sobota 15. prosince 2012

Americká bageta, Patatas, Bageterie Boulevard

Znova sem zavítal do BB a tentokrát si dal americkou bagetu. Nedávno sem chutnal masový koule od konkurence, tak byl čas se podívat na koule Bagetérky. Dopadla Amerika líp jak Vídeň? Porazily koule z ČR koule z USA? Čtěte dál!

Začneme hezky od začátku tak, jako když se objevíte u pultu. Na opravdu nepřehlednej, i když na oko líbivej, design BB sem si už zvyknul. Ale jejich kalkulace cen mi pořád dělá problém. Přítelkyně si objednala Caesar bagetu a místo Patatas chtěla polívku dne. Že prý to nejde. Proč? Vždyť stojí stejně! Ale doplatek za jiný pečivo si samozřejmě vezmou. A zrovna když byla parmezánová polívka, která se k Caesar bagetě rozhodně hodí víc, než dýňová. Tak sme ji koupili zvlášť. Naštěstí byla geniální jako vždy. Po několika minutách sme se dočkali i našich baget. Trvalo to prý tak dlouho, protože tam byl novej kuchař první den. Chápu. Ale samotnýho ho tam nechávat nemuseli.


Začněme konečně hodnotit jídlo. Americká bageta. Masový kuličky, ementál, dresink, grilovaná cibulka a barbecue omáčka. Složení lahodící mýmu oku. Začnu tím hlavním, masovýma koulema. Ty mě vůbec, ale vůbec nepotěšily. Zatímco v Subway najdete masový koule z masa, u BB si poměrem masa nejsem až tak jistej. Strouhanky v nich byla minimálně polovina. A bohužel zabila celou chuť koulí, který spíš chutnaly jak rozmočenej rohlík s kořením a s opravdu divným masovým dozvukem. Možná tahle chuť někomu sedne, ale já se těšil na chuť masa a ta se opravdu vůbec nedostavila.  Jo a masový koule dostanete přepůlený na půl.  Ještě bych měl problém s grilovací omáčkou. Já tam měl kečup. Prostě kečup. Proti druhýmu dresinku (majonéze) nic nemám. Sýr byl hodně aromatickej a do bagety se hodil. Dobrá volba. Taky ho tam bylo velký množství a v podstatě určoval hlavní chuťovej tón bagety. To se bohužel nedá říct o cibulce. Tu sem našel v bagetě trochu na začátku a trochu na konci. Chuťově dělala hodně dobré práce a je celkem škoda, že nebyla všude. Ale nejspíš chyba novýho kuchaře, takže sem schopnej přivřít obě oči.

Taky mě zarazila velikost bagety. Nebo spíš její tenkost. Když sem viděl tmavou bagetu, tak je mi jasný, že světlá je gramáží někde trochu jinde. Člověk by řekl, že připlácíte za jiný pečivo kvůli dražším surovinám, ne kvůli velikosti. Tady určitě vede konkurence. Co se týče chutí, tam záleží od osoby. Bageta od BB chutná jak klasická francouzská bageta třeba z Alberta. Konkurence má bagetu měkčí a trochu sladší. Mě osobně víc sedla ta od konkurence.


Celková chuť bagety je mix mezi vynikajícím sýrem, opravdu divnou chutí koulí a sem tam cibulkou. Není to ani špatný, ani vynikající. Hodně rozporuplný. Na "chuťové ose" od minus pěti do plus pěti by tahle chuť byla asi na limitě blížící se nule z prava. Pokud nejste matematik, ale biolog, tak prostě o chlup z fretky lepší než nula. Bohužel ji v mých očích potopila její největší deviza, masový koule. Pevně doufám, že se změní recept na koule, novej kuchař se úspěšně zaučí a příště dostanu vynikající Ameriku. Do té doby si ji znova dávat nebudu. Zatím vedou koule z USA.


Patatas. Bohužel sem je dostal studený jak psí čumák (limita k nule zleva). Chuť studených brambor není zrovna to pravý ořechový a spokojenej sem nebyl. Ale zase (asi) chyba novýho kuchaře, takže zase zavírám oči. Ale začínám být celkem naštvanej na vedení, že tam někoho jen tak hodí do vody a zákazníci ať si to odskáčou. Opravdu neprofesionální od manažera pobočky, kterej tam ani nebyl. Domácí tatarka byla super. Kdybych dostal ty brambory teplý, tak to bude naprostá lahůdka. Kdybych...

3 komentáře:

  1. Byli jsme zde poprvé dneska a pocity taky rozpoluplné, spíš negativní. Přítel si dal Roastbeef, já Švédskou bagetu a za tu cenu bych čekala lepší suroviny i chuť. Přítel dostal bagetu bez hořčičného dresinku a bez cibulky. Místo ementálu dostal hermelín. Chuťově mdlé. U mě to docela šlo, ale že bych si bagetu pamatovala do konce života, to se říct nedá. Asi tomu ještě dáme šanci, ale pak už ne. Veronika L., Miroslav Š.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak u BB jsem byla jen jednou a zrovna jsem si dala také bagetu s masovýma kuličkama, já miluju fast food všechny možný sendviče tortily bagety a ještě k tomu maso !! Ale ta bageta mě chuťově strašně zklamala chuť masa mi nechutnala ani trochu. Takže s Tebou souhlasím :-) Je to už celkem dlouho co jsem si bagetu dávala koukám tedy že to pořád nezměnili :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já byla v Boulevardovi nesčetněkrát a vždy sem byla spokojena. :)

    OdpovědětVymazat