neděle 3. června 2012

Pizzerie Fortuna, Ostrava, AKTUALIZACE

Rok zpátky sem tady psal recenzi na fajnou pizzerku, kde jste dostali dobrou pizzu. V neděli pak obří pizzu za cenu normální. Restauraci sem celkem vychválil, chodil tam celkem často a dycky si pochutnal. Pak sem na ni pár měsiců zanevřel. Po nějakým půl roce jsem si na tuhle restauraci vzpomněl, když sme šli s přítelkyní okolo v době oběda. Pizzu tam měli dycky dobrou, já měl chuť na pizzu, tak proč ne. Ale to, co nás tam čekalo, se snad ani popsat nedá.

Prostředí zůstává stejný, tam bych problém neviděl. Ale už nás mělo trknout to, že v celé restauraci kromě obsluhy nikdo (!) nebyl. Když mi donesli jídelní lístek, začal sem tušit, proč... Z luxusního výběru dobře kombinovaných pizz a pár dobře vymyšlených normálních jídel se stalo cosi... nepopsatelnýho. Ostatní jídla kromě pizzy v lístku popisovat nějak výraznějc nebudu. Prostě kuřecí plátek, vepřovej plátek a podobně. Oproti stavu před rokem bída s nouzí. Ale ještě si člověk vybere. Ale pizzař se asi říznul do kebule a spadl do pece, následkem čehož se mu uvařil mozek a vytekl nosem. Nebo si jinak nedokážu představit ty "úžasný" kombinace. Na každé pizze bylo jediný koření a sice bazalka. Žádný oregano nebo podobný opravdový koření. Bazalku na margheritě chápu, ale opravdu bych ji nestrkal všude. Ale to by mě ještě tak nevadilo. Opravdový peklo byly ostatní kombinace. Bazalka, hermelín, kukuřice, šunka. Hermelín, kukuřice, bazalka. Šunka, sýr, kukuřice, bazalka. Mořský plody, bazalka. Mořský plody, sýr, bazalka. Nějak takhle to v mých očích vypadalo. Různý variace na nějakých 10 surovin. Ceny s lepšíma surovinama (mořský plody) vyhozená na 160 korun. Všechno vám tam samozřejmě nahází z mrazáku, takže cena neodpovídá. Všechny pizzy byly nějakej slabej mix mezi italskýma a českýma chutěma. Prostě jídelní lístek o 4000% horší než před rokem.

No co už. Pivo na stole, já na židli, tak si už něco vyberu a nebudu lozit z hospody do hospody. Přítelkyně si vybrala pizzu (drcený rajčata, šunka, hermelín, kukuřice, bazalka) a já si dal meníčko (nějakej závitek kuřecí). Teď přišla další bomba. Nebo spíš nepřišla. Po patnácti (!) minutách od objednání přišla servírka a řekla, že poslední závitek pan kuchař před chvilou komusi dal. Obhlídnul sem vnitřek restaurace, furt nikde nikdo. Za půl hodiny tam nikdo nebyl, ale před chvilou si to někdo objednal. Hmmm. No dobře. Ale výmluvu si mohli vymyslet lepší. Na otázku, jestli si dám něco jinýho, sem bez přemýšlení řekl "ne". S chutí sem se pustil do dobrýho (aspoň něco) piva a s napětím čekal aspoň na pizzu od přítelkyně. Ta přišla záhy potom a když sem ji viděl, nevěděl sem, jestli brečet nebo se rovnou smát.

Nekynutý těsto (mouka + voda), který nebylo ani osolený. Takže naprosto bez chuti, konzistence papundekl. Drcený rajčata? Hah! Kečup! Možná levný pomodoro. Ale vrstva více než průhledná. Šunka? Koupili ste si někdy pizzu z tesca za 12 korun? Takovou tu šunkovou, jak tam je ta nejlevnější "šunka" na kostičky? Tak nějak tak to vypadalo. Zhruba stejný množství mimochodem. Takže místo šunky nějakej na kostičky nakrájenej šunkovej salám. Množství zase menší než malé. A hermelín? Nebýt sem tam viditelnýho plátku plísně, ani bych ho nezahlídl. I když chuťově tam občas zacítit byl, ať zase nekřvidím. No ale množství zase menší než malé. Kukuřice? Půlka malé plechovky kukuřice za pět korun, která neměla žádnou chuť. No a ta bazlka? Tak ta tam, meinen herren und damen, nebyla vůbec.

Opravdu hnusný těsto, opravdu divná "šunka" a chybějící bazalka, která tomu jediná měla dávat nějakou chuť. V těstě nebyla ani sůl a na pizze ani oregáno. Takže člověk opravdu jedl suchej papundekl. Fuj. S odstupem času se ani nezlobím, že neměli to moje meníčko. Jak je možný takhle dojebat dobrou kuchyň za necelej rok? Nebo byl kuchař zrovna ten den navátej a nevěděl, co dělá? Těžko, bo i lístek stojí za prdlajs. No škoda. Tam mě už nikdy neuvidí a opravdu nedoporučuju návštěvu. Otočka o 180° oproti minulýmu roku. Vyhodit kuchaře a dát tam nějakýho normálního. Nebo aspoň zaškolit. Vždyť toto je hrůza a nedá se to žrát proboha.

PS: Akce obří pizza za cenu normální v neděli platí furt. Pokud chcete předražený obří frisbee, zajděte si pro ni. Jen ať vás proboha nenapadne jejich výtvor ochutnat...

Žádné komentáře:

Okomentovat