sobota 13. dubna 2013

Steakhouse, Burger King

Steakhouse je přímá konkurence pro Big Tasty Bacon od McDonald's. Sám moc dobře nechápu, proč sem tak dlouho odolával a vždycky se rozhodl pro jinej sendvič než Steakhouse. Že by strach z toho, aby můj největší favorit Tasty nebyl sesazen? Od problémů se bohužel nedá utíkat věčně a tak sem se rozhodl fešáka Steakhouse okoštovat. Nebudu vás napínat jak Leoš v Superstar a řeknu to hned. Big Tasty Bacon... (bubny) ...nepřekonán. Na druhou stranu si Steakhouse může podat salát se sendvičem 1955 od McDonald's.Vy vyzvědět víc níž.


Podle webu BK je Steakhouse: "Šťavnaté grilované hovězí maso v kukuřičné bulce, se slaninou, opečenou cibulkou, ledovým salátem, rajčetem, sýrem, krémovou majonézou a omáčkou BBQ.". To zní hodně dobře. Můžu potvrdit, že tam najdete všechno a co se mýho sendviče týkalo, tak ve velkým množstvím. Kromě jedné věci a sice masa. V sendviči najdete jeden tenoučkej plátek masa. Stěžovat si člověk nemůže, protože to tak mají i na obrázku, ale tohle byla věc, která rozhodla o výhře Tastyho. Což není žádná ostuda. Ale podívejme se na sendvič jako takovej.


Kukuřičná houska je konzistencí i chutí dobrá. Nijak neruší, drží tvar a nerozmáčí se tak moc jak obyčejný pečivo. Zelenina je super, čerstvá a má chuť, konkurence by se mohla učit. Slanina je taky super. Krásně propečená. Sýru si všimnete tak leda vizuálně. Trošku bych se pozastavil u cibule. Na rozdíl od cibule v 1955 byla tahle opravdu vysmažená dokřupava. Otázkou je, jestli to je nějakej bonus. Smažením se spoustou mouky trochu ztratila na chuti, ale díky velkýmu množství ji tam stejně ucítíte. Kombinace majonézy a BBQ omáčky je už provařená, ale nikoho neurazí. Ještě aby jo, když je to jedna z nejlepších kombinací chutí. I tohle už zjistil McDonald's a jeho omáčka v 1955 je vlastně taky majonéza smíchaná s BBQ. Teď k tomu masu. Maso má vynikající chuť. Někomu maso od BK samozřejmě nesedne, ale mě chutná moc. O to víc mě mrzí tloušťka plátku, kterej najdete v sendviči. Tady by se zase mohl učit BK od konkurence. Díky množství ostatních surovin a jejich výrazným chutím (cibulue, slanina, BBQ) se pak typická kouřová chuť trochu ztrácí a maso neucítíte tak, jak by si to hamburger zasloužil.

Celkovou chuť sendviče tak tvoří hlavně BBQ omáčka, osmahnutá cibulka a kombinace chutí masa ze slaniny a sem tam hovězí placky. Sendvič je chuťově dobře vyladěnej, ale mohlo to být ještě o chlup lepší, kdyby tam bylo víc hovězího. Samozřejmě si můžete dát Steakhouse s dvouma masama a problém tak eliminovat, ale cena se vyšplhá do celkem neuvěřitelných výšin. Už s jedním masem stojí 109,- samostatně a 145,- ve středním menu. 


Z odstavců navrchu by se mohlo zdát, že jsem se Steakhousem snad nebyl spokojenej. Ale pravda je přesně opačná. Je to naprosto božská kombinace chutí. Rozhodně to nejlepší, co si můžete u BK koupit. Řadím ho mezi moje oblíbený sendviče mezi 1955 a Swiss Kinga (Tasty má vlastní kategorii). Steakhouse je vymazlenej sendvič, kterej stojí za ty prachy. Jen to maso kdyby bylo trošku tlustší...

Pro dietáře, dietology a ostatní demagogy pak uvádím pár čísel:
váha 285 gramů
energie 844,4 kcal = 3524 kJ
bílkoviny 35,7 g
sacharidy 54,2 g
cukry 12,6 g
tuky 52,5 g

7 komentářů:

  1. long live Big Tasty!

    OdpovědětVymazat
  2. Steakhouse je v BK taky můj nejoblíbenější, hlavně ve Španělsku jsem se jím ládoval a tam ho navíc dávají do kartónové krabičky, takže zůstane fešák nepomačkaný.

    Big Tastyho naopak vůbec nemusím. Pořád tam dávají takovou hořčičnou omáčku? Ta mě na tom štvala naprosto neuvěřitelně, ale je to už pár let zpátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli bych ji popsal jako hořčičnou, ale je tam pořád ta samá. Ta, která mi naopak přijde naprosto božská a zatím se ji žádná nevyrovnala. :)

      Vymazat
  3. Vypadá lákavě, u mě tedy vede doublewhopper, až na ten tuk, kterej z něho teče. Ale tak svěží burger jsem v žádným jiným fastfoodu neměl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Double Whopper sem ještě nezkoušel, ale třeba na něj taky dojde. Jen mi přijde škoda si muset dávat dvojitý maso, když v některých zemích (třeba v USA) to maso mají dvakrát tlustší a stačí jeden plátek...

      Vymazat
  4. Big Tastyho mám rád, určitě patří k tomu lepšímu v McD (hned po Swissovi a McCountrym). Ale Steakhouse od BK mám ještě mnohem radši, přijde mi mnohem šťavnatější a chuťově zajímavější, spolu s Big Kingem se jedná o jasnou volbu, a když zrovna neprobíhají Happy Hours, tak jdu vždy do něj a mám co dělat, abych ho snědl :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou jsem Steakhouse ochutnala je teda výbornej, překvapilo mě hlavně množství surovin v sendviči kupříkladu smažená cibulka měla jsem vůbec co dělat abych ho snědla, a co se týče Tastyho nějak tyhle dva sendviče nemůžu srovnávat, Steakhouse je jiný v omáčce a smažené cibulce .. a Tasty je zase s obyčejnou cibulí a s jinou omáčkou .. Mám je ráda oba a asi bych rozlišovala spíš na co budu mít chuť ani jeden nevyhrává jsou stejně.

    OdpovědětVymazat