neděle 10. listopadu 2024

Kuřecí šiška v misce, Točím Šišku, Ostrava

"Točím šišku a tečka."

Na Točím Lišku, ne, Točím Kyšku, moment. Točím Myšku. Šišku. Točím Šišku! Na Točím Šišku už tu recenze byla. Tenkrát jsem si tenhle vymazlenej ostravskej kebab nechal naložit do pečiva. Bylo to super, bomba jak cyp, úplnej kosmo orgasmus. Bohužel značně nepraktickej. Na stojáka je to těžší a hrozně se u toho zcákáte. Tentokrát jsem se rozhodl pro praktičtější misku, abych si šišku mohl odnýst domů a orgasmovat v klidu u vlastního stolu.


Tuhle nádhernou, přímo uměleckou miskovou instalaci můžete mít taky. Stačí si kuřecí šišku poručit do velké misky. Pak si jen vybrat omáčky. Já vybral česnekovou a chilli. Do misky taky dostanete na výběr ze dvou příloh. Rýže nebo pečený brambory. Tady jsem váhal. Pečený brambory moc nemusím a představa rýže a kebabu mi přišla ujetější než celá Eurovize. Rád bych uvítal možnost menší misky bez přílohy a k tomu pečivo bokem, ale tak svět není dokonalej. Se s tím smiřme. Takže jsem zvolil rýži.


No a takhle ta nádhera, umělecký dílo, mistrovská kompozice vypadá po odkrytí a seškrábání omáčky z deklu. Ani kapka nesmí přijít nazmar. Vidličku mi nabízeli jejich, ale protože bydlím nedaleko, rozhodl jsem se být eko a najíst se jako člověk z vyšší vrstvy, kterej má ocelový nádobí. A dobře jsem udělal. Protože tahle vidlička, ta si zažila svoje.


Čím vším si musela projít... Rýží, kuřecím masem, čerstvou zeleninou, nakládanou červenou cibulkou, fritovanou zeleninou, fetou a nebo třeba mátou. Do toho v misce ještě najdete klínek citronu. To abyste si tenhle pokrm mohli ještě o chlup vytunit. A jdeme na samotný chutě.


Nebudu to protahovat. Kuřecí šiška od Točím Šišku je prostě slast. Třináctej plat a výhra ve Sportce zaobalená do fast foodovýho pokrmu, připravena šířit lásku a mír všude tam, kde lidé mají hlad. Kdyby ještě Ježíš chodil mezi náma a nějakou hodně špatnou náhodou žil v Ostravě, tak se o téhle šišce šíří zvěsti a básně ještě další milénia. Války by nebyly. Hlad by nebyl. Jen velký fronty. Fronty na šišku. Svaté fronty na božský pokrm.

Maso je perfektně vychucený a akorát upečený. V misce je ho spousta, možná dobrých třicet procent. K tomu kopec čerstvé, chlazené, křupavé a svěží zeleniny. Salát, rajčata a okurky nemohly být lepší. Nakládaná červená cibulka taky nešla přehlídnout. Její lehce navinulá a kyselkavá chuť vás svádí ke koketnímu lovu vidličkou, kdykoliv zahlídnete trochu fialové.


Fritovaná zelenina byla snad to jediný, čemu misková verze vyloženě nesedla. Pořád byla chuťově perfektní. Jako ty nejlepší brambůrky, jen ne z brambor. Bohužel si poležela u vlhké a studené zeleniny, takže fritovaná zelenina navlhla a přestala křupat. V pečivovité verzi šišky dostala větší prostor. Ale i tak budete rádi, že ji v misce najdete. Je super.


A otázka, kterou nepochybně nemůžete dostat z hlavy už od počátku čtení článku. Jak se hodí rýže ke kuřecímu kebabu? Kupodivu hodí. Samotná rýže je ochucená nějakýma bylinkama a není uvařená vyloženě do lepivosti, na kterou jste zvyknutí v asijských bistrech. Ale je přesně tak akorát sypká, aby se dalá smíchnout s omáčkama a zbytkem surovin, přesto držela u sebe a dala se pohodlně sníst. Zase jde poznat, že nad tím někdo opravdu přemýšlel a ladil k dokonalosti, které se téhle misce dostalo.

Takže abych to shrnul. Jsem rád, že jsem zvolil rýži a ne pečený brambor. V misce najdete kopec omáčky, kopec šťavnatých surovin od zeleniny přes sýr až po maso a pokud tohle naberete společně s rýží, dostanete naprosto vyladěný sousta, který si budete vychutnávat od začátku až do úplnýho a slastnýho konce. Mňam. Omáčky si samozřejmě zvolíte dle libosti. Kombinace česnekové a chilli byla fajn. Obě na majonézovým základu, takže se krásně doplnily. A kdyby mi někdo řekl, že si vychutnám rýži s majonézovitou omáčkou, tak se mu vysměju. No teď už vím, že by to byla chyba. Tahle kombinace funguje až překvapivě dobře. Česneková byla s lehkým náznakem česneku a chilli jen lehce pálila. 


A na kolik vás vyjde tahle nádherná miska plná geniálních chutí? Na bratru krásných 219 korun českých. Ano, za tenhle orgasmický mišmaš plný čerstvých surovin udělaných s láskou zaplatíte míň než za velký menu u McDonald's. Jediná škoda, že si misku musíte užít na stojáka na pobočce, někde venku nebo si dát tu práci a dotáhnout ji domů. No pokud nebydlíte okolo Stodolní, tak můžete využít i jejich rozvoz. Kebab v misce naštěstí převozem až tolik neutrpí, ale třeba pečivo by to nedalo. Ale tak už v Točím Šišku otevírají po večerech, tak třeba se ještě hecnou a časem si půjde i někde sednout. Tak jako tak tenhle kebab prostě musíte zkusit a šišku v misce můžu jedině doporučit. A rýže se bát nemusíte. Už teď je mi jasný, že tohle si budu muset brzo zopakovat. Je to taková ta klasická návykovka. Jednou ochutnáte a pak musíte znova... a znova... a znova...

Žádné komentáře:

Okomentovat