhovat do Frýdku. Ze stánku jsem lepší burger nejedl a celkem pochybuju, že v blízké budoucnosti budu. I když vedle Futura otevřeli stánek Angel Grill, tak uvidíme...

Cena 110 korun. Ano, tenhle skvost stojí skoro stejně jako poloviční Big Tasty Bacon ze zmraženýho polotovaru. S BK sendvičema radši ani nesrovnávám. Přijde mi, že klasický fast foody se začínají těžce nevyplácet. Rozhodně ve srovnání s Bob's Burger. Kdo bydlí v dosahu Frýdku a má rád burgery, tak už Bob's asi zná. Kdo ne, rozhodně doporučuju napravit. Nějak si nedokážu představit, že byste mohli být zklamání...

Žádné komentáře:

Okomentovat