neděle 10. června 2018

Hot Dog Classic, Mutant Fast Food

Už dlouho se na Ostravsku pohybuje jeden food truck (teda spíš food karavan) a už dlouho si na něj brousím zuby. Na dnech NATO jsem ho zahlídl, ale pozdě. Bylo vyprodáno. Na jakýmsi ostravským festivalu (minulý Ostravský kompot asi?) měli být taky. Ale nenašel jsem je. Asi měli vyprodáno. A tak běžel čas a Mutanti si jezdili sem a tam a najednou se zjeví kousek od moji práce. Dlouho jsem se rozmýšlet nemusel. Zrovna měli Hot Dogy a Quesadilly. Zvolil jsem Hot Dog Classic. Na klasice poznáte nejvíc. Čekal jsem, že se bude srovnávat s Eatmeatem nebo třeba s Arrows. A hned jak mi ho dali do ruky, tak bylo jasný, že srovnávat nemá moc cenu. No sami posuďte.


Obyčejnej párek v obyčejným, no možná trochu větším, rohlíku. Eh. No co. Třeba ten párek bude naprosto geniální, říkám si. Nebyl. Průměrný vídeňský, kvalita a'la supermarket. U každýho řezníka seženete lepší. Škoda. A co zbytek? Hot Dog Classic měl obsahovat kari zelí s libečkem, kyselý okurek, cibuli, hořčici a kečup. Na kari zelí jsem se těšil. Nenašel jsem ho. Okurky nebyly špatný. Nasekaný na malý kousíčky. Červená cibulka byla v pohodě. Možná ne úplně ideální do práce. Ale alespoň vám dají lidi po obědě pokoj. Kečup a hořčice byla ta levnější v plastové láhvi.


Celkovou chuť si asi většina z vás dokáže představit. Kyselost z kečupu, hořčice a okurek doplňuje palčivost cibule a chuť průměrnýho vídeňáku. Cena 60 korun. Nejsou to žádný extra peníze, ale uprostřed města seženete podobnej za poloviční cenu. Napadá mě třeba POE POE. V nabídce měli ještě další, surovinama bohatší Hot Dogy za 90 korun. Ale dávali do nich úplně stejný párky. To už za ty peníze asi nepotěší nikoho. Co říct závěrem? Od vyhlášených "Mutantů" jsem čekal víc. Mnohem víc. Ale až je někde potkám a budou mít burgery, určitě jim dám ještě šanci mě přesvědčit. Přesvědčit mě, že nejsou jen obyčejnej pojízdnej stánek s průměrným jídlem.

24 komentářů:

  1. Já měl teda jen PHO BO a byla to pecka.
    Požádali mě, ať pro ně udělám chilli omáčku, tak ji ladím a uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tam stál a čekal, tak jsem si všiml, že tam na pultu mají dost chilli omáček. Hned jsem si na tebe vzpomněl. :) Teď tam měli takovou tu zahraniční klasiku. Nějaká místní by se tam určitě neztratila. :)

      Vymazat
    2. ted jsem ti psal me vyjadreni, asi hodinu, ke konceptu MFFC a HDs a "jejda neco se pokazilo", tak az budu mit cas napisu to znovu. RR

      Vymazat
  2. tak jsem se vyjadril u nas na FB, odkaz ti posilam tu, nechcu riskovat, ze to zase hodi error https://www.facebook.com/MutantFastFood/posts/1256261101175439

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ringo. Díky za vyjádření k recenzi. Zpětná vazba je super a hodí se vždycky z obou stran. Protože si vážím každýho, kdo se nějakým způsobem snaží makat sám na sebe, dělat něco trochu jinak a tak podobně, tak se vyjádřím k tvým vyjádřením. Jak jsem psal, Mutant fast food truck sleduju opravdu delší dobu a všechny fotky vypadají dost dobře. Proto očekávání bylo dost veliký. Možná i proto recenze vyznívá spíš negativně než pozitivně. Ale k jednotlivým kouskům. Že je párek od řezníka? Tak to je super. Bohužel chutnal jako obyčejný párek. A stejně tak i rohlík. Což není špatně. Sám píšeš, že to tak bylo v podstatě zamýšlený. Jako klasická kombinace frankfurtskýho párku a českýho rohlíku. A tak to i chutnalo. To je v pořádku. Pak mi ale pořád přijde za tuhle kombinaci 60 korun prostě hodně. Samozřejmě za kvalitu se platit musí a pokud je párek opravdu od řezníka, tak si to zaplatit zaslouží. Bohužel mě osobně tahle kombinace prostě nezaujala natolik, abych za ni znova dal tolik peněz (i když je to "jen" 60 korun). Chybějící zelí beru. Stane se. Proto jsem to nijak nerozmazával. Ozval bych se, ale než jsem si to uvědomil, už byl párek pryč. Třeba by to s tím zelím byla větší pecka a neevokovalo by to tak moc ostatní stánky. Těžko soudit. Recenzi jsem psal na to, co jsem snědl. Že byl týden před výplatou a měl jsem si dát něco dražšího? I týden po výplatě bych si dal to samý. :) Co se fotek týče, tak ty řeším asi stejně jako ty blechy na tvých kurách. Takže vůbec. :) Abych to shrnul. Tenhle hot dog mi prostě přišel obyčejnej a za tím, co jsem napsal, si stojím stejně jako ty za tím, co jsi vyrobil. A to je dobře. Jen tak dál, ať se daří a už se těším na Burger.

      PS: Odpovídám tady a ne na FB, protože FB nemám.

      PPS: Neber si recenze tak moc k srdci, stejně je nikdo nečte. ;)

      Vymazat
  3. Tak,jako zacnu tim,ze fotit jidlo bleskem a ne na dennim svetle,je jednoduse vrcholem amaterstvi,jako bohuzel jine fotky na blogu..po letmem projeti tohodle blogu,jsem si rekl ,ze od cloveka co dela kritiku na mc'donald ,kfc a podobne(a taky plny blog reklam) by me svou recenzi mohl jen rozesmat.A tak se stalo..Z Mutantu neznam nikoho,ale mel jsem nejake jejich fajn jidlo,a vzdy jsem byl prekvapen ..Urcite bych si s nimi rad popovidal jak aproc to tak delaji,ale byl tam dost naval,coz docela chapu..
    A proc bych se zeptal proc to tak delaji..?.. no jednoduse proto,ze kdyz mi neco nesedi,zeptam se,uz jen proto,ze jsem 13 let varil a odvaril si toho hooodne..a i presto bych pri kritice snazil byt objektivni a rozsahlejsi..jo a ty fotky,hruza takhle dat na blog.
    Pral bych panu blogerovi,vice zkusenosti a profesionalnejsi ztvarneni blogu..
    Me hodnoceni: nudny,nepekne fotky,smutne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak moment. Reklamu tu nemám ani jednu. :)

      Vymazat
    2. Když už kritizujete něčí amaterství v blogování, naučte se, jak se správně píší čárky v souvětích. Pro začátek.

      Vymazat
  4. Dobrý den, věnuji se gastroturistice již několik let a doporučila bych Vám, abyste si o surovinách, které konzumujete a následně recenzujete, zjistil dostatečné informace.
    Mutanta mám velice ráda, objevila jsem ho sice až nedávno díky kamaráda, ale za tak krátkou dobu jsem si ho stihla zamilovat. Dělají výborná poctivá jídla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jedině dobře. Třeba mě příště zachutná víc.

      Vymazat
  5. Jste vedle, pane Bloggere. :D Neověřená fakta, ZCELA subjektivní hodnocení a ještě k tomu špatné fotky. Zajděte si na Pho, nebo Bun Bo Hue, nebo jednoduše zkoukněte jejich stránky na FB a mrkěte, co vše a v jaké kvalitě mají za sebou... pak pište. Na to, že se blogu věnujete už 7. rokem jsou Vaše recenze opravdu chabé. O Vaší kvalifikaci k nim ani nemluvě. Váš profil je trystní!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Subjektivní hodnocení? Samozřejmě. Jaký jiný. Píšu to já. Co mají za sebou je jedna věc, co jsem snědl je věc druhá. Tristní profil máme oba. :)

      Vymazat
  6. Upřímně mne baví srovnání poe-poe (suroviny za haléře a totální junk-food) s někým kdo funguje v režimu poctivých surovin od řezníka a podobně. Fakt hodně velká minela. Ale tak dobrý, za dalších 7let blogování se to třeba spraví. Formu recenze jako takovou vůbec raději nehodnotím, to jde řekl bych vidět od pohledu, že těch 7let zkušeností v “oboru” šlo asi nějakým jiným směrem ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vůbec. Gramatiku jsem si za těch 7 let zlepšil mnohonásobně.

      Vymazat
  7. Vidím, že se tu zvedla vlna odporu.
    Ze je nazor autora subjektivni, je logicky. Recenze je vzdycky subjektivni. Jak jinak taky.
    Ovsem nechapu,co ma spolecnyho uprava blogu nebo kvalita fotek s chuti jidla. Vubec nic.
    Me se taky bezne stava, ze stokrat vychvalovany jidlo je pro me o nicem. Nakonec, delaji ho lidi.
    Kavoni tu taky sjel hambac od BK jako spatnou volbu. Ja ho mel v jine provozovne a bylo to nebe v hube.
    A urcite by me jen proto nenapadlo na nej utocit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu. Moc si vážím toho, že někteří čtenáři dokážou být nad věcí. :)

      Vymazat
  8. Mně se taky zdá, že se MFF a jeho stoupenci berou moc vážně. Kavoniho žrádlo(jak už napovídá sám název) byl vždycky pohodový blog, kde se vše bere s nadhledem a humorem, ovšem jak pan majitel, tak zejména jeho zastánci se chovají jako děti na písku, když jim někdo rozkope bábovičky. Sakra, vždyť o nic nejde, tohle není Michelin a hotdogy jsou pořád junkfood, tak to tak nežerte:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, me proste sere, kdyz mi nekdo napise, ze je parek ze supermarketu a reakce lidi jsou takove zrejme i pro to, ze me znaji a vi ze nejsem nejaka ojebavka...

      Vymazat
    2. OK, až budu někdy v Ostravě, tak určitě ochutnám a udělám si vlastní názor.

      Vymazat
  9. P.S. A jako potenciálního zákazníka mě nikdy neodradí sice relativně kritická, ale slušně napsaná recenze, zato hysterické a sprosté reakce z druhé strany spolehlivě ano.

    OdpovědětVymazat
  10. Tady není problém v subjektivní recenzi, ale v tom, jak ji hodnocený (a jeho fanoušci) neunesli. Všechno spolu souvisí. Nedostatek pokory snášet kritiku, nebo jiné názory = slepota a to se pak může projevit i v nekritickém obhajování svého podnikání.Pravda prostě někdy bolí. Po tomhle extempore ani není chuť něco u Mutanta v praxi ověřovat. Ramonův stupidní projev mě přesvědčil, že to za to nestojí. A kavonimu fandím, že se tu nenechal zadupat tupým stádem.

    OdpovědětVymazat
  11. Každá recenze je dobrá. A vyjádření k recenzi je normální. Nechápu co vám na tom připadá stupidni? A proč hned fanoušky a zákazníky Mff nazývat tupým stádem!!? Doteď jsme se bavili a chovali k sobě slušně. Kavoni napsal recenzi a Ramone podal vyjádření. A podle mě v pohodě. Nikdo nebyl sprostý ani vulgární. A za reakce lidí přece nemůžou sami Mutanti. Asi ti lidé spokojeni jsou a jejich jidlo mají rádi tak se postavili za to co mají rádi a fandí tomu. Podle mne reakce normální. Nemyslite? A mohu se zeptat proč vy takto pichlavě jste odepsal/a omlouvám se nevím jak vás oslovit přece jen jste napsal/a anonymně

    OdpovědětVymazat