neděle 17. července 2016

Zinger Premium BBQ Double, KFC

The original ZINGER BURGERS

"Originální Zinger Burgery" na plakátech, "Nové Zinger Burgery" napsané na Facebooku. A v reklamě pes! KFC zase jednou perlí. A pravda je přitom někde mezi. Originální Zinger v nabídce je. V nabídce je dlouho. Teda s menší přestávkou, pokud si matně vzpomínám. Ale tak jako tak, recenzi na originální Zinger najdete TADY. Pět let stará recenze. Ano děti, tento blog už je tu taaaakhle dlouho. To byly zlatý časy. Nikde žádnej raw food, lidi baštili lepek... Co už. A vězte nebo ne, od té doby jsem Zinger neměl a nějak ho nepotřebuju. Je dobrej, ale nudnej. To radši Hot Wings. Ale v nabídce teďkom je i neoriginální a přesto hodně originální (čeština je krásný jazyk) Zinger Premium BBQ. A protože jsem za těch pět let psaní dospěl, dal jsem si ho rovnou v dvojité verzi!


Popis na webu slibuje opravdový zážitek. No posuďte sami: "Velkolepý sendvič pro velkou chuť k jídlu. Určitě budete spokojeni! Dvojitou porci čerstvého kuřecího masa doplňuje sýr čedar, rajčata, nakládaná okurka a křupavvý salát. Neodolatelnou chuť nakonec přidávají 2 omáčky: BBQ a Nacho cheese omáčka. Luxusní záležitost.. ☺". Křupavvý salát a smajlík na konci? To bude jízda! A taky že jo. Tenhle sendvič je jako kočka ve vaně. Věci, co k sobě prostě nepatří (kuře - nacho omáčka - kyselý okurky), se nějakou špatnou náhodou nachází ve společný čas na stejným místě a ve stejné realitě. Zinger Premium BBQ Double mi hodně připomíná Grander Cheeser. Ten byl ale ještě ujetější a člověk čekal, že dostane opravdovou nálož choré mysli. No Zinger Premium BBQ se snaží tvářit alespoň trochu normálně a proto moje očekávání byly vyšší. Ale pěkně od začátku.


Kuře bylo jako vždy. Vynikající. Pořádně velký kousky pipiny v parádně pikantním těstíčku v KFC snad nikdy neurazí. Snad jen, že by je člověk dostal vysušený kvůli nedodržení standardů KFC. I to se mi stalo, ale tentokrát ne, takže spokojenost. Masa bylo hodně. Opravdu hodně. To je fajn, to člověk asi čekal, ale ostatních surovin bylo málo na poměr masa/zbytek. Už podle fotky tenhle burger působí prostě předimenzovaně. Je jasný, že tenhle Zinger Premium BBQ byl laděnej na jednopatrovou variantu. Omáček málo, houska malá, zeleniny málo. Omáčky byly samostatně možná fajn, zelenina taky, sýr tam někde taky ležel, ale po zakousnutí cítíte jen dvě věci. Pikantní kuře a chuť housky, která se z nějakýho mně záhadnýho důvodu opravdu prosadila. Ale to ji nezabránilo, aby se v půlce jedení sendviče rozpadla na cáry. Od půlky vám ze sendviče zbude hromádka jídla, kterou jíte tak, že jsem se i já trochu styděl. Naškubaná houska se semo tamo trochou omáčky, kusy kuřete a rozsypaná zelenina. To všechno vyzobáváte rukama a dát si všechno zároveň prostě nejde. Takhle by sendvič opravdu končit neměl. K tomu všemu mi sýrová omáčka ke kuřeti nějak neseděla a houska mi přišla až nepříjemně sladká.


Prostě si nemůžu pomoct, ale Zinger Premium BBQ Double je krok bokem. Ne vedle, ale bokem. Dá se sníst, kuře je úžasný, ale nějak tam nevidím žádnou přidanou hodnotu. Ta trocha omáček a zeleniny za tu cenu (115,- samostatně) nestojí. Jednopatrová verze je nejspíš lepší a vyladěná. Ale tu dvojitou verzi si dávat nemusíte. O nic převratnýho nepřijdete.

PS: Jen ještě pochválím kyselý okurky, který nejsou skoro vůbec koprový. Zato jsou parádně sladkokyselý. Takhle je mám rád! Bohužel jsem je rukama musel lovit z hromádky jídla na mastným papíru.

1 komentář: