úterý 18. listopadu 2014

Long Chicken Bacon, Burger King

X-tra Long Weeks

Že se jednotlivý akce u Burger Kinga točí tak nějak dokola, toho si čtenáři mýho super blogu určitě už všimli. A tak schválně. Kdy byla naposledy akce X-tra long weeks? Podzim 2012! Ale na rozdíl od konkurence, když už Burger King kopíruje svoje akce, tak je alespoň trochu obmění. A tak místo Long Chicken Curry a X-tra Long BBQ Bacon můžeme letos ochutnat Long Chicken Bacon a X-tra Long Chili Cheese. Druhý jmenovaný bude nepochybně chutnat stejně jako Chili Cheese Burger. Takže žádný překvápko. O to víc mě mohl překvapit Long Chicken Bacon. A nutno podotknout, že překvapil.


Long Chicken Bacon se skládá z obalovanýho kuřecího, čedaru, slaniny, salátu, rajčat a majonézy v dlouhé housce. Pokud jste si před přečtením předchozí věty stihli přečíst ten obrázek nahoře, tak ta věta byla naprosto zbytečná. A ta po tom taky. A tahle... No jedeme dál. Dlouhá houska. Jak je dlouhá? Celkem dost. Na velikosti záleží a tahle velikost by potěšila nejednu ženu nebo středního jedlíka. Pokud si dlouhána dáte na oběd v menu, určitě se najíte. Chuťově se žádný překvapení nekoná. Neutrální, lehce nasládlá chuť, která určitě neurazí. Ke kuřecímu bych měl víc výhrad. Trochu by mě zajímala jeho výroba. Mně to přijde, jak kdyby to byl nějakej slepenec z několika kusů mas a ještě k tomu pořádně křehčených. No chuť tak špatná není. Je lehce kuřecí a nemá žádnou pachuť. Tak jako tak to žádná chuťová bomba není. Ale ono ani opravdový kuře není zrovna kolotoč exotických chutí, takže co se dá dělat.

 
Dál se můžeme mrknout na sýr. Už podle obrázku sýr vypadá opravdu vtipně. Není vůbec rozteklej. Možná jsem právě přišel na to, proč si sendviče od Burger Kinga hoví ještě v mikrovlnce, než vám je vydají. Teď je jen otázka, jestli je absence mikrovlnky u tohodle sendviče standard nebo ho tam jenom zapomněli dát. Nerozteklej sýr ale není žádný velký minus. Esteticky to možná nevypadá ideálně, ale alespoň jsem mohl kousek ulomit a pěkně okoštovat samostatně. A sýr taky překvapil. Chuťově celkem výraznej sýr, kterej bych si bez problémů koupil i domů. Chutnal trochu míň uměle než ten od konkurence. V celkové chuti se neztratil a sem tam zacítit byl. K zelenině se pár věcí taky napsat dá. Zelenina bývá velký plus Burger Kinga a vždycky byla nejčerstvější a opravdu chutná. No salát byl super, ale to rajče... Rajče bylo rozbahněný jak dráha v Takešiho hradu. Chuťově a konzistencí se tak moc nepředvedlo. Příště bych uvítal čerstvější kousek.


Kapitolou sama o sobě je slanina. Slanina je boží! Prostě boží! Krásně křupavá, chuťově silná a prostě boží. Takhle má chutnat slanina. Slaný sliny ze slaniny. Mňam. Chuťově dominuje sendviči a prasátko poráží obalovanou pipinu na celý čáře. Je to ale dobře v kuřecím sendviči? No mě to rozhodně nevadilo. A ještě nám tu zbyla omáčka. Tou je obyčejná majonéza. Chuťově jemná, bílá majonéza. Podpoří zeleninu a lehce zvýší kluznost sendviče. Žádnou lepší omáčku Burger King vybrat nemohl. Opravdu se tam hodí. Dává vyniknout zbytku.


Jakej je teda Long Chicken Bacon jako celek? Moc dobrej. Chuť slaniny dominuje, chuť sýra a kuřete sekunduje a zelenina s majonézou se taky přihlásí o slovo. K tomu docela obstojný pečivo. No prostě Burger King zase jednou ukázal, že umí krásně sladit suroviny a tenhle sendvič chutná snad ještě líp, než vypadá na promo obrázku. Až na slabší kuře a nepovedený rajče mu není co vytknout. Snad jen cenu. 139,- v menu je docela vysoká cena. Sice se najíte a dobře se najíte, ale peněz je to opravdu dost na oběd ve fast foodu. Jsem rád, že jsem ho stihl vyzkoušet předtím, než ho nahradí nějaká vánoční akce. Ale ruku na srdce, za Steakhouse jsou ty peníze líp utracený. Takže koupit nebo ne? No je to na vás. Pokud jste podobnýho ražení a máte rádi novinky, s chutí do toho.

3 komentáře:

  1. Je to stejný, měl jsem ho a sýr byl taky takhle zvadlý a nerozteklý. Vypadalo to smutně. Ale chutnalo.

    OdpovědětVymazat
  2. zkuste si usmažit čerstvý řízek a hned potom na něj prdnout sýr a šup s ním do mikrovlnky :D asi by to nebyla úplně mňamka :) grilovanému hovězímu to tolik nevadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto u tohodle produktu mikrovlnku nepoužívají. To by pak bylo ještě horší. :)

      Vymazat