neděle 13. října 2013

Chicken & Bacon, McDonald's

Americké Legendy

Asi už tady dlouho nebude, ale třeba se tahle recenze ještě někomu bude hodit. Řeč je o dalším sendviči z nejnovější akce Americké Legendy od McDonald's. Ochutnat společně s Chicken & Bacon můžete ještě Big BBQ Bacon a Steakhouse Classic. První jmenovanej moc nenadchnul, zato druhej je naprostá bomba. Od Chicken & Bacon sem teda očekával celkem dost. Bohužel přišlo menší zklamání.


Chicken & Bacon obsahuje mletý kuřecí, slaninu, rajče, salát a omáčku Sandwich v klasické housce. Už od pohledu se jedná o McChicken s rajčetem a slaninou. Já měl ještě za to, že omáčka Sandwich bude něco speciálního, chuťově zajímavýho a podobně. No nakonec se jedná o obyčejnou hustou majonézu, trošku nakyslou. Celkově dobrou, ale tak nějak nudnou. Hodně připomíná omáčku McChicken, jestli to teda není vůbec jedna a ta samá omáčka. Takže odtud pramení moje menší zklamání. Zbytek není vůbec špatnej.


Mletý kuřecí od McDonald's nepatří většinou k tomu nejlepšímu. Kromě jedné výjimky. Placka do McChicken a do ostatních prémiových sendvičů je opravdu povedená. Dokonce po zakousnutí cítíte i kuře. K tomu ucítíte pepř a koření z těstíčka, který je chuťově taky vyvedený. No a co tam máme dál? Třeba slaninu. Slaninka je výtečná, chuťově plná a pořádně vypečená. Tak, jak jsme u McDonald's zvyklí. Rajče je rajče a salát je salát. Houska je pak naprostá nasládlá, bílomoučná McDonald's klasika. Suroviny jsou teda dobrý a určitě neurazí. Po kousnutí cítíte přesně to, co máte. Kuře, pepř z těstíčka, zeleninu, sem tam slaninu a to všechno dokreslený majonézou. Ta tam funguje jen jako zjemňovací prvek a prvek zvyšující kluznost. Chuť ostatních surovin nijak nemění. Což u kuřecího sendviče samozřejmě vůbec není na škodu.


Tak v čem je problém? Celej sendvič mi přišel tak nějak nudnej. Nejsem největší fanda McChicken. Radši si dám McCountry nebo Big Mac, takže Chicken & Bacon u mě nezabodoval. Slanina samozřejmě udělá všechno lepší a tenhle sendvič je lepší než McChicken. Ale pro milovníky hovězího a fast foodu obecně to není žádná raketa do vesmíru. Já si ho znova dávat nebudu. Samozřejmě pokud máte McChicken rádi, tak tenhle sendvič je přímo pro vás. Pokud máte radši hovězí, dejte si Steakhouse Classic.

PS: Cena 125,- v McMenu, pokud se nepletu. Je trošku dražší, než by musel být. Velikost ani váhu zrovna dvakrát nepobral...

3 komentáře:

  1. Také jsem z něj byl mírně zklamán. Ale vůbec, já na ty burgery nějak nejsem.. Chutnala mi ta omáčka, byla hezky nakyslá, slaninka taky výtečná, ale není vůbec cítit, stejně jako maso, které je samotné taky povedený, celý mi to zkazila ta proklatá houska - nevidím co na ní lidé vidí, příde mi sladká, gumová a prostě je mi z ní na blití :-)
    Celkově to ušlo, ale za tu cenu si raději zas příště dám nugety, nebo si zajdu na stejně drahej steak..
    Už aby se k nám vrátil Král! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Omáčka je opravdu stejná jako u klasického McChickna.

    OdpovědětVymazat