neděle 21. září 2025

Louisiana Wings, Chacharova pizza, Ostrava

Mít blog o jídle se vyplatí. Nejenže jste mi přispěli na pár piveček přes žebrátko, ale sem tam dostanu zajímavej tip na něco, co bych nejspíš sám od sebe nikdy neochutnal. A Lousiana Wings od Chachara jsou přesně ten případ. Nedávno jsem tady plakal nad kuřecím Buffalo neštěstím v centru Ostravy a v jediným komentáři, což je víc než běžný průměr, jsem se dozvěděl, že Chachar taky dělá Buffalo křídla, ale nesmíte si objednat Buffalo, nýbrž křídla Louisiana. A stalo se.


Ostravskou Chacharovu pizzu mám celkem rád. Není to moje první volba pro rozvoz pizzy, ale raz za čas člověka popadne nostalgie, chuť na eidam a nejde to jinak. Křidýlka jsem od nich ale ještě nikdy neměl, to je premiéra. Ještě před rozbalením jsem musel pochválit stylovou krabičku z opravdu tvrdýho papíru a větrací ďurkou, díky které jídlo zůstalo křupavý. Za obal i samotnej dovoz velkej palec nahoru.


Další opravdu velký, ale jakože fakt vesmírně gigantický překvapení byla samotná velikost křidýlek. Jedno z nich bylo velký, jak kdyby se slepice spichla s kruťákem, nebo jak se říká manželovi od krůty. Bylo velký skoro jak plechovka od Kofoly, druhý z nich bylo zase tak tlustý. A protože si křidýlka kupujete na počet kusů, nemůžu nic víc než vzdát hold a smeknout klobouk. Buď jsou ty kuřata něčím nahnaný nebo zrovna trénovaly na boj zblízka, aby mohly přemoct řezníka a uprchnout před smrtí za zvuku country hudby. A nebo oboje zároveň. Každopádně na ostravskýho chachara si hloupý slepice nepřijdou, takže si můžete vychutnat zaručeně to největší kuřecí křídlo, jaký jste kdy drželi v ruce. Alespoň já tenhle zážitek dostal a děkuju za něj. Další palec nahoru.

Samotný kuřata byly zjevně marinovaný v lehce octové a lehce chilli směsi. Nebyly to úplně Buffalo Wings, ale ani se tak nejmenujou, takže nic ve zlým. Octová chuť byla lehčí, ale znatelná. Taková dvoječka z desíti. Pikantnost byla taky spíš na dvojce. Ale taková ta vlezlá z chilli koření, která se časem sčítá a sčítá a skončí někde u čtyřky. 

Křidýlka byly udělaný akorát a nechaly si v sobě většinu šťávy, takže byly extrémně šťavnatý. Kuřecí tuk z bojových slepic vám poteče po bradě a nepochybně vykouzlí úsměv, který by pobouřil nejednoho veganskýho hipíka. Sem tam bylo křidýlko upečený trochu víc, takzvaně na křupku. A to bylo nejlepší. Pěkně vyškvařená kůžička s pikantněoctovou marinádou. Mňam. Taky tam vůbec nebyla taková ta divná kuřecí pachuť, kterou si přivezete třeba z polských, podobně velkých, kuřecích křídel. Další palec nahoru.


Louisiana Wings od Chachara jsou takový Buffalo Wings pro děti z křesťanskýho tábora, který chcou mít nějaký zážitek. Pokud máte chuť na dobrý křidýlka a zrovna si nechcete upálit kus střeva, tyhle křidýlka jsou přesně pro vás. Pokud svoje střeva nemáte rádi a naopak jim rádi naložíte, tak si vemte Buffalo Wings od Corleona. Ty pálí jak římská svíce v zadnici.

Chachar u mě ale oproti konkurenci získal spoustu plusových bodů. Tak třeba cenu jídla už máte i s dovozem. Nestane se vám, že si půl hodiny vybíráte z menu, abyste pak zjistili, že za dopravu, nějaké manipulační poplatky a balný, dáte další stovku, načež se vás ještě poptají na dýško pro řidiče. Takhle nějak začíná vypadat čím dál víc ostravských pizzerií, co rozváží. Chachar ne. Naklikáte, maximálně dáte dýško řidiči a už k vám valí. A pokud máte registraci, ještě vám do ruky vrazí vychlazenou plechovku Kofoly zdarma. To sem původně ani nevěděl. Ono registraci tam taky mám z doby, kdy o neapolské pizze mluvili jen pražští snobi v rolácích. To byl v Ostravě buď Chachar nebo hlad.

Cena devíti křídel byla 229 korun, což je vzhledem k jejich váze a žádným vedlejším poplatkům za balení a dovoz hodně konkurenční cena. I tak na můj vkus lehce vysoká, ale jak se tak dívám na rostoucí průměrnou mzdu a počet bazénů na satelitních snímcích českých vesnic, tak problém asi začíná být u mě nebo co... Jako bych snad žil někde na chudým východě republiky... Co už. Chachar to jistí.

PS: Taky sem asi dostal na Havajskou pizzu čerstvej ananas...

Žádné komentáře:

Okomentovat