Mít blog o jídle se vyplatí. Nejenže jste mi přispěli na pár piveček přes žebrátko, ale sem tam dostanu zajímavej tip na něco, co bych nejspíš sám od sebe nikdy neochutnal. A Lousiana Wings od Chachara jsou přesně ten případ. Nedávno jsem tady plakal nad kuřecím Buffalo neštěstím v centru Ostravy a v jediným komentáři, což je víc než běžný průměr, jsem se dozvěděl, že Chachar taky dělá Buffalo křídla, ale nesmíte si objednat Buffalo, nýbrž křídla Louisiana. A stalo se.
Samotný kuřata byly zjevně marinovaný v lehce octové a lehce chilli směsi. Nebyly to úplně Buffalo Wings, ale ani se tak nejmenujou, takže nic ve zlým. Octová chuť byla lehčí, ale znatelná. Taková dvoječka z desíti. Pikantnost byla taky spíš na dvojce. Ale taková ta vlezlá z chilli koření, která se časem sčítá a sčítá a skončí někde u čtyřky.
Křidýlka byly udělaný akorát a nechaly si v sobě většinu šťávy, takže byly extrémně šťavnatý. Kuřecí tuk z bojových slepic vám poteče po bradě a nepochybně vykouzlí úsměv, který by pobouřil nejednoho veganskýho hipíka. Sem tam bylo křidýlko upečený trochu víc, takzvaně na křupku. A to bylo nejlepší. Pěkně vyškvařená kůžička s pikantněoctovou marinádou. Mňam. Taky tam vůbec nebyla taková ta divná kuřecí pachuť, kterou si přivezete třeba z polských, podobně velkých, kuřecích křídel. Další palec nahoru.
Louisiana Wings od Chachara jsou takový Buffalo Wings pro děti z křesťanskýho tábora, který chcou mít nějaký zážitek. Pokud máte chuť na dobrý křidýlka a zrovna si nechcete upálit kus střeva, tyhle křidýlka jsou přesně pro vás. Pokud svoje střeva nemáte rádi a naopak jim rádi naložíte, tak si vemte Buffalo Wings od Corleona. Ty pálí jak římská svíce v zadnici.
Chachar u mě ale oproti konkurenci získal spoustu plusových bodů. Tak třeba cenu jídla už máte i s dovozem. Nestane se vám, že si půl hodiny vybíráte z menu, abyste pak zjistili, že za dopravu, nějaké manipulační poplatky a balný, dáte další stovku, načež se vás ještě poptají na dýško pro řidiče. Takhle nějak začíná vypadat čím dál víc ostravských pizzerií, co rozváží. Chachar ne. Naklikáte, maximálně dáte dýško řidiči a už k vám valí. A pokud máte registraci, ještě vám do ruky vrazí vychlazenou plechovku Kofoly zdarma. To sem původně ani nevěděl. Ono registraci tam taky mám z doby, kdy o neapolské pizze mluvili jen pražští snobi v rolácích. To byl v Ostravě buď Chachar nebo hlad.
Cena devíti křídel byla 229 korun, což je vzhledem k jejich váze a žádným vedlejším poplatkům za balení a dovoz hodně konkurenční cena. I tak na můj vkus lehce vysoká, ale jak se tak dívám na rostoucí průměrnou mzdu a počet bazénů na satelitních snímcích českých vesnic, tak problém asi začíná být u mě nebo co... Jako bych snad žil někde na chudým východě republiky... Co už. Chachar to jistí.
PS: Taky sem asi dostal na Havajskou pizzu čerstvej ananas...
Žádné komentáře:
Okomentovat