neděle 1. ledna 2017

Cheese King s hermelínem - rychlorecenze

A poslední rychlorecenze bude na další "naklikanou" specialitu, kterou můžete dostat pouze na diskriminačních nových pobočkách McDonaldu. Jde o asi tu největší inovaci, kterou se McDonald's rozhodl udělat za poslední dva roky. Je to tak. Nová surovina ve starým sendviči! Woohooo!


Původní Cheese King je s náma každoročně už od roku 2013. Recenzi na něj můžete najít zde. V životě jsem ho měl jednou a stačilo. Nějak mi k srdci nepřirostl. Ale hermelín místo smažáku zněl moc dobře na to, abych si tenhle burger nechal ujít. On taky hamburger s hermelínem patří mezi moje oblíbený junk jídlo ze stánku, když se plazím večer/v noci domů a mám hlad. Tam je to sice maso z kuřecího separátu, nic moc houska a kýbl zelí (proč v každým hladovým okně dávají do burgerů zelí?), ale většinou jsem ve stavu, že je mi to šumafuk a vždycky si pošmáknu. No McDonald's slibuje přecejen o chlup lepší verzi. Tak jdeme na ni. A pěkně po rychlu, protože jsem ho měl měsíc zpátky a na regulérní recenzi mi v mozku zůstalo málo dat. Tak jako tak si užijte alespoň fotky.


Jde o hovězí maso se slaninou, hermelínem, salátem, smaženou cibulkou a sýrovou omáčkou v housce. No nezní to dobře? Zní to dobře! Maso je fajn. Celkem šťavnatý a dobře okořeněný. Slanina byla parádní, salát netřeba komentovat, smaženou cibulku si absolutně nevybavuju, ale foťák si na ni vzpomíná. Sýrovou omáčku netřeba komentovat. Jde o druhou nejlepší omáčku na světě. První je pořád slaninová z legendárního Royal Bacon (ten by se měl konečně vrátit, když už nejsou prachy na nový burgery!). No a hermelín?


Opravdu zajímavej počin. Nejspíš speciálně vyrobenej pro McDonald's, protože ve formě jako dělané do burgeru jsem ho nikde jinde neviděl. Jedná se o opravdovej hermelín s plísní po celým povrchu. Od pohledu se zdá být malej, ale během jedení burgeru byl všude a byl cítit. V kombinaci s hovězím, slaninou a sýrovou omáčkou šlo o parádní počin.


Jediný, ale celkem vážný negativum tohodle mýho krasoburgeru byl nedostatek omáčky. Kuchař zaškudlil a tak jsem měl sendvič o dost sušší a ta kyselkavá sýrová nálož mi tam prostě chyběla. Sice byla o to víc cítit kombinace masa a hermelína, ale já bych si příště prosil víc omáčky. Tak jako tak je tenhle burger super a rozhodně lepší než původní Cheese King se smažákem. Ale je lepší než Swiss King? Není. Ale pokud už jste se Swiss Kinga přejedli, máte panelovou pobočku McDonald's poblíž a chuť na hermelín, jděte do Cheese Kinga s hermelínem. Zklamaní určitě nebudete.

PS: Zaregistroval jsem tady debatu ohledně množství omáčky ve Swiss Kingu. Já jich měl už pár a zatím jsem měl omáčky akorát. A co se toho Cheese Kinga týče, tak moje drahá spolustolující tam měla omáčky zase až moc (viz poslední foto jako důkaz). Ale šíleně suchý maso. Kuchaři měli asi slabší období.


PPS: Příště bude už regulérní recenze. Jen nějak pořád nevím na co, protože McDonald's hibernuje, KFC furt točí nějaký kyble a Burger King s jeho menu za dvě stovky mě vždycky zaručeně pošle jinam. Ale tak jíst se musí, takže se něco určitě najde...

6 komentářů:

  1. Tak to zavidim tu omacku. Jinak mrkni na Jdeme zrat ... tam uvidis takove plivnuti omacky ve Swiss Kingu. Nejhorsi na tom je ze v Brne nejsou schopni ti pridat omacku na priplatek i kdyz jim nabidnes milion ... nemaji to jak namarkovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no. Mít takovouhle trochu omáčky, taky z toho nejsem odvařenej.

      Jinak přidávání omáčky by nebylo třeba, kdyby ji tam všichni dávali pořádně. Vždycky záleží na kuchaři a je třeba chodit tam, kde to člověk má odzkoušený a je spokojenej.

      Vymazat
  2. Brzo se vrátí Big BBQ Bacon, sice ještě jede sýrovka, ale tahle nová kampaň už je nafocená. Sám jsem ho nezažil, tak jsem na něj zvědav :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za ty tři roky od posledně jsem se celkem dobře enabloval na pikantní jídla, tak snad si konečně pochutnám i já.

      http://kavoni.blogspot.cz/2013/09/big-bbq-bacon-2-mcdonalds.html

      Žádná jiná "novinka" nebo opravdová novinka tam nebude?

      Vymazat
    2. Vypadá to, že ne. Podle fotky tam ale bude normální ementál, ne ten s chilli papričkami.

      Vymazat
    3. Už se těším. Konečně změna. Nijak extrémní, ale alespoň něco.

      Vymazat