neděle 3. června 2012

Nakládaná krkovička s pečenýma hranolkama

Člověk otevře touhle dobou leták ze supermarketu a všude samá grilovačka. A pokud to člověk otevře hladovej, tak je zle. Na chatu daleko, doma gril nemám, ale i bez grilu se dá udělat luxusní krkovička. Předem naložený masa nekupuju, to už musí být opravdu nouze, tak sem přiletěl k řezníkovi pro pořádnej kus krkovičky a fajně ji naložil. A vzniklo z toho masíčko chutnější než masíčko samotnýho pánaboha! V jednoduchosti je síla. Tak už se konečně vyserte na kupovaný marinády, grilovací koření skombinovaný s kořením na kuře a podobný zvěrstva a urobte si pořádnou, jednoduchou a vynikající marinádu!

Suroviny:
krkovička
olej
chilli paprička
petrželka
česnek
sůl, pepř
brambory

Pokud máte krkovičku vcelku, nakrájejte si ji na tlustší plátky. Párkrát proklepněte hrubou stranou paličky na maso. Na bocích můžete naříznout, aby se maso nekroutilo. Pořádně osolte, opepřete čerstvým mletým pepřem, pořádně posypte petrželkou a hlavně pořádně potřete rozmačkaným česnekem. Všechny tyhle suroviny do masa pořádně vetřete z obou stran. Vemte si nějakou nádobu, nalijte do ní trošku oleje a vyválejte v něm masíčko. Maso v oleji opravdu nemusí plavat, ale tak do půlky plátku aby bylo. Do oleje k masu můžete dát ještě rozkrojenou chilli papričku. Opravdu doporučuju. Zavřete a nechte minimálně přes noc marinovat.

Druhej den si rozpalte olej v pánvi a dejte na ní maso (zbytek oleje z nádoby nezapomeňte i s papričkou přidat). Nechte pořádně zatáhnout po obou stranách, podlijte vařící nebo hodně horkou vodou (studenou ne, jinak vám pánev chytne, opravdu!!!) a přiklopte. Nechte dusit podle masa, tak 40-50 minut. Občas obraťte a podlejte horkou vodou. Až bude masíčko měkoučký a mít dobrou barvu, můžete ho šoupnout na talíř.

Jako přílohu sem si udělal domácí pečený hranolky. To si koupíte brambory, oškrábete je a nakrájíte na hranoly. Potom je šoupnete na 20 minut do vody, aby se vypustil přebytečnej škrob. Pak hranolky slijte, osušte a dejte na pečící papír na plech. Trochu osolte. Pečte kolem 50ti minut podle trouby (cca 200°C). Nezapomeňte je občas prohrábnout a na konci pořádně dosolit.

1 komentář:

  1. Tož já se teda do toho pustím a dám vědět, pokud blahem nebo hladem neumřu.

    OdpovědětVymazat