neděle 27. března 2016

Istanbul Kebab - Stodolní, Ostrava

Raz za čas se člověk kolíbá po centru a dostane hlad. A pokud jste zrovna v Ostravě a někde v okolí Stodolní (nebo jste Pražáci a chlastáte přímo na Stodolní), tak je jen jedna volba. No teda dvě. Istanbul Kebab I a Istanbul Kebab II. Obě provozovny jsou naproti sobě a v obojích dostanete ten nejlepší kebab do ruky v okolí.


Obě hladový okna (vitríny) jsou hned na začátku Stodolní (pokud jdete od tramvaje). Já v drtivé většině volím druhej stánek. Ten novější a bílej, ve kterým je pořádný světlo. Jinak bych si asi ani nevybral.


Po chvilce ostření (záleží na stavu, můj stav se dá srovnat s kvalitou fotky -> ostření středně dlouhé) si můžete objednat. Já zásadně volím kebab do tortilly za devadesát korun. Peněz to na hladový okno není věru málo, ale jste na Stodolní a dostanete pořádnou porci ne až tak špatnýho masa a zeleniny. A to nejlepší, zeleninu a omáčky si můžete navolit sami! Taková opilecká Subway.


Na výběru omáček hodně záleží, protože pak tvoří většinu chutí vaši pozdní večeře/brzké snídaně. Jejich případná kombinace se taky hodně odvíjí od vašeho stavu. Moje poslední návštěva se nesla v duchu kečupu a kari. Proč, to nevím. Ale v tu chvíli vám vaše kombinace přijde nejlepší a rozhodně si nebudete stěžovat. Na výběr (pokud se nepletu) je ještě tatarka, hořčice, bylinková a chilli omáčka. Nejspíš jsem na nějaký zapomněl. Pokud je tomu tak, hoďte komentář pod článek. Zeleninu nemá moc cenu rozebírat. Zelí, cibule... Nic speciálního.


Po prudkém výronu vaší kuchařské geniality a matematické kombinatoriky ve dvě v noci dostanete do ruky pořádnýho macka v alobalu. Stačí jen rozbalit a ponořit se do toho nejlepšího, co vás ten den před postelí čeká. Parádní propečený maso, ani suchý, ani hodně tučný. Do toho zelenina a omáčky. Krásně propečená tortilla... Co víc dodat. Ostraváci asi znají, ostatní nechť si tuhle rádobyrecenzi vezmou na srdce, až dostanou chuť zdolat naši černou hvězdu. Ráno se vám bude rozhodně líp vstávat.

1 komentář:

  1. vyloženě mi tam nechutná tortilla, ta s kebabem nemá nic společného, na Stodolní většinou volím buď kebab dál k vlaku a nebo pleskavici

    OdpovědětVymazat