pondělí 30. července 2012

Zapečený buřty

A další skvělej recept je tady. Ve fast foodech není nic zajímavýho (i když pro jednu skleničku si rozhodně zajdu). Takže tučný, mastný a nezdravý jídla plný Eček si musíme dělat doma sami. Jak na to, vám dneska poradím. Jsou libo špekáčky zapečený s tvarůžkama, cibulí a slaninou? No nezní to tak úžasně, jak to pak voní? Pokud jste řekli ne, asi nejíte tvarůžky. Pak tam místo nich vražte nivu. Tak to taky dělají mimochodem baby po celým internetu. Ale pokud pocházíte z Moravy, tvargle jsou jasná volba.

Suroviny:
špekáčky
tvarůžky
slanina na plátky
cibule
alobal

Jako první musíte špekáčky zbavit "slupky" nebo střívka nebo co to na nich je, aby se jídlo dalo krájet nožem. Podélně je nařízněte, vložte do nich cibuli nakrájenou na měsíčky, tvarůžky na půlky a obalte špekáček dvouma plátkama slaniny tak, aby to drželo pohromadě. Dejte na alobal, nahažte tam ještě trochu cibule a zabalte jak bonbon. Takovýchto bonbonů si udělejte libovolný množství. Normálnímu člověku by měly stačit dva. Dejte do vyhřáté trouby a pečte nějakých 30 minut. Až vám z alobalu začne vybublávat tuk ze špekáčku. Vyndejte plech, opatrně rozdělejte alobal, přesuňte obsah na talíř a můžete se nadlábnout. Nejlepší jsou s chlebem a pivem.


PS: V antikvariátu sem sehnal českou kuchařku z dob těžce normalizačních (70. léta). Proto se těšte na pořádný český recepty. Pár surovin, žádný Ečka a žádný "smíchejte s kečupem". Prostě recepty, který vařily vaše babičky. Až něco zkusím uvařit, určitě se to tu objeví.

Žádné komentáře:

Okomentovat