neděle 7. února 2016

Bacon Cheeseburger, East Village Bar & Diner, Brno

Všechno je jednou poprvé. A všechno je jednou i naposled. A něco je obojí. Třeba Halina se zeleninovým salátem nebo Halina na kole. A nebo moje návštěva podniku East Village Bar & Diner v Brně. Poprvé v životě jsem nechal půlku burgeru na stole a to ne kvůli velikosti porce...

East Village má na internetu hafo pozitivních reakcí. I proto jsem se rozhodl, že můj další brněnskej burger bude právě tady. Měla by to být restaurace ve stylu klasických amerických dinerů. A taky je. Ale dineru někde v Bronxu o půl druhé v noci. Hip hop na plný pecky a k tomu obsluha, která byla vyloženě po celonočním tahu a nedělalo jim problém si říhnout na celej lokál. Opravdová klasa. A jídlo?


Vybral jsem si Bacon Cheeseburger a cibulový kroužky. Kroužky můžete klidně zhodnotit i vy od pohledu. Přepálený, hořký a hnusný kousky něčeho, co možná byla kdysi shnilá cibule ve sklepě. Mňam. Vyloženě povzbudí k chuti na burger. Samozřejmě jsem jen ochutnal, dál je nejedl. Burger už tak hrozně nevypadal. Kupovaná houska sice nepotěší nikdy (hlavně, že na Facebooku mají fotky domácích), ale zbytek na pohled celkem klasika. Po bližším zkoumání mě ale sranda přešla. Sýr byl eidam, signature sauce, kterej je ve všech burgrech, byla vlastně majonéza s kapkou kečupu (pálit to, tak tomu u nás na severu říkáme ďábelka a mají ji v každé nejzapadlejší putyce) a maso taky nevypadalo zrovna dvakrát nejlíp. Po zakousnutí mě zůstalo v puse pár křupek. O kvalitě masa tak rozhodně padly všechny iluze. Propečení bylo taky šílený. Růžový sem tam u okraje, uprostřed propečený. Na kyselé okurce není co zkazit a dobrá byla snad jen slanina. A i ta byla spíš tvrdá. Ale to nejhorší byla jakási hořká pachuť, která se táhla každým kousnutím. Jal jsem se teda zkoumat, kde se stala chyba.


Po "rozbalení" tohodle dárku mě natáhlo. Spousta hnusných a odporných spálených zbytků po předešlých jídlech z grilu na housce a všude na mase je opravdovej eklhaft. Nevyčistit si ráno gril v restauraci zaměřující se na burgery je opravdová paráda. Asi mají smlouvu s tamním onkologickým centrem a snaží se šířit mez lidi rakovinu. Jinak si to vysvětlit nedokážu. No nebudu plýtvat svojí energií na tenhle hnus. Prostě hnusná pachuť z přepálenin celej burger pohřbila. Burger jsem složil zpátky, dopil pivo, zaplatil a odešel. Odešel na vlak zpátky do Ostravy a po cestě z centra jsem si dal Cheeseburger v McDonald's, na kterým jsem si pochutnal jako nikdy. East Village Bar & Diner byl krok vedle a silně doufám, že dalších podobných kroků se letos vyvaruju.

Jediná dobrá věc na tomhle podniku byla vynikající točená dvanáctka od Poličky. Samozřejmě vzhledem k prostředí ale ani na tu tam chodit nedoporučuju. Kdyby někoho zajímaly ceny, ty jsou opravdu lidový. Burger s rakovinou navíc za 105 korun a Onion Rings s rakovinou za pouhých 35 korun. Dobrou chuť.

4 komentáře:

  1. No to je docela síla.Cibulové kroužky bych hned vrátil(odporné a přepálené od pohledu) a burger si měl vrátit pokud tam byly křupky a celkově vypadá nechtuně.
    By mě zajímalo,jak vypadá to hovado co si říka kuchař a dá to na talíř hostovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tomuhle kuchaři bych svoje jídlo opravdu nevracel. Vrátilo by se nepochybně s překvapením. A než se hádat s otráveným "číšníkem", to radši zaplatím těch pár korun a odejdu.

      Normálně s vrácením nepoživatelnýho jídla problém nemám. Ale musí to být podnik, kde to má nějaký smysl. A když tak o tom přemýšlím, tak jsem to musel udělat jen dvakrát v životě. V McDonald's, kde mě dali do krevetovýho McWrapu lehce syrový krevety. Tam jsem dostal okamžitě novej, skvělej a nabitej McWrap. A kdesi na jižní Moravě na zahrádce, kde jsem dostal nedogrilovaný vepřový žebra. Za grilem tam stál asi patnáctiletej brigádník, takže novou porci jsem slušně odmítl. Servírka si pak místo omluvy nechala proplatit jeden plátek chleba, kterej jsem před odnesením syrových žeber stihnul sníst... Někde si halt hostů váží a někde na ně se*ou z vysoka. East Village ve mě zanechal dojem možnosti číslo dva.

      Vymazat
  2. Mám podobnou zkušenost z ostravské Šatlavy, kde byl burger takési kvality, že jsem se neopovážila ho reklamovat u už tak dost otrávené obsluhy. Někteří lidi by v pohostinství neměli pracovat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Ostravě je několik Šatlav. Ale tohle sedí asi na všechny... :)

      Vymazat