úterý 23. srpna 2011

Big Chili, McDonald's

BIG VARIACE

Další hamburger z Big Variací je Big Chili. Na ten sem se taky těšil. Pikantní jídla mám rád, pokud teda jsou opravdu jen pikantní a ne nějaký indický vypalováky. Jak dopadl Big Chili? Čtěte dál.


U nás v republice pálivý jídla docela frčí, tak není divu, že i McDonald's chtěl přispět k očistci našich střev. Na rozdíl od mexických týdnů, který byly u nás před dvouma rokama (pokud se nepletu), na to de úplně jinak. Žádný chili papričky, nachos a podobný zvěrstva, co nemají v hamburgeru co dělat, ale pořádná pikantní omáčka. A když už pikantní omáčka, tak proč ne rovnou originál tabasco. Těm z vás, kteří s tabascem nemají zkušenosti, doporučuju třeba panáka "harakiri". Ten se skládá z ouza a tabasca. Pěkně půl na půl. Pak zažijete opravdový peklo v puse. :)


McDonald's slibuje tabasco v omáčce. Omáčka není čistý tabasco, jen ho "pouze" obsahuje. A co se mě týče, děkuju Bohu. Pokud máte svoji oblíbenou provozovnu, kam rádi chodíte a kde víte, že dostanete opravdu bohatě obloženej sandwich, doporučuju si zajít právě tam na Big Chili. Jak vidíte na obrázcích níže, já měl to štěstí a dostal sem opravdu dobře naplněnýho macka.


Big Chili opravdu pálí jak ďas. Pro lidi, kteří si libují v těch nejpálivějších indických jídlech (masochisti se jim říká), to asi zase tak žhavý nebude, ale rozhodně tu pálivost taky pěkně pocítí. Typická pepřovo-chili chuť tabasca tam cítit de a dělá veškerou pálivost omáčky. Smícháný to bude asi s nějakým kečupem nebo s čím. To sem opravdu už rozlišit nedokázal. :)


A co zbytek sandwiche? Klasika. Houska (dobrá), salát (dobrej), cibule (dobrá), rajčata (dobrý). Sýr by měl být Pepper Jack. S ním sem tu čest nikdy neměl, ale ve skutečnosti asi bude chutnat trochu jinak jak u McDonald's. Mě připadal jak paprikovej tavenej sýr. Ale nutno podotknout, že dobrej. Každopádně na tom zas až tak nesejde, protože chuťově ho stejně přebije tabasco. Přebije... To je slabý slovo. Přejede parniválcem s opravdu tlustým člověkem na místě řidiče. Kdybych ho kousek nechutnal samostatně, tak ani nevím, že tam vůbec nějakej je. :)


Takže závěr? Pokud máte rádi ostrý jídla, určitě jděte do toho! Jen to chce mít štěstí na provozovnu. Správný množství omáčky tady je důležitější, než v kterýmkoliv jiným hamburgeru. Doporučuju si ho koupit v menu, protože pití se bude hodit. Cena je 90 korun (menu 135). A pořádnou kuráž druhej den na záchod. Pálí nejen v puse! :)

PS: Poprvé v životě sem u McDonald's dostal sandwich poskládanej přesně podle obrázku. Musím koupit šampaňský. :))

PPS: Proč všude píšu chili s jedním "l"? Protože v anglickém jazyce je to správně a hamburger se jmenuje anglicky. V češtině je pak správně chilli s dvěma "l".

Žádné komentáře:

Okomentovat