středa 11. června 2014

BBQ Special Grilled Chicken, Burger King

Letní BBQ

Už tu dlouho nebylo tak mrtvo. A není se čemu divit. Okurková sezóna skončila a dorazila sezóna,ve které ani ty okurky nejsou. V McDonald's ždímají zbytky, v KFC rozdávají pití ke kyblíkům a jediný Burger King nabízí opravdový novinky. Teda spíš novinku. Tou je BBQ Special Grilled Chicken. Dalším letním sendvičem u BK je Rodeo Whopper. Ten už tady byl a co si budeme povídat, tehdy mi chutnal víc než Big Tasty a označil jsem ho za novýho, i když dočasnýho, krále. Samozřejmě jsem měl co dělat, abych si ho nedal znova a hned dvakrát, ale chuť ochutnávat neochutnané byla zase silnější. Kuřecí od BK dokázalo už jednou moc příjemně překvapit, tak proč to nerisknout znova.


BBQ Special Grilled Chicken je ve výsledku jednodušší než jeho název. Obsahuje grilovaný kuřecí maso, rajčata, salát, BBQ omáčku a majonézu v kukuřičné housce. Začněme pěkně od podlahy/stolu/voskovanýho papíru. Houska je dost dobrá pro tenhle typ sendvičů. Chuťově jemná, není moc sladká a nerozpadá se. Plátky rajčat jsem dostal dva a pořádně tlustý, takže byly všude. To samo salát. Tak to má vypadat! Zelenina byla čerstvá a chuťově silná, takže se parádně projevila v sendviči. Co maso? Maso je sice křehčený, ale je to kuřecí maso. Nemletý, nijak extrémně nepřesolený nebo nepřepepřený. Prostě ucítíte i kuřecí maso, jen ta konzistence je lehce houbovitá.


No ale co si budeme povídat, tahoun tohodle sendviče je Božská dvojkombinace, vítězný duo Gastroolympiády a Mistrovství světa fůzí omáček, kombinace grilovací omáčky a majonézy. A nutno podotknout, že BBQ omáčka je u Burger Kinga prostě ta nejlepší a jejich jemná majonéza s konzistencí tak akorát krásně sekunduje božské BBQ omáčce. Prostě bomba. Takže maso ujde, zelenina je super, houska je super a omáčky jsou super samostatně a super krát super společně dohromady. Samozřejmě ne všechno je tak super a super super. To maso se chuťově neprojeví tak moc, jak by mělo a tak v sendviči hraje spíš druhý housle mezi omáčkama a zeleninou. Být tam plátek továrně neupravenýho a kvalitního kusu kuru, mohlo to být mistrovský dílo. Ale i tak... Kdyby mi někdo dal zubařskou vrtačku k hlavě a chtěl po mě okamžitě jméno nejlepšího kuřecího sendviče, vzpomněl bych si na BBQ Special Grilled Chicken společně s Chick & Cheese od konkurence.


Takže jestli se vám hovězí omrzelo a máte chuť na kuře, BBQ Special Grilled Chicken by měla být jasná volba. Rodeo Whopper je samozřejmě úplně jiná liga a prve běžte do něho, ale pokud jde o kuřecí u Burger Kinga, tímhle tím kusem chybu neuděláte. Cena je 129,- v menu a za ty peníze se dobře najíte. Burger King příjemně překvapil. I tím, že se v letní akci neomezil pouze na rádoby zdravý produkty.

3 komentáře:

  1. Tak jsem zvědav, neměl jsem v plánu ochutnat ale dám se do něj :-) i kupony se jim povedly, jen by mne zajímalo kdo sní dva whoopery :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dal jsem na Tvůj článek a musím uznat, že sendvič byl super. Jen mi kuchař lehce zanedbal bbq omáčku. Půl sendviče byla čistá majonéza, což byla škoda, kombinace na jedničku!

    OdpovědětVymazat