pátek 28. září 2018

Maestro Smokey BBQ, McDonald's

Bludiště, všude kouř, temná a záhadná hudba v pozadí, panáček sbírající kartony cigaret a na konci levelu popelníček. I tak by mohla vypadat hra v koprodukci Kubery se Zemanem na podporu zákona o obnovu kouření v restauracích. McDonald's se pokusil o něco podobnýho. Jen místo cigaret hledáte suroviny do novýho Smokey BBQ Maestra. Hrát můžete tady. Říkají tomu Kouřový labyrint. Čtyři levely. V prvním najdete pár surovin a jdete dál. V druhým to samý. Třetím taky. A ve čtvrtým, pro velký úspěch, taky tak. Pak souhlasíte se zveřejněním fotky (neptejte se mě jaké) a hurá, jste ve slosování. Pokud máte rádi nudnou sebetrýzeň, hurá do labyrintu. Vy ostatní se pojďte trýznit u o něco málo méně nudné recenze.


McDonald's označuje Maestro za svoji vlajkovou loď, proto se jeho různým variacím asi nevyhneme. Letos naštěstí už byly i normální novinky, takže mě "nová" variace na Maestra nikterak neurazila. A proč nová v uvozovkách? Protože BBQ verze Maestra už tu byla minulý rok ve stejnou dobu. Recenzi najdete třeba tady. Tehdy mi vadila hodně pikantní omáčka. Tentokrát se do názvu sendviče vložilo slovíčko Smokey, takže jsem se těšil na nějakou novu omáčku. Zbytečně. Konec recenze.


A nebo ne! Máme tu novinku v podobě nakládaných okurek, tak jdeme na to. Maestro Smokey BBQ obsahuje dva plátky hovězího masa, plátek sýra mature čedar, dva plátky dlouhé slaniny, salát, dva plátky okurek, červenou cibuli a BBQ omáčku. To všechno v jejich klasické Maestro housce. Složení dobrý.


Množství všech surovin bylo excelentní. Hlavně omáčky. Mrkněte na obrázek. Všechny vrchní suroviny se v omáčce doslova topily. Že by nějaký nový dávkovače? Pokud jo, tak nás čeká vymazlená sýrová sezóna... Ale zpátky ke Smokeymu. Kromě spousty omáčky tam byla i kopa cibule, salátu víc než ve dvaceti Big Macích dohromady, okurky byly široký jak čínská dálnice a slanina ze sendviče koketně vykukovala všude, kam se člověk podíval. Sýr přes celý maso. Prostě bomba.


A pak si kousnete. První kousnutí celkem fajn. Omáčka je hodně kyselá, lehce uzená a pikantní. Prve vám ta pikantnost nevadí. Ale po pár soustech vás začne v puse pálit víc a víc a co je horší, začne se ztrácet chuť ostatních surovin, protože pikantní chuť získá dominanci. Vím, že svět není ideální a G není rovno deseti, jako v učebnici pro základní školy, ale opravdu musí mít McDonald's takhle zbytečně pikantní BBQ omáčku v sendvičích? Nepamatuju si BBQ sendvič z posledních let od McDonald's, kterej by měl BBQ omáčku víc podle mýho gusta a nebyl přehnaně pikantní. Ať už to byl Big BBQ Bacon v jakýmkoliv provedení za poslední čtyři roky nebo třeba ten Maestro BBQ minulý rok. Přitom jejich BBQ omáčka k hranolkům nebo nugetkám není pikantní vůbec. Samozřejmě každej má chutě jiný a někomu pikantní BBQ omáčka vyhovuje. Já si pod slovem BBQ představím víc kouře než chilli a pokud něco pojmenuju Smokey BBQ a dělám se s Kouřovým labyrintem, tak bych se na ten kouř měl zaměřit především...


Maestru Smokey BBQ vévodí chuť omáčky a chuť hovězího masa. Než vám omáčka vypálí pohárky, tak ucítíte ještě okurky a cibuli. Sýr se v silné kombinaci trochu ztrácí. Což je pochopitelný, ale přesto škoda. Sýr je opravdu výbornej. Chuťově silnej a smetanovej. Okurky jsou taky víc než fajn. Většina zahraničních podniků má nakládaný okurky šíleně koprový. McDonald's ne. Jsou akorát sladkokyselý a akorát okořeněný. Můžu je jen pochválit. O to větší škoda, že od půlky sendviče se to bude celý točit okolo pikantní omáčky. A ten zločin největší a nejtěžší. Těžší než Halinina spodnička. Zločin proti lidskosti. Vražda! Vražda chutě slaniny! Ta dlouhá slanina od McDonald's patří mezi ty naprosto nejlepší slaniny vůbec. A pikantní BBQ omáčka dokáže zabít i tu. Vražda povídám.


Nechápejte mě špatně. Maestro Smokey BBQ není nějak vyloženě špatnej sendvič. Pokud máte radši pikantnější BBQ omáčky, tak je dost možná přesně pro vás. Mě pikantní nevadí. Navíc ta pikantnost je taková trojka z deseti, ale od BBQ čekám chutě trošku jiný. Co mi vadí víc je následná nevyladěnost chutí. Dát tam jinou omáčku... Opravdovou BBQ... Třeba tu od konkurence s korunkou. Ti mají lepší BBQ. Cena je 119 korun samostatně a 159 ve velkým menu. Cena je to za mě dost vysoká a znova si tuhle verzi Maestra už nedám. Nezaujala mě. Stejně jako loni. Pokud ani vás loni nezaujala, letos se téhle variaci můžete směle vyhnout. Ty okurky místo smažené cibulky sendvič o něco málo vylepšily, ale výsledná chuť je přesto shodná s loňskou verzí.

Umělecká pauza.


Konec umělecké pauzy.

Jako finger food máme kolečka goudy. Dostal jsem je totálně studený, takže byly hrozný. Nebo to jedno kolečko. Další dvě jsem si ohřál doma v mikrovlnce a šlo to sníst. Na jejich popis použiju výňatek z loňské recenze: "Kolečka goudy mají takovou hodně tučnou a mazlavou konzistenci. Sem tam je v nich divná hrudka. Chutí se sice k sýru blíží, ale hodně ruší mastnej obal. Prostě nic extra, ale taky to zase tolik nestojí. Za ochutnání asi stojí, ale že byste kvůli nim vážili svoji cestu přes půl města, to určitě ne."


PS: V nabídce je taky Maestro Classic. Ten mě minulej rok chutnal hodně. Na rozdíl od Maestro Smokey BBQ ho tak můžu s klidem doporučit a sám se těším, až si na něj letos zajdu.

2 komentáře:

  1. Koukám že zase maso je menší než bulka ten mekáč fakt šidí všude,zlatej Big Thasty.

    OdpovědětVymazat
  2. potvrzuju příval omáčky i v Praze

    OdpovědětVymazat