úterý 5. ledna 2016

Kuře Buffalo, Subway

Období obžerství zdravým jídlem jako jsou ryby a hlízovitý saláty skončilo a je na čase spustit další vlnu obžerství jídlem nezdravým. Jídlem tučným, přesoleným a prostě tím nejlepším. Ale protože nájezd ze zdravých svátečních pochutin je třeba nepřepálit, první jídlo letos na přetřes bude bageta. V Subway jsem si vybral limitovanou novinku Kuře Buffalo. A protože jsem nevěřil chilli papričce na obrázku, tak jsem si bagetu nechal ještě pořádně přiostřit. Výbušná recenze právě začíná!


Jak už jsem psal, trochu jsem se odchýlil od promo obrázku. On ten promo obrázek taky vypadá docela nudně. Takže já si svoje Buffalo dobro nechal naložit do sezamové bagety, k tomu čerstvý mazací sýr, rajčata, salát, papričky jalapeno, chipotle omáčku a ještě jsem si ji nechal posolit a popepřit. Stejně jako posádka lodi, na niž dochází pěna na koberce, jsem prožil Pekelně ostrý výlet. I když výlet v podání Subway měl i pokračování... A přitom ta bageta vypadala tak nevině.


Protože Kuře Teriyaki patří mezi nejprodávanější, Subway nelení a celkem často na něj dělá variace. Vzpomeňme třeba poslední, celkem povedenou BBQ verzi. A jak jsem si tu recenzi na BBQ po těch několika měsících četl, zaujala mě jedna část. Ta část zní: "Jalapenos byly tentokrát opravdu pálivý a chuťově hodně silný. Pokud jste zrovna do jedné z nich kously, všechny chutě sendviče se slily do jedné pálivé a silné jalapenos chutě. To byla celkem škoda a popravdě znova bych si tenhle sendvič dal bez nich." A hádejte co. Úplně to stejný bych mohl napsat i teď. A hádejte co dál. Stejně si za půl roku dám do své bagety zase jalapenos. Nevím, jestli je to ta parádně ovocná štiplavá chuť nebo těch pár minut rozjímání navíc na trůnu další den, ale vždycky mě ty papričky prostě přemluví...

Ale dost bylo slaboduchých vtipů o pálivé zelenině a hořících exkrementech, jdeme na popis masa. Masíčko je šťavnatý. Opravdu šťavnatý. Tak šťavnatý, že máte strach, jestli vůbec jíte kuře a jestli je to kuře zabitý a upečený. A k tomu je to kuře... a sme tu zase... pikantní! Opravdu pikantní. Jsou na něm takový malý červený ďobky. A pokud ta slepice nechytla spalničky hned po oškubání, ty ďobky budou nejspíš další chilli. A co omáčka Chipotle? Pálivá? Pálivá!


Za zbytek si zaslouží zmínku třeba sýr. Čerstvý mazací sýr (asi má jinej název, ale kdo si to má pamatovat) opravdu parádně zjemňoval ty pikantní chutě. Samozřejmě byl v oslabení (3 na 5 a bez brankaře), ale rozhodně to bylo příjemný plus tohodle sendviče. Další svoji zmínkou oblažím rajče. Bylo tak dobrý a čerstvý, že se sem tam dokázalo prosadit! Tleskám. No a poslední věc je asi salát. Salát se neprosadil, ale dodal parádní křup a další šťávu. Víc nemám co dodat. Tahle bageta byla super. Byla super, pokud zrovna máte chuť na pořádně pikantní jízdu. Já ji měl a pochutnal si. Pokud pikantní rádi nemáte, a to vám asi stejně už došlo, tohle si nedávejte. A to ani bez jalapenos a pálivé omáčky. Maso samotný taky pálí dost. Ale pokud se rádi válíte ve střepech s rozepnutým poklopcem, tuhle bagetu si dejte jako předkrm. Snad vás to alespoň trochu zahřeje.

Cena je 89,- za 15 cm a 148,- za 30 cm. Cena vysoká, ale to je u Subway standard. A na rozdíl od ostatních fast foodu vás tohle jídlo nepřilepí na židli na příštích pět hodin. Za mě je to povedená novinka a i když už ji asi neochutnám (za týden přijde s novotama Burger King), jsem rád za ochutnání a držím Subway palce ve vymýšlení dalších podobných novinek.

1 komentář:

  1. Dík za recenzi. Subway, má láska.. dobře to dělaj, akorát to maj drahý jako to prase. U vás teda máte koukám ty ceny lepší, v Praze ve Spálený chtěj za tenhle krátkej 105 a za dlouhej tušim 170. Což už lehce překračuje mou ochotu, kolik zaplatit za samotnou bagetu.. Denní bagetu držej teda furt dlouhou za 99, ale už to zase skrouhli - například ve středu bejvaly koule, teď je slanina. Jako jenom slanina:)
    Joab

    OdpovědětVymazat