pátek 30. března 2018

Slaninová a pikantní pizza, POE POE

V Ostravě, v místě, který si nezadá s kdejakým podchodem, kde se člověk štítí pořádně otočit hlavou, hlídá si kapsy a jedna starší paní vám bude vnucovat její zaručeně domácí kremrole, se nedávno otevřel jeden zajímavý podnik. A protože já se nebojím ničeho, hlavou tam otáčím jedna radost, v kapsách mám prd a zaručeně domácí kremrole jsem ochutnal s radostí (bez trvalých následků), tak jsem zavítal i do tohoto novýho podniku. Normálně bych asi chodil jen okolo dodneška, protože "stánková" pizza mě moc nebere. Ale když dostanete osobní tip osobně od osobního fanouška, tak to se zkusit prostě musí.

POE POE je řetězec restaurací, kterej se svým počtem poboček rozhodně nemusí stydět a pokud dobře počítám, tak je jich v naši malé, horami obehnané české zemi deset a něco málo i v Západním Maďarsku. A jejich hlavní devizou je nízká cena a za danou cenu vyšší kvalita. V Ostravě je jedna pobočka u zastávky Most M. Sýkory. V takovým tom skoro podchodu, kde seženete nudle do ruky stejně rychle jako vzorek cizí moči. Možná tomu místu trochu křivdím, ale tenhle roh mi prostě nevoní. Druhá pobočka se podle všeho bude brzo otvírat v Nové Karolině, tam už to bude o něco málo lepší.


Líbí se vám tahle pizza? Celkem jo? Že by mohla vypadat i o něco líp? No samozřejmě. Ale teď si podržte gatě, abyste se z nich nevystřelili. Tahle celá pizza mě vyšla na 64 korun. Slovy šedesát čtyři korun. Prodává se po čtvrtkách a jedna ta čtvrtka stojí 16 korun. Slovy šestnáct korun. Neskutečný! Ostrava není zrovna nejdražší město. Když je tu něco zdarma, tak se do fronty postaví půlka města a druhá půlka se tu první snaží předběhnout. Ale ani tady za šestnáct korun normální jídlo neseženete. Dneska snad už ani ten párek v rohlíku. A teď si přijde POE POE a nabízí za tuhle cenu čtvrtku pizzy. A do toho mají i ty hot dogy, lasagně, nějaký pizza rolky, palačinky a podobně. No nasaďte si vystřelený gatě, jdeme dál a sice na chuť. Přecejen nejen cenou živ je produkt.


Vybral jsem si dva vzorky, slaninovou a pikantní pizzu. Vybíral jsem očima a názvy přidělil až podle účtenky, takže za názvosloví ruku do ohně dávat nebudu. Ale to hlavní. Ta pizza je normálně dobrá. Opravdu dobrá. Samozřejmě to není italská pizza, na kterou si zajdete o líném nedělním poledni do pizzerie, ale je opravdu dobrá. Tuplem na fast food. Spousta lidí na Ostravsku zná Chacharovu pizzu. To je taková obyčejná východočeská klasika. No a pizza od POE POE chutná úplně stejně. Se dvěma rozdíly. Má o 6,31 % menší obvod a je o 54 % levnější...

Těsto má přesně jako od Chachara. Tak středně vysoký a chuťově spíš neutrální. K italské klasice má daleko, ale jako držák a sytič funguje dobře. Na těstě je kečup nebo salsa hodně kečupu podobná. Občas jsem zahlídl kus rajčete, tak těžko soudit. Je to spíš do sladka. Sýr je gouda, pokud si dobře pamatuju a množství není nikterak přehnaný, což mám rád. No a navrchu dle gusta. Slaninová pizza měla obyčejnou slaninu s cibulí. Pikantní měla opravdu pikantní salám s kozíma rohama. Suroviny neurazí a za danou cenu dokonce potěší. A popravdě mi chutnala víc než ta od Chachara.

Asi až moc chválím, ale nemůžu si pomoct. Tohle je pro studenty zlatej grál. A taky pro důchodce. Těch jsem tam viděl snad ještě víc. Aby ne. Dobře se najíst za dobrej peníz je pro mnoho z nich přímo splnění životních cílů. Já byl taky spokojenej. Není to pizza, na kterou pozvete svoji ženu na výročí, ale rozhodně je to pizza, která bodne po cestě z přednášky do hospody. Víc od ní nečekejte a rozhodně nebudete zklamaní.

2 komentáře:

  1. Nevypadá to vůbec zle. Když píšeš srovnání s chacharem (mechováčkem u nás), je to jen o vzhledu nebo i chuti? Chachar/Mechováček/... to občas dost výrazně přeháněj s kvasnicema v těstu. Kvůli tomu už tam moc neobjednávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I chuť. Co se kvasnic v těstě týče, tak to bude spíš lokální problém u vás. V Ostravě jsem podobnou věc nepozoroval.

      Vymazat