sobota 27. února 2016

Grand Big Mac, McDonald's

Před několika lety, když jsem byl zatažen do Prahy na pochůzku tamním McDonaldem na Václaváku, jsem se manažerů poptal, jestli někdy budou dělat "velkej Big Mac". Koukali na mě jak na nějakýho vocasa. On totiž Grand Big Mac zrovna frčel ve Francii a mě to přišlo jako skvělej nápad. To manažeři netušili. Asi neměli v práci tolik času, jako jsem měl já, a nesjížděli všechny weby evropských McDonald's co dva dny. No odpovědí mi bylo určitě ne a hele, o dva roky později ho tu máme. Tak snad se podobně dočkáme i toho McRib... Prozatím si představme Grand Big Mac.


Tak jako tak je Grand Big Mac opravdu super nápad. Jedinej důvod, proč si Big Mac moc často nekupuju, je jeho velikost. Když přijdu do krásně voňavé pobočky McDonald's, můj mozek si vzpomene na úžasnou kombinaci soli a tuku a řekne si o pořádnej přežírací sendvič. A Grand Big Mac takovým sendvičem je. Už jsem ho měl pár dní zpátky a původně jsem ani tu recenzi na něho psát nechtěl. Ono taky proč. Chuť Big Maca zná asi každej. Ale volnej víkend je volnej víkend a hlavně bych rád napsal něco o věci, která mě opravdu zarazila a zaujala.


Ještě před samotným uvedením velikána jsem našel v Ostravě tenhle "billboard". Ta věc, která mě zarazila, je právě na něm. Vidíte to taky? Dám vám ještě půlsekundu, než vaše oči najdou odpověď. Je to tak. McDonald's machruje s burgrem, jehož maso je skoro stejně tlustý jako plátek kyselé okurky. Pfff. Nebo jako pidikostička rehydrované cibule. Pffffff. Ale nakonec proč ne. To obrovský makro člověku sliny vystřelí, ale prostě jsem si tenhle postřeh nemohl odpustit.


Popis jednotlivých surovin a chuť sendviče Big Mac najdete ve staré recenzi TADY. Nic se po těch letech nezměnilo, takže popíšu jen rozdíly. Hlavním rozdílem je samozřejmě velikost. Velikostí dosahuje sendviče Big Tasty. A to je všechno. Na žádnou jinou změnu jsem nenarazil. Dokonce sendvič souhlasil s obrázkem a tloušťka masa se skoro rovnala tloušťce okurky...


Můj sendvič byl krásně půl na půl. Půlka byla trochu bez omáčky, ale byla víc cítit chuť masa. Mňam. V druhé půlce pak byla většina zbylé omáčky a Big Mac chutnal hlavně po parádní omáčce. Mňam. Takže spokojenost? Maximální. Grand Big Mac si ponechává opravdu parádní poměr parádních surovin, který tvoří parádní celkovou chuť. Cena je 100 korun samostatně a 140 ve velkým McMenu. Díky jeho velikosti stačí i menu malý za 130 korun. Cena ujde. Teda pokud zrovna nejsou kupóny a nemůžete si koupit dva Big Macy za 75 korun. Pokud kupóny jsou, tak má člověk asi jasno. Pokud nejsou a máte hlad a chuť na Big Mac, Grand Big Mac je dělanej přesně pro vás. A teď už konečně ten McRib prosím!

7 komentářů:

  1. Zdraví pracovník z McD.

    Grand BigMac je pořád jen obyčejný BigMac, jen větší. Nemá žádnou přidanou hodnotu oproti klasice. Já si ho jednou udělal k svačině s čerstvou cibulí místo sušené a bylo to o dost lepší. Ta by tam měla být. Takhle se liší jen velikostí, plátkem sýra a dávkou omáčky (na střed) navíc.

    Jinak k masu: je tam maso 2x 7:1, což je stejně tlusté jako maso 10:1 (maso do BM, CB, HB), jen plošně větší.

    A jinak prozradím tu malé tajemství: vrátí se McCountry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou čerstvou cibulí to musí být super. V zelenině Burger King poráží McDonald's celkem s přehledem.

      Návrat McCountryho je vynikající zpráva! Díky za ni.

      Vymazat
  2. Přesně se stotožňuji s kavonim. Byť je GBM promo poměrně obyčejné, tak na druhou stranu sem si říkal, že si aspoň konečně připomenu chuť BigMacu, který si nedávám pro svojí trapnou (ne)velikost.

    Neměl sem ho vážně tak dlouho, že jsem ani nevěděl, jak chutná. Bohužel musím říct, že fanda jeho chuti nejsem, ale aspoň sem si to sám potvrdil.

    PS: Mohli by místní insideři z McD prozradit, do kdy tahle akce potrvá?

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za recenzi. Mně právě obyč Big Mac vyhovuje že neni moc velkej, jak jsem starej, tak se toho do mě míň vejde:) To s tou čerstvou cibulí je dobrej nápad, blahé paměti před lety, když jsem hákoval v létě u mekáče, jsem si dělal na sváču číze s Country sosem a čerstvou cibulí, lábuž. Na návrat Countryho se těšim! Ještě kdyby z něj tak chtěli vyhodit to zbytečný rajče.
    Mimochodem, jak jsem fanda Big Mac sosu, teď maj v UK nějakýho velkýho slaninovýho s Big Mac sosem.. a jak to výborně zní, výsledek je teda silně nijakej, bohužel.
    Joab

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rajče v McCountry nechat! To já moc rád. :)

      Vymazat
  4. No pokud se nepletu, tak je tam i o plátek sýra navíc. A k samotné chuti: ze začátku jakože strašně dobrý, ale pak člověku dojde, že normální Big mac je prostě víc vyladěnej... ideální poměr surovin atd, což se mi u tohohle fakt nepoštěstilo. Ale chipsy byly moc fajn: krásně křupavý a horký :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plátek sýra navíc tam možná je. Ale spíš kvůli tomu, že jeden by nepokryl celej povrch masa. Chipsy jsem úplně vytěsnil. Musím je ještě stihnout ochutnat.

      Vymazat