pondělí 7. ledna 2013

Big BBQ Bacon, McDonald's

Tři králové zimy

Nová akce od McDonald's nese název Tři králové zimy. S touto akcí taky konečně přišla nějaká ta novinka a sice Chicken Mythic a Big BBQ Bacon. Třetí král Big Classic Cheese už tady byl nejednou a recenzi na něj najdete ZDE. Jako fingerfood jsou krevety a brambory deluxe. Dneska se podíváme na jednoho z králů, Big BBQ Bacon. Společně tohoto krále rozebereme, ohodnotíme maso, ostatní vnitřnosti a beze zbytku sežerem.


Jak můžete sami vidět, Big BBQ Bacon obsahuje grilovaný hovězí, ledovej salát, rajčata, červenou cibuli, sýr Pepper Jack, slaninu a BBQ omáčku v extra velké housce. Kombinace vskutku královská. Ale jak funguje ve skutečnosti? Dopředu řeknu, že teda nic moc. Velikostí a váhou se rovná Big Tastymu. Houska, jako vždy, super. Masíčko šťavnatý a chuťově vynikající. Slaniny akorát a jako vždy je perfektní. Sýr Pepper Jack chutná jako klasickej taveňák se sem tam kouskem chilli papričky. Taky je ho tam dostatek. Zelenina byla super a cibulka měla říz, kterej se do sendviče parádně hodil. Proč sem teda v rozpacích? Co nám ještě zbývá? Omáčka!


BBQ omáčku miluju a můžu ji v každé verzi. Bohužel tady sem narazil na verzi, která mě teda moc nesedla. Proč? Kvůli její pikantnosti. BBQ omáček sem ochutnal spoustu a v ledničce se mě taky válí pokaždé alespoň jedna. Ale nikdy, nikdy sem ještě nenarazil na opravdu pálivou BBQ omáčku. Až teď. První kousnutí jsou v pohodě. Užíváte si kouřovou chuť omáčky, v hlavě máte vláčky, v puse obláčky, ale pak přijde tajfun. Pleskne vás po mandlích a máte po gurmánským zážitku. A to doslova. Úžasnou kombinaci surovin přebije jedna jediná chuť, chuť ohně.


Naštěstí sem tu omáčku neměl na začátku sendviče (ani sýr, jak tak koukám), tak sem mohl ochutnat i kus toho sendvičovýho nebe. Na druhou stranu ale teď vím, co McDonald's provedl a jak by to bylo super, kdyby si odpustil chilli papričky. Do BBQ omáčky prostě nasekaný chilli papričky nepatří a když už je tam chcou mít, ať to nazvou třeba Spicy Big BBQ Bacon, ale to už by neznělo asi tak hezky... A třeba se pletu a ty chilli papričky se tam vzaly ze sýra. Ale o tom těžce pochybuju (a nemohl sem se splést víc, viz PS). Tak jako tak je sendvič pálivej jak cyp a pro lidi jako já, kteří rádi lehce až středně pikantní, kazí chuťovej zážitek.


Takže koupit nebo nekoupit? No tady je to jasný. Máte rádi pikantní? Kupte. Nemáte rádi pikantní a těšíte se na BBQ chuť? Dvakrát se rozmyslete. Protože byste mohli dopadnout jako já a i když si jakš takž pochutnáte, budete mírně rozladění. Přecejen cena 100,- za samotnej sendvič je pořádná částka a za tyhle prachy by vám měl sednout stoprocentně. U mě se tak nestalo a znova si ho nedám. Alespoň ne, dokud budou v nabídce lepší kusy. Snad mě alespoň Chicken Mythic přijemně překvapí.

PS: Tak podle McDonald's pikantnost sendviče opravdu tvoří sýr a ne omáčka. Bohužel to na situaci nic nemění a burger je příliš pikantní na to, abyste si užili v puse pořádně všechny vynikající chutě, který tam jsou...

5 komentářů:

  1. mě teda ta pikantnost přišla přiměřená a moc mi to chutnalo - jeden z nejlepších mcd speciálů z poslední doby. asi je to opravdu na osobním "vkusu" co se návyku na pálivé týče.

    OdpovědětVymazat
  2. nevravím že by bol zlý ale chutil úplne jak Big Tasty Bacon len s rozdielom že tam dali BBQ omáčku (ktorú takmer ani nebolo cítiť). McDonald v tejto akcii v podstate len vylepšil Big Tasty Bacon a McChicken. Mám pocit že mekáč v poslednej dobe len kopíruje svoje vlastné sendviče. Už to neni čo to bývalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Ale blýská se na lepší časy. McKřen a McBůček, do toho sýrová sezóna, kde se objevují zajímavý novinky každej rok. Máme se snad na co těšit.

      Vymazat
  3. Tohle je divná recenze, BBQ je naprosto OK a sýr taky, nějak extra to nepálilo. Souhlasím s 1. komentářem.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím. Když jsem viděl na bilboardech BBQ burger, těšil jsem se jako malé dítě na vánoce. Po ochutnání mě však radost přešla. Barbecue omáčka není vůbec výrazná, pouze pálivá, a chuť burgeru nebo slaniny jsem vůbec nepoznal. Je to opravdu škoda. Big tasty asi nic nepřekoná.

    OdpovědětVymazat