McDonald's zase po nějaké době roztočil svoje kolo variací a tentokrát jim padla kombinace Maestro + BBQ. Hned vedle byla kombinace Big Tasty + BBQ (leden 2017), Maestro + kuřecí (duben 2017), Maestro + klasika (duben 2017), Maestro + oštiepok (prosinec 2016) anebo prostě starý dobrý Maestro Bohemia (od 2015 co chvilu). A na druhé straně kola máme to samý, jen ve verzi Clubhouse! Jó český McDonald's a jejich variace na variace. Chtěli byste pořádnou novinku? Tak to budete muset za hranice, kde se ještě McDonald's svoje klienty snaží překvapit. No nic. Jdeme na recenzi Maestra BBQ!
Jediný plus musím uznat a sice, že tahle variace alespoň sedí mýmu gustu. Spousta masa, spousta slaniny, žádná protivná zelenina, jen cibule, čerstvá a smažená. Do toho sýr. Proč ne. Ale není všechno zlato, co na sobě punc zlata má. Čtěte dál.
Na první pohled burger nevypadá zle. Teda až na špatnou polohu plátku sýra, kterej míst toho, aby fajně slepil dva plátky masa k sobě, tak se akorát nalepil na housku. Pustil jsem se do něho a... A nic. Suchý maso. Ale opravdu suchý. Chuťově nebylo špatný, ale bylo to jako baštit sešit. Trocha sýra cítit taky byla. Ale přes suchost sendviče jsem si nemohl nic užít. Na další fotce je krásně vidět důvod.
Distribucí omáčky se nikdo nějak moc netrápil. Což u sendviče z fast foodu s dvouma tlustýma plátkama masa může způsobit opravdovej problém. Takže v půlce sendviče omáčka nikde a v druhé půlce pak bylo všeho přespříliš. Hodně mi to připomnělo Double Royal Bacon z roku 2012. Ten byl tak suchej, že si to pamatuju i teď po pěti letech. A první půlka Maestra BBQ na tom nebyla o nic líp. Ládujete do sebe tuhý suchý maso a o požitku jako takovým nemůže být řeč. A co ta druhá půlka? Tam vládla omáčka.
McDonald's na webu mluví o exkluzivní BBQ omáčce, která vás bude šokovat. Já si schválně koupil i jejich klasickou BBQ omáčku na porovnání. A opravdu jsou to naprosto rozdílný omáčky. Jejich klasická omáčka je spíš do sladko-kysela a kouř je až trochu v pozadí. Není to špatná omáčka, i když domů v lahvi bych si ji asi nekoupil. A ta exkluzivní BBQ omáčka v sendviči? Opravdu mě šokovala. První ochutnání (kdesi za půlkou sendviče) mi zkřivilo hubu. Omáčka má opravdu silně octovej náběh, kterej se v té samé sekundě změní na chuť hořící chilli papričky v oku. A chutě ostatních surovin jsou ty tam. Omáčka je to nejspíš shodná s Big BBQ Baconem. Už tam mi hodně vadila. To ten Maestro BBQ nikdo netestoval? Opravdu si takhle McDonald's představuje chuť barbecue? Já nic proti pálivým věcem nemám, ale pod barbecue si představím chuť kouře s vyváženou směsí koření. Ne chilli nářez s octem a cibulí, za kterej by se nestyděla ani putyka pro Pekelný anděly.
Tím pádem nemá moc cenu ani popisovat ostatní suroviny. Což je škoda. Třeba sýr byl opravdu kvalitní ementál a pokud ho ochutnáte samostatně, ani byste neřekli, že sedíte ve fast foodu. Slanina to samý. Ale jakmile se tyhle suroviny začnou topit v omáčce, ztratí se. Když se hodně snažíte, tak je sem tam zacítíte. I tu smaženou cibulku. Ale o nějaké vyváženosti nemůže být řeč. Pokud sendvič dostanete s rovnoměrným rozložením omáčky, výsledek možná bude jiný. Ale pokud dostanete to, co jsem dostal já, čeká vás dvojdílná série. První část s názvem suchá cesta, druhá část s názvem pikantní nuda. K tomu bych ještě mohl vypíchnout zbytečně houževnatou a tuhou housku a extrémně barvící omáčku. Opravdu. Ubrousky vám nepomůžou. Jakmile dojíte, zajděte se umýt, jinak tu červenou ze sebe nedostanete. Ale pořád lepší než jíst příborem.
Cena je 110 korun samostatně a 150 korun ve velkým menu. Množstvím to ceně asi odpovídá, ale vyvážeností sendviče a zážitku z něj určitě ne. Tahle variace na Maestra zapadne v zapomnění.
Za 29 korun si můžete dokoupit k menu tři kolečka goudy. Ač je prý dodává Pribina, ohledně jejich kvality bych měl pár otázek. Jestli hledáte klasickou chuť a konzistenci smaženýho sýra, hledejte dál. Kolečka goudy mají takovou hodně tučnou a mazlavou konzistenci. Sem tam je v nich divná hrudka. Chutí se sice k sýru blíží, ale hodně ruší mastnej obal. Prostě nic extra, ale taky to zase tolik nestojí. Za ochutnání asi stojí, ale že byste kvůli nim vážili svoji cestu přes půl města, to určitě ne.
Žádné komentáře:
Okomentovat