neděle 23. března 2014

King Nuggets, Chicken Nugget Burger, Rodeo Burger, Burger King

Burger King se snaží utrhnout si kus mládežnických peněženek a zavádí svoje vlastní výrobky za pár kaček. Co všechno můžete dostat za 29,- se podívejte tady. Co na to říkám já? Proč ne. Sice nejsem asi úplně cílová skupina těchhletěch  jednohubek, ale mnou vybranou kombinací jsem si žaludek celkem zaplácnul. Ale co si budeme povídat, Steakhouse je Steakhouse...


Začněme kuřecíma nugetama. Po pravdě není moc o čem psát. Burger King se snaží kopírovat konkurenci a podlě mě se jim to i povedlo. Jsou stejně veliký a i tvarově jsou si podobný. Dostanete je v pytlíku (za 29,- čtyři kusy) a při troše štěstí krásně čerstvý, horký a křupavý. A co chuť? Chutnají docela dobře. Dokonce tam ucítíte kuřecí maso. A na rozdíl od konkurence nejsou tak moc houbovité konzistence. I tu snahu o vzhled masa tam jde vidět. Každopádně jsou to pořád prťavý nugety z mletýho kuřecího masa. Takže o chlup konkurenci předčily, ale pořád je to nuda a rozhodně bych volil Chili Cheese Nuggets nebo Cibulový kroužky.


Pokud vám samotný nugety připadají nudný jako mě, můžete se rozšoupnout a nechat si je narvat do sendviče s majonézou a salátem! Pokračujeme minirecenzí na Chicken Nugget Burger.


To vezmete prťavou housku, narvete tam tři nugetky, kopec majonézy, kopec salátu a máte sendvič. Překvapivě svěží a celkem vyladěnej. Pokud zrovna chřoupete všechny čtyři suroviny, ucítíte každou z nich a i ty nugetky si víc vychutnáte než samostatně. Pokud ovšem chřoupete zrovna tu část bez nuget, jíte housku s majonézou a salátem. To už žádná pecka samozřejmě není a slabším povahám to může přijít i značně nechutný. No já si tenhle sendvič celkem užil a i když bych ho hodnotil slabšíma třema hvězdičkama z pěti, rozhodně to bylo to nejlepší z trojice ochutnaných výrobků. Jen tak pro zajímavost, na webu BK ho mají zobrazenýho s pikantní omáčkou navíc k majonéze. Že by se kvůli zlevnění měnila i receptura? Každopádně na škodu ta změna určitě nebyla. Víc omáčky by tomuhle sendviči akorát uškodilo.


A teď ten poslední. Ten, do kterýho jsem vkládal ty největší naděje, Rodeo Burger. Hovězí maso, cibulový kroužky, barbecue omáčka a houska. Něco podobnýho už tady bylo, Premium Rodeo Whopper se to jmenovalo. Bohužel jeho miniverze zdaleka nedosahuje kvalit jeho velkýho bratra. A to z jednoho prostýho, ale vážnýho důvodu. Tragický nedostatek omáčky. Chápu, že jejich barbecue omáčka je opravdu silná a je třeba ji rozumě dávkovat. Ale najít na mase tři kapky omáčky a trošku na kroužcích je tragédie. Většina sendviče neměla žádnou omáčku. Zelenina tam taky není. Takže sendvič vám do krku prostě nechce klouzat a to je zle. Dvou a půl násobný množství omáčky by z tohodle sendviče mohlo udělat opravdu exkluzivní kousek. Tuplem  pak za tuhle cenu. Ale o suchary nestojí nikdo, takže palec dolů.


Co teda z těchhle tří ochutnat? Vzhledem k tomu, kolik to stojí, ochutnejte klidně všechny tři výrobky. Jen doufejte, že Rodeo Whopper bude na sobě mít i nějakou tu omáčku. Pokud vám nejde o cenu, ale o chuť, volte něco normálního a většího. Tyhlety jednohubky jsou opravdu jen na zahnání mlsné před kinem, po škole, během školy, před školou a podobně. Burger King se jedním tahem dorovnal ke konkurenci a uvidíme do budoucna, jestli budou "Královskou senzaci" všelijak obměňovat, aby s konkurencí mohli držet tempo i do budoucna. Pro nás to znamená jediný. Co nejvíc srandy za co nejmíň peněz díky konkurenčnímu prostředí. Ať žije kapitalismus!

2 komentáře:

  1. Já teda měl štěstí a Rodeo Burger měl omáčky dost a musím potvrdit že je opravdu povedený. Jestli brzo půjdeš kolem BK tak ho ještě zkus protože za to fakt stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem měl slušný množství omáčky u Rodeo Burgeru, bohužel jenom na půlce sandwiche. Takže v jedné části bylo omáčky moc, v druhé zase skoro žádná. Nicméně části se cibulovými kroužky jsou vynikající.

    OdpovědětVymazat