sobota 27. dubna 2013

Long BBQ Beef, Burger King

Rodeo BBQ

Máš rád vzrušení? Tak touhle větou začíná popis nové akce na webu Burger King. Mimochodem na tom samým webu si taky prohodily popisky sendvičů, co se sýra a salátu týče. Nejspíš to spraví dřív, než si většina z vás tenhle článek přečte, ale mě už to odpárat nemůžou. Ještě že v kuchyni takový zmatky nemají. Jinak co se toho vzrušení týče, toho s těmahle sendvičema moc nezažijete. Přecejen cibulový kroužky a BBQ omáčka jsou celkem obyčejný suroviny. Ono vzrušení taky patří za keř v parku a ve fast foodu si má člověk pochutnat.


Long BBQ Beef obsahuje dva plátky hovězího masa, cibulový kroužky, sýr čedar a BBQ omáčku. To všechno je v podlouhlý housce. Na první pohled fádní kombinace, na druhej taky. Burger King se dostal, co se novinek týče, do pozice KFC před půl rokem. A to tím, že jeho novinky moc originality nepobírají. Na druhou stranu v jednoduchosti může být někdy síla. To je případ i tohodle sendviče.


Na rozdíl od spousty ostatních sendvičů v tomhle ucítíte přesně to, co sendvič obsahuje. Zvlášť musím vypíchnout plátky sýru. U konkurence dostanete většinou sýr, kterej když ochutnáte samostatně, tak neucítíte skoro žádnou chuť. Tady tenhle plátek dokonce i nosem ucítíte. Paráda. K tomu si připočtěte klasickou kouřovou chuť masa, chuť cibulových kroužků a to všechno podkreslený BBQ omáčkou, kterou BK má ze všech nejlepší. Taky si všimněte na obrázku dole, že omáčky sem dostal přesně akorát. Snad to byl účel a dostanou to takhle lidi ve všech pobočkách BK. Protože právě BBQ omáčka je hodně výrazná a když sem si tenhle sendvič objednával, tak sem čekal nálož BBQ chuti s trochou chuti masa. Ale dostal sem úžasně vyladěnej sendvič, ve kterým byla cítit každá surovina. Masíčko, cibulový kroužky, sýr, omáčka a dokonce i houska. Všechno pochytíte a to při skoro každým kousnutí. Není to žádná bomba, kvůli které byste rozhazovali rukama i tři metry daleko, ale pokud máte rádi Burger King a jeho suroviny, rozhodně se neurazíte.


Samozřejmě nic není stoprocentní (kromě spokojenosti uživatelů s kosmodiskem) a tak i Long BBQ Beef má svoje mínus. A tím je jeho cena. Stojí samostatně 99,- a v menu je za 139,-. A to je ještě střední menu. Nejsou to žádný nevídaný peníze. Ale BK by si měl uvědomit, že konkurenční McKřen stojí 79,- i s hranolkama a najíte se ho úplně stejně. V Německu mají něco podobnýho, ale většiho, se třema masama a se slaninou za 7,49 Euro. To sou skoro dvě stovky, ale v Německu taky jedno točený stojí skoro stovku. BK vždycky býval dražší než jeho konkurence, ale tenhle poměr cena/výkon není moc košer. Každopádně pokud vás nějaká ta dvacka moc netíží, rozhodně do Long BBQ Beef jděte a vychutnejte si kvalitu, kterou ve stánku u autobusáku fakt nenajdete...

3 komentáře:

  1. Doporučuji si připlatit navíc slaninu, sice je burger v menu za 149 ,- ale stojí to za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě tam třeba vůbec nechyběla. Jinak se slaninou to mají v Německu.

      Vymazat
  2. Já měl Long BBQ Beef prvně bez ní a i tak mi přišel skvělej ale ta slanina tam ani moc nechybí ale když tam je tak prostě chutná líp ale tak každý má jiný chutě ;)

    OdpovědětVymazat