čtvrtek 26. ledna 2017

SPAM SPAM SPAM SPAM and SPAM with SPAM, SPAM and SPAM!

SPAM SPAM SPAM!

Milé děti, co znáte disketu jen jako ikonku na uložení ve Wordu, mám pro vás historický okénko tak akorát dlouhý, aby udrželo vaši krotkou digitální pozornost. Když vznikal internet a elektronická pošta, lidi si jako vždycky začali posílat pytel zbytečných a nechtěných emailů. A protože v té době hodně frčel Monty Python a v jedné z jejich geniálních scének na sebe všeci řvou SPAM a Vikingové tam zpívají SPAM (kdo nezná, shlídne ZDE) a protože ajťáci vždycky měli ujetej smysl pro humor, tak tu otravnou a nevyžádanou poštu pojmenovali po kořeněné šunce (Spiced Ham -> SPAM), o které je celá ta scénka. Proto SPAM nejsou jen emaily ohledně zvětšení penisu, hubnutí, výher v peruánské loterii, ale hlavně originální britskej luncheon meat. Konec krátkýho historickýho okýnka.


No a když se mě tahle plechovka dostala do ruky, těšil jsem se na ni jako brigádník na první výplatu. Jako první věc mě zaujala velikost plechovky. Na fotce se zdá možná velká, ale je prťavá a je tak na jednu porci. Čemuž odpovídá obsah těch dvě stě gramů. A když jsem ji otočil...


Takže Vikingové v téhle plechovce mají opravdu prsty! Stejně jako ve videu od Monty Pythonů. Konspirace Zednářskýho spolku? Energie z pyramid? Může za to Obama? Náhoda? Nemyslím si... No a když jsem tu plechovku otevřel...



Asi takhle jsem vypadal. Jen na ty natáčky jsem ráno zapomněl. No a když jsem to nařezal, hodil na pánev a osmažil?


Dámy a pánové, opravdová paráda. Trochu přesolená, ale parádní plná šunkovo-vepřová chuť. Absolutně to drželo tvar a ani kousek se nerozpadl. Pár plechovek bych poslal do Hamé, aby se tam naučili dělat jejich slavnej luncheon meat, protože drtivá většina jejich výrobků se doslova nedá žrát. Ale ten SPAM byl prostě fajn. Furt to bylo podřadný maso z plechovky, ale bylo super. Jen na našince a jídlo z plechovky celkem předražený. Ale to se u výrobku vyrobenýmu v Dánsku, koupenýmu ve Velké Británii a dovezenýmu do Česka není čemu divit. A radši nechci vědět, kde se vyrábí ty plechovky. Ale pochutnal jsem si. Takže SPAM? SPAM SPAM SPAM SPAM and SPAM!

Ochutnat můžete třeba tady.

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Prodávají to i ve větších Tesco prodejnách v oddělení mezinárodní kuchyně v sekci UK (alespoň to na Smíchově to tam má) A za lepší peníze..
    https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120695175

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Dokonce cena sedí s tou britskou. Každopádně je to pořád šedesát korun za jednu porci masa z plechovky. :) Ale já osobně si pro pár takových ještě zajdu. Raz za čas má člověk na podobný zlo chuť. :)

      Vymazat