pátek 19. dubna 2024

TeriyaKing Chicken Burger, Burger King

TeriyaKing

Hubnete do plavek? Ne? Ale měli byste. Kdo se má na ty opálený pytle sádla koukat. Hrůza. A pomoct vám k tomu může třeba novej TeriyaKing Chicken Burger V Burger Kingu, kterej je plnej zeleniny. A zelenina je zdravá. A kuřecí maso taky. A kukuřičná houska? No úplná dieta!


Po ne až tak povedených slepičích koulích jsem se odhodlal prubnout ještě kuřecí verzi TeriyaKing burgeru. Toho burgeru, kterej se objevuje jako první na všech promo obrázcích k TeriyaKing akci. Toho burgeru, z kterýho omáčka přímo stříká jako moje sliny v puse, když vidí tuhle fajn kombinaci barev a pořádné nálože junk foodu. Jdeme na to.


TeriyaKing Chicken Burger obsahuje obalovaný kuřecí maso, sýr, salátový okurky, červenou cibuli, polníček, pomerančovou teriyaki omáčku a to všechno v kukuřičné housce. Jednoduchá kombinace, která dokáže snad jen příjemně překvapit. A taky že jo. První věc, které si člověk všimne, je opravdu nahrubo nakrájená zelenina. Někdo by to nazval na prasáka, jinej zase slovem rustikální. Tak jako tak se s tím obsluha zjevně nemazlila a poslala mi tam plátky okurek tlustý jak Zlatý stránky v jejich nejlepších letech a množství cibule, který by porazilo středně vyvinutou hrošici. A hádejte co. Mně to nevadilo a kopu čerstvé zeleniny jsem si užil od začátku až do konce. I ty salátový okurky, který tady poctivě hejtím od roku 2011, protože evokujou stánkovej burger a ne prémiový žraso z fast foodu. Prostě k tomule burgeru to sedlo. I toho polníčku klidně mohlo být víc.


Kromě zeleniny v sendviči najdete i celkem slušnou porci sýra. Podle popisku na webu se jedná o Cheddar. S pořádným čedarem tyhlety dva plátky taveňáku mají samozřejmě společnou snad jen barvu, ale do burgeru proč ne. Jenom ta chuť mi přišla relativně slabá a s přehledem ji smázla i ta salátová okurka, což je škoda.


Samotný maso bylo tentokrát povedený. Oproti koulím bylo poznat, že se jedná o nahrubo namletý prsní maso, chutnalo to jako čistý kuře a obal taky celkem ušel. Maso je obalený v kukuřičných lupíncích. Svoji křupavost, pokud nějakou mělo, ztratilo pod nánosem omáčky a všeobecné vlhkosti ostatních surovin. I tak je ale placka celkem fajn a pokud jdete na kuřecí burger, určitě nebudete zklamaní.


Omáčka je ta stejná, co byla na koulích. Lepivá, sirupovitá, sladká, nakyslá, ovocná, středně pomerančová, míň sójová a taková dost exotická. Jenomže tentokrát netvoří hlavní chuťovou linku sendviče. Spíš jen doplňuje a podporuje chuť zeleniny a kuřete. Po zakousnutí a lehkým požvýkání nejvíc ucítíte chuť zeleniny, pikantnost z cibule, k tomu chuť kuřete a někde v pozadí exotickej šmrnc z omáčky a příjemnou chuť housky. Housku vůbec musím pochválit. Tady ta kukuřičná, kterou u Burger Kinga používají přes deset let, je za mě top fast foodová houska. Měkoučká, nadýchaná, přesto se nerozpadá, poctivě drží všechny suroviny a chuťově je hrozně příjemná. Tahle houska je vlastně taky důvod, proč jsem se vůbec odhodlal TeriyaKing Chicken Burger ochutnat. Ostatní housky od Burger Kinga bývají těžkej podprůměr.


Takže si to shrňme. TeriyaKing Chicken Burger chutná hlavně po zelenině, po mase, trocha omáčky, trocha sýra, dobrá houska. V puse budete mít příjemnou pálivost z cibule. Nemám co vytknout. Jarní klasika dotáhnutá k dokonalosti díky výměně profláklé majonézy za rafinovanou exotickou omáčku. TeriyaKing Chicken Burger taky působí mnohem víc "fresh" než všechny pokusy konkurence. Jen bacha na cibulový aroma, který se kolem vás bude ještě chvíli po obědě motat.

Cena je 159 korun samostatně. To je celkem dost, ale pokud máte chuť na fresh kuřecí hambáč, zklamaní nejspíš nebudete. Za menu si připlatíte celých 80 korun, což je naprostej úlet a to za ty nejlevnější ARO hranolky a post mix limču nemůžu doporučit nikomu. Ale samotnej burger na menší a relativně zdravej oběd v pohodě stačí. Palec nahoru pro Burger King a dost možná prubnu ještě Wrap...

Žádné komentáře:

Okomentovat