sobota 8. prosince 2012

Masové kuličky s omáčkou Marinara, Subway

Dlouho, dlouho mi trvalo, než mě Subway nalákalo na jejich nabídku. Vzhledem k jejich sortimentu žádný překvapení pro pravidelný čtenáře mýho blogu. Bagety považuju za zdravý věci a ty se do mě snaží už tak nasoukat doma přítelkyně. Nutno podotknout, že zatím celkem neúspěšně. Tak jak se to povedlo Subway? Jednoduše. Vzali bagetu a místo zeleniny a podobných blbostí tam narvali masový koule s rajčatovou omáčkou. A na to už slyším i já!


Říkají tomu masový kuličky s omáčkou Marinara. A co to obsahuje? Masový kuličky s omáčkou Marinara. V bagetě se sýrem. Tady trochu přichází problém recenzí Subwaye. Pokud si dáte tuhle (nebo jinou) bagetu, zasypou vás za pultem otázkama typu: "Zeleninku všechnu?", "Jaký druh sýru?", "Jaký druh pečiva?" nebo "Omáčku navíc?". Člověku dají celkem zabrat. Teda až na jednu s tou zeleninou. Tam je odpověď celkem jasná. I když taková oliva nebo dvě by téhle bagetě uškodit nemusely... No moje pointa je, že si dáte jednu surovinu navíc a bageta rázem změní celkovou chuť. Proto sem se držel základního složení a odmítal všechny suroviny navíc. Sýr sem zvolil plátkovej, pečivo obyčejný a bagetu si nechal zapíct.

A jak to teda vůbec chutná? Znamenitě. Masový kuličky jsou libový a dobře okořeněný. V USA je dělají z hovězího masa, u nás mi to přišlo spíš jako nějakej mix mezi hovězím a vepřovým. Nemám jim co vytknout, prostě výtečný. Omáčka už mě přišla trochu slabší, ale taky dobrá. V podstatě rajčatový pyré s cibulkou a lehce česnekem a trošku nějakýho toho zelenýho. Identifikace se v záplavě rajčat nezdařila, ale tipuju oregano. Každopádně omáčka ničím nepřekvapí. Na druhou stranu v jednoduchosti je síla. Sýr byl celkem nevýraznej a v bagetě ho ucítíte jen sem tam a to ještě trochu. Bageta byla super, lehoučká a hlavně žádná výrazná chuť, která by zabila chuť vnitřku. Jen se mi ke konci jedení roztrhla a vyklouzla mi koule s rudou rajčatovou omáčkou všude okolo. Nehezkej pohled.


Takže omáčka dobrá, bageta dobrá, sýr nevýraznej... Proč mám jenom na tuhle bagetu chuť znova? To ty kuličky. Ty kuličky tuhle bagetu vytahujou z průměru a i když sou to jenom obyčejný masový koule, tak sou poctivý a to se musí ocenit. A ostatní suroviny bagety se k nim hodí, takže za mě super.

Hodně sem se bál velikosti. Zbytečně. Třicet centimetrů sem si dávat nechtěl a dobře sem udělal. Měl sem středně velkej hlad a patnácti centimetrů sem se najedl. Hned po dojedení sem měl chuť ještě na něco menšího, ale pak bageta slehla a byl klid. I když větším jedlíkům rozhodně doporučuju 30 cm nebo něco k tomu. Třeba polívku nebo sušenku, kterou Subway taky nabízí. Na tu bude recenze někdy později, protože v Subway mě určitě neviděli naposled.

Závěr? Pokud máte chuť na něco patnácticentimetrovýho s koulema, do čeho když kousnete, tak vám vyteče červená šťáva, Masový koule s omáčkou Marinara jsou jasná volba. Pro labužníky i ve třiceticentimetrové verzi!

PS: Do konce roku ji můžete díky kupónům ochutnat jen za 50 korun, normální cena za 15 cm je 65 korun. Ale každá provozovna to může mít jinak...

1 komentář:

  1. hodně doporučuju zkusit jejich "steak se sýrem" (američani tomu řikaj phioladeplhia nebo cheesesteak). to je taky dobře nezdravý. ale moc dobrý. po důkladném experimentálním průzkumu celého jejich menu (měl jsem z práce hodně voucherů na velký slevy) si nakonec nic jinýho v subway nedávám.

    OdpovědětVymazat