neděle 12. listopadu 2017

King Nuggets, Burger King

Je to super mít blog o jídle. Občas dostanete parádní tip a a občas je opravdu tak parádní, že ho sami využijete. Stejně jako kupón od Burger Kinga, kde dostanete devět kuřecích nugetek s omáčkou za 39 korun českých (díky Ozvěna). A to není nabídka věru zlá. Tož tady máte recenzi na King Nuggets. Už tu jedna byla v roce 2014, ale doba se mění a těžko říct, jestli se nemění i nugetky. No podle tehdejší recenze se nejspíš nezměnily, ale i tak. Napíšu recenzi tentokrát delší, lepší, vtipnější a dám sem víc fotek. A to se vyplatí!


Nugety dostanete v papírovým pytlíku. A jakmile svůj pytlík vezmete do ruky a potěžkáte, tak budete celkem překvapení jeho lehkostí bytí. Devět nugetek a neváží skoro nic. Velikostí jsou ale naprosto shodný s konkurencí. Dokonce mi přijde, že i tvarem. Asi mají oba podniky stejný formičky z výprodeje. Sami posuďte.



Máme tu botu, kolečko, ještě něco a kdovíco. Oficiální tvary McNuggets od konkurence pak najdete tady. Náhoda? Tak určitě... A proč zrovna tyhle tvary? Je to jednoduchý. Padnou jako ulitý do kelímku s omáčkou a u toho se dobře drží.


Takže tvar shodný s konkurencí, podání pytlík versus krabička. Obojí fajn. Ale co chuť? Tady musím smeknout před Burger Kingem, protože jejich nugetky jsou prostě lepší. Popíšu proč. McNuggets nemají samostatně žádnou chuť. Možná zlehka ucítíte obalovací těstíčko, ale chuť kuřete nenajdete. Můžete hledat kde chcete, ale prostě ne. Není tam. No a Burger King? Ten ji našel, zlehka namlel, obalil a dal do svých nugetek. Opravdu. King Nuggets chutnají po kuřecím mase. Nejspíš za tím bude chemie, ale to mi u fast foodu absolutně nevadí. Tam zdravý jídlo opravdu nehledám.


Ale pěkně popořadě. Jakmile ze zakousnete do zlatavé a křupavé nugety, jako první ucítíte chuť těstíčka. Jemně okořeněný, trochu mastný a tak akorát slaný těstíčko. Pak se začnete soustředit na vnitřek. Maso je spíš nasekaný než namletý. Stejně jako u konkurence. Ale ta chuť. Ta chuť je dobrá. Ucítíte kuřecí maso a ucítíte ho víc než těstíčko. A teď to nejlepší. Dokonce ho ucítíte přes omáčku. Teda minimálně pokud si vyberete sladkokyselou tak, jako já. A to je něco, co se u konkurence říct nedá. Jakmile si dáte McNugget s omáčkou, cítíte jen omáčku. King Nugget s omáčkou chutná hlavně jako omáčka, trochu jako těstíčko a o dost víc trochu jako kuře. Prostě tak, jak má. King Nuggets jsou dotažený k dokonalosti.


A co omáčka? I ta mi chutnala víc než u konkurence. Sladkokyselá omáčka od Burger Kinga je dost kyselá, ne moc sladká a cítil jsem tam říz zázvoru. Ověřit jsem si to nemohl, protože složení omáček na obalu nepíšou, ale dal bych za to ruku nad malej plamínek, že to byl zázvor.

No co si budeme povídat. Devět fajn nuget s fajn omáčkou za fajn cenu rovná se slušná svačina. Ale já šel dál. Dal jsem si k tomu ještě krále měsíce. Momentálně to je Dvojitý Whopper Junior se sýrem za 49 korun. Takže za 88 jsem měl oběd u Burger Kinga. Po dojedení jsem sice ještě měl na něco chuť, ale mocně mi slehlo a nemusel jsem jíst dalších šest hodin. Mimochodem ten kupón na nugetky platí jen do patnáctýho listopadu, kdybyste měli chuť si zasocnit jako já. Taky je pouze v jejich mobilní aplikaci, pokud se nepletu.

No a teď jsem si uvědomil, že jsem slíbil vtipnou recenzi a ono nic. Tak snad za další tři roky...

3 komentáře:

  1. Dik za recenzi. Ja jsem zmatenej tema kuponkama, potazmo aplikaci - davam si takhle tedlech 9 nugget rano pri kocovine posledni cca dva mesice, normalne to tam maj jako promo, zadny kuponky.. Mozna to maj vsude jinak, ja chodim do Prahy na Mustek.
    Jinak chutove mi jedou vic ty z mekace, prijdou mi takovy.. masovejsi. Tady cejtim spis strouhanku/testicko. Nicmene za ty prachy furt pecka. Jo a davam si k nim tu lehce palivou salsu.
    Joab

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mekáče jsou masovější? Tak pravda, že jsem je pár let neměl. Raději je znova ochutnám, ať vím. :) Díky za názor.

      Vymazat
    2. Co já vím, tak 9 nugetek s omáčkou stojí 79 korun. V té aplikaci na kupóny je právě 50% sleva. Jen škoda, že je to na iOS a Android, já mám W10 :'(

      Vymazat