sobota 10. března 2018

Crispy Chicken, Burger King

Čekali jste na recenzi nových Tasty sendvičů od McDonald's? Ha! Mám vás! Ta samozřejmě bude. Ale prve něco málo od Burger Kinga. Ať máme nějaký srovnání a ať se můžeme podívat, jak to opravdu nedělat...



Crispy Chicken byl minulej měsíc takzvaným králem měsíce. To znamená dočasnou cenovku 49 korun českých. Kolik stojí dneska netuším, ale jak poznáte za chvíli, je to úplně jedno.


Tenhle sendvič středně malé třídy obsahuje kuřecí maso obalený ve speciálním křupavým těstíčku, salát, rajče a majonézu v housce. Prvně bych se mrknul na housku. Ta je stejně odporná jako na posledním Whopperovi s bramborovou plackou, co jsem měl. S jediným rozdílem. Díky velikosti Crispy Chickena se tahle jeho houska aspoň nestihla natrhat na trilión kousků. Ale pořád je taková oschlá, hrozně suchá a má hnusně moučnou chuť. Když ji stlačíte, tak nepruží a nezmáčkne se, ale propadnou se vám do ní prsty. Burger King má momentálně ty nejhorší housky ze všech fast foodů. A podle všeho mu to vůbec nevadí...


Dál si vezmu na paškál jejich kuřecí ve speciálním křupavým obalu. Speciální to opravdu bylo. Bohužel ne v kladným slova smyslu. Obal byl opravdu dost tvrdej. Jedná se v podstatě o mletý kuřecí stehenní maso smíchaný s kdovíčím obalený v "corn flakes" a usmažený do mrtva ve friťáku. Nechutnalo mi to. Krusta byla moc tvrdá, chutnala jen po oleji a vnitřek nebyl skoro vůbec cítit. Konzistence vnitřku byla taková divná a ne moc přirozená. Prostě podprůměrná placka do kuřecího sendviče. Být to "value" sendvič za třicet korun, beru. Ale plnohodnotnej kuřecí sendvič bych si představoval s lepší plackou. A Burger King umí lepší.


Salát normálka. Plátek rajčete byl za zenitem dva týdny předtím, než mi ho tam vložili. Majonézy tam bylo dost. Byla lehce nakyslá tak, jak majonéza být má. Konzistenci měla trochu víc mazlavou než je majonézový ideál. Možná by neuškodilo víc vajec nebo kvalitnější olej. Majonéza byla jak nahoře tak dole.


Celková chuť sendviče? Dám vám sekundu na tipování, co šlo cítit nejvíc. V recenzi jsem moc vodítek nenechal. Sekunda uběhla. Majonéza s hnusnou houskou. Občas salát. Jo jo. Za několik desetikorun dostanete divnou housku se zeleninou, kopou laciné majolky a kuřecí plackou, která se chuťově neprosadí ani proti salátu. A ještě je šedivá. Škoda škoda. Ke Crispy Chickenu jsem si dal spoustu kuřecích nuget a ty byly o tři třídy lepší než celej sendvič do kupy. Takže pokud máte menší mozkovou příhodu a dostanete chuť na kuřecí od Burger Kinga tak, jako jsem dostal já, držte se hlavně těch nugetek. Ty jsou fajn. Crispy Chicken fajn není.

3 komentáře:

  1. Budu se tady opakovat, ale Burger King je u nás prostě fail. Nevím, jestli je to třemi různými franšízanty nebo čím, ale v době, kdy zde fast food zažívá zlaté časy, McDonald´s má v ČR tržby přes 5 miliard, tak BK má pár usmolených poboček, z nichž některé v minulosti zase zavřel a burgery buď nestojí za nic, nebo jejich ceny dosahují výše těch nejlepších burgerů z normálních restaurací.

    OdpovědětVymazat
  2. Nestojí to za to ani na kupón, kdy jsou dva za 89. Fakt ne.

    OdpovědětVymazat
  3. Těsně před silvestrem jsem tento burger měl na hlaváku za 99,- a byl výbornej, jak chuťově tak i vizuálně.

    OdpovědětVymazat