úterý 9. října 2012

California Beef Classic, McDonald's

AMERICA'S GREATEST BURGERS

Dva týdny uběhly jako pepsi a máme tady další americkou chuťovku. Tentokrát je to hamburger inspirovanej Kalifornií. Minimálně tím názvem. Moc se mi nezdá, že by Američani strkali papriku do hamburgeru... Spíš by tam mělo být guacamole, ale čert to vem. No a jak dopadl? Stojí za to si na něj zajít? Je lepší, než Steakhouse Classic? A co na něj Jan Tleskač?


Složení zní přinejmenším zajímavě. Dvojitá porce hovězího s grilovanou paprikou, rajčaty, ledovým salátem, slaninou a omáčkou se zakysanou smetanou a pažitkou a rajčatovo-citronovou omáčkou v sezamové housce. Už podle toho popisu je jasný, že prim v tomhle sendviči hrajou rozhodně omáčky. Další věc, která vás asi zarazí, je grilovaná paprika. Ani si nepamatuju, kdy sem v McDonald's ČR viděl papriku. Jestli vůbec někdy. No a co mě se týče, tak si ji klidně mohli nechat. Z papriky grilováním vznikla spíš lehce bezchutná mastná rosolovitá hmota. Ale trochu chuti v ní zůstalo a rozhodně to je změna obvyklých chutí McDonald's. Další obrovskou změnu tvoří omáčky. Nebo spíš omáčka. Omáčka se zakysanou smetanou s pažitkou je celkem nevýrazná. Pažitka v ní není cítit vůbec. Ke zakysané smetaně má daleko, ale i tak chutná dobře. Proto chuť sendviče tvoří především citronovo-rajčatová omáčka.


A ta rozhodně není špatná. Citron tvoří chuť a rajče barvu. Pokud ji ochutnáte samostatně, rozline se vám v puse hodně zajímavá a hodně výrazná kyselkavá chuť. Ale nemůžu si pomoct, ta chuť mi přijde hodně chemická. Vlastně sem skoro celou dobu jedení tohodle sendviče přemýšlel, kterou látkou může být chuť téhle omáčky vytvořená. A k tomu mi ta chuť hrozně, ale hrozně něco připomínala. Přísahal bych, že tuhle omáčku sem už v puse měl, ale ne od McDonald's... Ale kdy a kde, to si bohužel nepamatuju. Každopádně omáčka chutná zajímavě a je po ní cítit celej sendvič. Podobně, jako u předchozího Steakhouse Classic.


Kombinace masa, citronové chuti a zeleniny se smetanou je hodně zajímavá a rozhodně tenhle sendvič stojí za to ochutnat. Cena je 95,- samostatně a 135,- v McMenu. K menu si můžete pořád dát cibulový kroužky, který za ty peníze stojí stejně, jako tenhle sendvič. California Beef Classic hodnotím kladně. Kombinace chutí je hodně výstřední a asi už ji v McDonald's dlouho neucítíme. Bohužel naprostá bomba to zase není. Paprika je tam celkem zbytečná (co mě se týče) a akorát vám zaručí, že vám bude v sendviči jezdit všechno sem a tam, v horším případě tam a ven... U mě vede Steakhouse Classic s 1955.

PS: Video s kucháním tohodle sendviče najdete TADY. Dabing je v němčině a nebojím se tohle video označit za foodporno.

PPS: Nepřípadá vám, že nějak často používám slovíčko "chuť"? :)

2 komentáře:

  1. Slovu "chuť" se moc nevyhneš, obzvlášť na blogu o jídle. Takže za mě dobrý.

    Rozhodně pokračuj v psaní, čekám jestli někdy něco sesadí z trůnu Big Tasty Bacon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovej komentář dycky potěší. Děkuju. :) Pokračovat určitě budu. Dokud bude ve fast foodech co jíst.

      Vymazat